Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ




ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
        Η θεατρική ομάδα "ΟΝ.ΤΑ" του Π.Σ. ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ παρουσιάζει την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 8:00 μ.μ. το θεατρικό έργο "Μάνα θα πάω Αυστραλία"
         Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η θεατρική μας ομάδα "ΟΝ.ΤΑ"  παρουσιάζει ένα καινούριο, πρωτόπαιχτο θεατρικό έργο με τίτλο "Μάνα θα πάω Αυστραλία". Το θέμα με το οποίο καταπιάνεται, επίκαιρο.  Απασχολεί σίγουρα,  λόγο της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας πολλές  οικογένειες με    παιδιά που  σπουδάζουν.
Με λίγα λόγια, το  έργο διαπραγματεύεται την ιστορία  ενός νέου παιδιού, του Νίκου. Φοιτητής του Πολυτεχνείου, μόλις έχει περάσει με άριστα το τελευταίο του μάθημα, έτοιμος να ορκιστεί και να πάρει το πτυχίο στα χέρια του. Ο ίδιος  όμως, πριν από έξι μήνες, έχει πάρει κρυφά απ’ όλους μια σημαντική απόφαση, απόφαση ζωής όπως υποστηρίζει. Αποφάσισε να φύγει από την  Ελλάδα και να πάει σε μια άλλη χώρα την Αυστραλία για να συνεχίσει εκεί τη ζωή του. Όταν όμως  έρχεται η ώρα και ανακοινώνει   την απόφασή του , σπεύδουν όλοι: οι γονείς του, συγγενείς, φίλοι, η κοπέλα του καθώς και τρίτα πρόσωπα για να  του αλλάξουν  γνώμη. Στο έργο αυτό, το ήθος ενός νέου παιδιού και οι  αξίες της ζωής δοκιμάζονται  στην προσπάθεια που γίνεται, είτε με θεμιτά, είτε με αθέμιτα μέσα, για να αποτραπεί ο ξενιτεμός,  ξεριζωμός του νέου αυτού από την πατρίδα του. Για να δούμε, θα  καταφέρουν τελικά να του αλλάξουν γνώμη και  να μη χρειαστεί να πάει ο  Νίκος στην Αυστραλία;

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:
ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ: στο ρόλο του Νίκου
ΗΛΙΑΝΑ ΓΡΙΒΑ: στο ρόλο  της Πόπης
ΤΖΟΒΑΝΑ ΚΕΛΜΕΝΤΙ: στο ρόλο της Ρένας, της μάνας
ΘΑΝΟΣ ΜΑΜΑΡΕΛΗΣ: στο ρόλο του Γιώργου, του πατέρα
ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΡΟΚΑΛΑΜΟΥ: στο ρόλο της Τάνιας, της θείας
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΔΑΚΗΣ: στο ρόλο του Τέλη, του θείου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣ: στο ρόλο του Κώστα Πάρτα,  του Γ.Γ. Υπ. Εργασίας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΟΥΡΜΕΤΗΣ: στο ρόλο του Ανδρέα, του φίλου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:
Συγγραφέας και σκηνοθέτης:  Παρισούλης Νίκος.
Σκηνικά: Παρισούλης Νίκος
Μουσική επιμέλεια:  Καρρά Μίνα
Κοστούμια: θεατρική ομάδα ΟΝ.ΤΑ
Επιμέλεια φωτισμού και ήχου:  Κεχαγιάς Γιώργος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: