Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΙΤΕΑ: Προσκύνημα στον Άγιο Κωνσταντίνο 2013 - ΦΩΤΟ


Ξεκινήσαμε σήμερα το πρωί, 21 Μαΐου, όπως κάνουμε σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, για προσκύνημα στο νησάκι του Άγιου Κωνσταντίνου. Εκτός από το προσκύνημα κάναμε και… φωτοεκδρομη όπως θα δείτε στη συνέχεια.
Πήραμε τη λάντζα του Δημήτρη που τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει τη μεταφορά στο νησάκι, και αποχαιρετήσαμε προσωρινά το “ATHINA”.  Όλοι γνωστοί και πολλοί εορτάζοντας. Μετά από 10 λεπτά και με καλή θάλασσα φτάσαμε στο νησί που περίμεναν για αναχώρηση αρκετοί επισκέπτες που είχαν φτάσει νωρίτερα. Ηλικίες; Όλες!
Ωραία και η ατμόσφαιρα που είχαν φτιάξει οι προσκυνητές αλλά, ενδιαφέρον είχε και η συζήτηση που είχαμε και ενημέρωναν οι παλαιότεροι τους νεότερους για την ιστορία* του νησιού.
Εντυπωσιακή η θέα προς την Ιτέα και προς τον Κορινθιακό όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, αλλά και άσχημη προς τη δυτική πλευρά της Ιτέας. Δεν θα σταθούμε στην άσχημη πλευρά. Θα κρατήσουμε στη μνήμη μας την σημερινή ολιγόωρη και όμορφη βόλτα στο νησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, γιατί κάθε φορά που πάμε το εκτιμούμε και περισσότερο!
Η επιστροφή μας ήταν στις 12:30 με το “ΑΤΗΙΝΑ” να βρίσκεται ακόμη στο μώλο. Και του χρόνου!
Χρόνια Πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν!  
* Έχουμε αναφερθεί στην ιστορία του νησιού και θα επανέλθουμε.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ (facebook)
 
 
 
 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΧΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ! ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΕΙΔΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΩΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΜΑΣ ! ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΑΠΟΝΤΕΣ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ! ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ , ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΤΗΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ {μαλλον γιατι δεν θα υπηρχε μικροφωνο για τρανταχτους λογους}. ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ 6-7 ΛΑΝΤΖΕΣ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΟ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ! ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΝΕ Ο κ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΝΤΖΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΠΛΑΣΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΜΑΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί σώνει και ντε θες επισήμους;
Άρχοντες όπως τους λες.

Η λάντζα δεν είναι του Λιμενικού Ταμείου;

Ανώνυμος είπε...

βαλτε πιο πολλες φωτογραφιες για οσους δεν εχουμε facebook

Καρτερία είπε...

Σεβαστό το αίτημα σας. Θα δημοσιεύσουμε περισσότερες φωτογραφίες αύριο το απόγευμα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΦΙΛΕ ΤΩΝ 9.12 . ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ! ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ !

Ανώνυμος είπε...

Οντως οπως λεει και ο φιλος των 7.23 ουτε ενας απο την δημοτικη αρχη της Ιτεας. αμα τουσ εδειναν το μικροφωνο για ψηφους θα ηταν εκει ισως και με σουβλακια {οπως κανουν μερικοι εξω απο τα σχολεια στις εκλογες}, αρκει το μικροφωνο . Μονο για τα πανηγυρια κυριολεκτικα ειναι και θα επρεπε να ντρεπονται. Εμεις θα το κρατησουμε το εθυμο. Χρονια πολλα σε οσους εορταζαν .