Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ 1984 ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥ 1960!


Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση το 2011, σύμφωνα με την οποία οι άνεργοι αναμένεται να φτάσουν το ένα εκατομμύριο έως το τέλος του έτους, και στην οποία διαπιστώνεται υποχώρηση της πραγματικής σύγκλισης της οικονομίας «κατά μία δεκαετία πίσω» και συνεχής συρρίκνωση των....
κοινωνικών δικαιωμάτων.
Η έκθεση εκτιμά ότι εάν δεν αποτραπούν τα τωρινά δεδομένα, «η ύφεση που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στην Ελλάδα, θα είναι βαθιά και θα διαρκέσει αρκετά χρόνια, κατά τα οποία η ελληνική οικονομία θα απολέσει σε σημαντικό βαθμό τη δυναμικότητα των παραγωγικών της δυνάμεων».
Κάνει επίσης λόγο για «απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων» με ειδικές αναφορές σε «θεμελιώδεις επεμβάσεις στο σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπως η εισαγωγή της δυνατότητας σύναψης "ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων"», και τον «περιορισμό του ρόλου του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) στη ρύθμιση βασικών μισθών και ημερομισθίων».
Σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, «οι πολλαπλές και πολλαπλασιαστικές μειώσεις συντάξεων θυσιάζουν το αξιοπρεπές επίπεδο των παροχών στο όνομα μιας οικονομικής βιωσιμότητας χωρίς μακροπρόθεσμη προοπτική».
Επισημαίνεται παράλληλα ότι οι θυσίες οι οποίες επιβάλλονται κυρίως στους μισθωτούς και συνταξιούχους, δεν επέφεραν τη βελτίωση του επιπέδου ανταγωνιστικότητάς της ελληνικής οικονομίας, αλλά την υποχώρηση της αγοραστικής δύναμης του μέσου μισθού στο έτος 2003, του κατώτερου μισθού σε επίπεδα πριν από το έτος 1984 και του επιπέδου ανεργίας στο έτος 1961.
Το Ινστιτούτο υπογραμμίζει ότι ο στόχος του πρώτου μνημονίου, για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στις αγορές το 2012, δεν επιβεβαιώθηκε, ενώ διατυπώνει επιφυλάξεις για την επιτυχία του στόχου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος το οποίο προβλέπει επιστροφή στις αγορές το 2014.
Ειδική μνεία γίνεται στις δυσκολίες που προκαλούνται από την παράταση της ύφεσης, την αύξηση της ανεργίας, τη μείωση της κατανάλωσης και την αβεβαιότητα μείωσης του δημόσιου ελλείμματος, καθώς εκτιμάται ότι ακόμη και αν συμπεριληφθούν οι εισπράξεις από τις προβλεπόμενες ιδιωτικοποιήσεις, το δημόσιο χρέος αναμένεται να φθάσει, έως το 2020, στο ύψος των 409 δισ. ευρώ (200% του ΑΕΠ).
Η έκθεση αναγνωρίζει ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής βελτιώνει τους όρους δανεισμού, μειώνει το μέγεθος του χρέους κατά 25 δισ. ευρώ και καθιστά το ελληνικό χρέος πιο διαχειρίσιμο αλλά θεωρεί ότι «η σημαντικότητα εμπεριέχεται στη σχέση που θα διαμορφωθεί κατά τα επόμενα χρόνια ανάμεσα στο χαμηλότερο επιτόκιο (επί ενός μικρότερου χρέους) και το ρυθμό ανάπτυξης».
Επισημαίνεται τέλος ότι τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με μια εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση, η οποία θα βασίζεται στην αναδιανομή του εισοδήματος, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, την ανάσχεση της δημιουργίας πρωτογενών ελλειμμάτων και τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου.
Το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ προκρίνει ως μόνη λύση την άμεση φορολογία και τον προσανατολισμό της αποταμίευσης «σε νέες επενδύσεις σύγχρονων αναπτυξιακών και κοινωνικών υποδομών, νέων κλάδων παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, ποιότητας, καινοτομίας, απασχόλησης και διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας».

