Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΙΤΕΑ... Παρέμβαση της κας Σοφίας Αναγνωστάκου για τις δυσάρεστες εξελίξεις στο κολυμβητήριο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Sofia Anagnostakou, υπαίθριες δραστηριότητες και κοντινό πλάνο

Μας είναι ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση την οποία βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, βλέποντας κάθε μας προσπάθεια να χάνεται, καθώς δουλέψαμε πολύ με την προηγούμενη δημοτική αρχή, μέσα από αντιπαραθέσεις, δυσκολίες και εντέλει συνεργασία και καταφέραμε να βάλουμε μία σειρά στην πιο δύσκολη αθλητική εγκατάσταση του Δήμου Δελφών.

Παλέψαμε για την ενεργειακή αναβάθμιση, την οποία ευελπιστούμε να δούμε να υλοποιείται σύντομα. Σημαντικές οι ενέργειες της νυν δημοτικής αρχής προς αυτήν την κατεύθυνση.



Ένα μεγάλο ποσό των εσόδων μας, καταβάλλεται στο κολυμβητήριο, ακριβώς γιατί κατανοούμε πως φιλοξενούμαστε στην πιο δαπανηρή αθλητική εγκατάσταση του Δήμου Δελφών και σε καμία περίπτωση δε θα θέλαμε να θεωρούμαστε ευνοημένοι έναντι των άλλων συλλόγων. Έχουμε κατηγορηθεί από μέλη της ΓΣ για αυτό και για αυτό το λόγο η πρόταση του κου Τσατσαρώνη να συμβάλλουμε ενεργά στη δαπάνη του πετρελαίου, μας εξέπληξε αρνητικά.



Γνώμονα μας, πάντα, αποτελεί η σωστή και διάφανη λειτουργία του σωματείου μας. Όσοι σύλλογοι λειτουργούν μη κερδοσκοπικά και μόνο στόχο έχουν να προάγουν το άθλημα, γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό για την εκάστοτε διοίκηση και την οικονομική συμβολή της.
Δε θα ήθελα να φανώ γραφική τονίζοντας την αξία ενός κολυμβητηρίου για όλους σε ακτίνα τουλάχιστον 100 χλμ από τα επόμενα διαθέσιμα ούτε θα σας κουράσω αναλύοντας τι εστί Ναυτικός Όμιλος Ιτέας. Είμαι πολύ «μικρή» για αυτό.



Οφείλω όμως να πω πως, η ανταπόκριση των πολιτών της Ιτέας, αλλά και πολιτών από ολόκληρο τον Δήμο Δελφών στο ψήφισμα της ΓΣ του ΝΟΙ είναι ιδιαίτερα συγκινητική.


Σας ευχαριστούμε…

Sofia Anagnostakou.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κα Αναγνωστάκου καλή δύναμη στην θέση στην οποία προσφερθήκατε να προσφέρεται στα κοινά. Είστε ένα νέο πρόσωπο και θα μπορούσα να πω πολλά τυπικά καλά για την προσφορά σας κλπ κλπ αλλά έχω πλέον τεράστιες επιφυλάξεις για κάθε νέο πρόσωπο στον τοπο που παει απο το κακο στο χειρότερο και κανείς "νέος" εδω και δεκαετίες δεν έχει ασχοληθεί με το "γιατί;". Εδώ και δεκαετίες να παρακολουθώ πολλούς να παρουσιάζονται με το φως και την ελπίδα του "νέου" και να εξελίσσονται σε ιδιοτελής και μάλιστα όλο και πιο (λαϊκιστή αλλά τοσο αντιπροσωπευτικό) φτηνιάρηδες. Ας μην πώ όλους να μην πετάξουν οι "όλοι" την "μπάλα στην εξέδρα" ισχυριζόμενος ο καθένας ότι αυτός τα έκανε όλα καλά. Ναι , για να τους ξεφορτωθούμε απο την κουβέντα, αυτός που θα παραπονεθεί ήταν η εξαίρεση, πιθανά, γιατι το μονο αναμφισβήτητο είναι ο τόπος βρίσκεται ήδη στον πάτο πανελλαδικά απο κάθε άποψη και πάμε ακόμα χειρότερα καινοτομώντας ως προς το πόσο βαθιά είναι ο πάτος.Εσείς μόνο γνωρίζεται τι πραγματικά θέλετε να κάνετε. Η ιστορία θα σας ανταμείψει για το καλό ή το κακό σας έργο και για κακή σας τύχη, όταν σκάβεις τον πάτο η εξαθλίωση στα μάτια των πολιτών δεν βλέπει του πρώην, αλλά τους νυν. Φυσικά εγώ εύχομαι χωρίς να σας ξέρω, να γράψετε ιστορία ως αυτή που έσωσε το Δήμο Δελφών , γιατί αν όντως ξέρετε τι σας γίνεται, ο Δήμος Δελφών βρίσκεται ένα βήμα πρίν την πλήρη απαξίωσή του. Βέβαια σήμερα κορυφαίες ξένες οργανώσεις παλεύουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την σωτηρία των Δελφών, αλλά κανένας από εσάς τους αιρετούς, περιλαμβανομένου εσάς προσωπικά, δεν δείχνετε να ασχολείστε με αυτό.
Ας υποθέσω ότι έχετε και κρυφή ατζέντα και κάποια στιγμή θα αποδείξετε ότι δεν είστε μία από τα ίδια τα γνωστά , απαράδεκτα και καταστροφικά. Μια ερώτηση μόνο. Αν σας προσφέρει η εταιρία εξόρυξης της περιοχής, ή ο Κος Μυτιληναίος, ή η Κα Παντελεημονίτου ή εταιρίες αιολικών πάρκων των Δελφών, με τις τόσες εκκρεμότητες με τους νόμους που προστατεύουν τα κοινά συμφέροντα και στον Δήμο Δελφών, με τυφλούς υποστηρικές των οικονομικών τους συμφερόντων όλους αυτούς που προηγήθηκαν στην θέση σας και οδήγησαν τον Δήμο Δελφών στην σημερινή κατάντια, θα δεχτείτε;

Σκεφτείτε το καλά αν δεν είστε και εσείς απ 'αρχής βουτηγμένη στην διαπλοκή και εάν τελείτε πράγματι με αγνές προθέσεις για τον τόπο μας, γιατί σύμφωνα με πολλούς, δεν είναι τυχαίο το τι συμβαίνει στο κολυμβητήριο και εκεί σας οδηγούν. Να γίνεται και εσείς προπαγανδιστής της "αγάπης" τους για τον τόπο. Αυτού του τόπου που τόσο τον "αγαπάνε" τόσα χρόνια φτάνοντάς τον εδώ που είναι να σκάβει τον πάτο και που έχουμε πια και νόμους υπέρ των συμφερόντων τους που αποδεικνύουν που θέλουν να τον πάνε.
Και πάλι καλή δύναμη και τις ειλικρινείς ευχές μου να διακριθείτε για το σωτήριο έργο σας και να μην αποτελέσετε και εσείς ένα κομμάτι της ντροπής της νεότερης ιστορίας του παγκόσμιου μνημείου των Δελφών.