ΠΗΓΗ: http://www.dailynews24.gr/

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευλογημένη να είσαι Ελλάδα. Ευλογημένη η πείνα σου Ελλάδα. Αφού δεν έχεις πείνα. Ευλογημένη η δίψα σου Ελλάδα. Αφού δεν έχεις δίψα. ΕΣΥ έχεις χορτάσει με όλες τις πείνες και τις δίψες του Κόσμου. Ευλογημένος που κουβαλάω την πίκρα Σου. Θέλω να πυρποληθώ στο μεγαλείο μαζί Σου. Ευλογημένη να είσαι Ελλάδα. Αιμίλιος Εδεν. (Οσα σχόλια θίγουν και υβρίζουν τα λαμόγια του Δημοσίου δεν τα δημοσιεύουμε,για να μην θίξουμε τα κακώς κείμενα,έ; Πού ξέρεις μπορεί να είμαστε ή να γίνουμε κάποτε κι εμείς Δημόσιοι υπάλληλοι). Δεν πειράζει,τα χειρότερα έρχονται. Καληνύχτα Ελλάδα!!

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά το σκέπτεται η κυβέρνηση να απαγορευτεί στους Δημοσίους Υπαλλήλους να ψηφίζουν, μετά από πίεση που δέχεται από το Δ.Ν.Τ.. Αφού αυτός είναι ο λόγος που δεν ξεφεύγει τού εναγκαλισμού τους, να μιά ευκαιρία. Γιατί όσο ψηφίζουν τα λαμόγια, προκοπή δεν θα δούμε. Μπράβο στους κουτόφραγκους. Ρεμπέτ- Ασκέρια, από αύριο τα εκλογικά σας βιβλιάρια και τους τιμοκατ.,συγγνώμη εκλογικούς καταλόγους,ήθελα να πώ για ανακύκλωση να φτιάξουμε βιβλία. Τελευταία σας ευκαιρία να φανείτε γιά μιά φορά χρήσιμοι στην Ελλάδα. Αντε γιατί οι επόμενοι σας ετοιμάζουν για σαπούνι.Με τόσο λίπος κιόλας!!! Εξαγωγή στους Γερμανούς να ισοσκελίσουμε με τις εισαγωγές. ΆΜΕΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 2.37
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ Μ..
ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΒΙΖ..ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ..

Ανώνυμος είπε...

Προς 9:22 Ναι κάνω βίζ. σε σπίτα. Σε σένα για τη γυναίκα σου όμως θα το κάνω δωρεάν. Αφού ξέρεις ποιός είμαι έλα απο δω να συνενοηθούμε για το πότε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 10.25
ΣΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ:
ΕΓΩ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΤΑ "ΝΤΥΝΩ" ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ..ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΡΟΛΟΣ,ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ-ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ-ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ..

Ανώνυμος είπε...

Νευράκια κούκλα μου, νευράκια; Αν δεν είναι φασίστες σε λανθάνουσα οι Δημόσ.Υπάλλ. με το σήκω ,κάθησε,τράβα, φέρε,έλα αύριο,πάω στο Μαλίσιο,για δουλειά στις 10,00 ,φεύγω κάλυψέ με,αρωσταίνω χωρίς πιστοποιητικό από Γιατρό,(και όσοι τα κάνουν και όσοι τα ανέχονται),τότε ποιοί είναι; Υπ-αλληλοι= κάτω απο μάς=μπαίνεις απ' κάτ'. Μάθε Ελληνικά,αστοιχείωτη.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 11.23
ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ITEANEWS, ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑΡΗΣ.ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΡΙΑ.ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΛΗ ΠΟΥ ΣΤΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.ΣΕ ΞΕΡΕΙ ΟΛΗ Η ΙΤΙΑ.ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΚΚΟΦΑΝΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΗΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Θ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ.- Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ(ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΕ ΤΟΤΕ-ΙΣΩΣ ΔΙΟΤΙ ΗΤΟ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΕΦΟΒΕΙΤΟ Η ΙΣΩΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕ Η ΜΑΜΜΑ ΤΟΥ),ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ 500 ΕΥΡΩ, Η ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 50 ΤΟΥ, ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΤΣΑΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ. ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΡΗΤΟ : ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΑΜ...ΝΟΙ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΟΙ.(ΣΑΦΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ 5.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ). ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ. Σ'ΜΑ-ΚΟΝΤΑ ΕΙΝ Η ΔΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΨΕΙΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ,ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.