Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Τους ξυλοφόρτωσαν γιατί επιχείρησαν να εγκαταστήσουν «δόλια» ανεμογεννήτριες



Με μαγκούρες και αναποδογύρισμα αυτοκινήτων αντιμετώπισαν κάτοικοι..της Καλής Συκιάς και άλλων χωριών, στο νότιο Ρέθυμνο Κρήτης, «ύποπτους» που επιχείρησαν με «δόλιο» τρόπο να βάλουν ανεμογεννήτριες γύρω απ’ τα σπίτια τους και σε απόσταση αναπνοής από σχολεία, εκκλησίες, αλλά και τα λημέρια που ζουν.



Τα γεγονότα πήραν διαστάσεις όταν το πληροφορήθηκαν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους συγχωριανούς τους. Η «επιχείρηση» από άγνωστα άτομα, γνωστών εταιρειών, για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, έγινε τις πρωινές ώρες σήμερα (6.6.17), κοντά στο χωριό Αγκουσελιανά, αλλά τους αντελήφθησαν έγκαιρα οι κάτοικοι και τους έτρεψαν σε φυγή αφού πρώτα τους «ξυλοφόρτωσαν» και τους ανέτρεψαν τα αυτοκίνητα όπως πληροφορηθήκαμε.

Για την αποτροπή της μη εγκατάστασης ανεμογεννητριών, στο βουνό της αντίστασης Τσιλίβδικας, γίνονται αγώνες εδώ και πολύ καιρό από τους κατοίκους όχι μόνο της Καλής Συκιάς αλλά και ολόκληρης σχεδόν της Κρήτης. Και όπως έχουν δηλώσει κατά καιρούς κάτοικοι, «ανεμογεννήτριες- δηλητήρια για τα παιδιά μας, τους γονείς μας αλλά και όλους τους κατοίκους των χωριών εδώ στο νότιο Ρέθυμνο δεν πρόκειται να εγκατασταθούν.

Στέλνουμε το μήνυμα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρμόδιους φορείς να πάρουν τα μέτρα τους πριν το βουνό Τσιλίβδικας βαφτεί και πάλι με αίμα».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέστε στα παιδιά των εταιριών να έρθουν στην Φωκίδα που τους παρακαλάμε κιόλας και θα τους κάνουμε και επίτιμους δημότες. Και εδώ είχαμε βουνά αντίστασης αλλά τα κάναμε βουνά υποταγής. Αιολικά παντού. Για αυτό είμαστε άξιοι οι εδώ απόγονοι των τότε ηρώων που έχυσαν το αίμα τους για να μείνουν ελεύθερα αυτά τα βουνά. Για να βάζουν οι Γερμανοί σήμερα τις δικές τους ανεμογεννήτριες, για να παίρνουν τα δικά τους εργοστάσια τα λεφτά των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που χρεώνεται ο υπόδουλος Ελληνικός λαός και να αγοράζουν με ψίχουλα τα δικαιώματα διοξειδίου του άνθρακα που προκύπτουν από τα εδώ αιολικά πάρκα για να λειτουργούν οι ρυπογόνες βιομηχανίες της Γερμανίας που μας πουλάει ανωτερότητα και εμείς προσκυνάμε. 50.000.000 ευρώ θα χρεωθεί ο Ελληνικός λαός επιδότηση για το αιολικό πάρκο που θέλουν να φτιάξουν στον Μακρανικόλα στην Δεσφίνα που θα αποκλείσει από τουριστική ανάπτυξη δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης που δεν κάνει για τίποτα άλλο. Δηλαδή πλήρη απαξίωση. Στην Δωρίδα αιολικά μέχρι την παραλία. Εδώ η καλή χαβούζα, εδώ η καλή χωματερή. Στην γη των ανάξιων απογόνων. Εδώ στην φτώχια και την εξαθλίωση. Εκεί στην Κρήτη, είναι ήδη πολύ μπροστά σε ανάπτυξη και είναι προφανές το γιατί.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ «ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ» ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ
ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΑΓΕΡΩΧΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ :
Στον Πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα ποσά που αναλογούν σε κάθε Δημοτική Ενότητα
του Δήμου Δελφών,
καθώς και ο αριθμός παροχών και το ποσό που αναλογεί σε κάθε παροχή σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΣΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΠΟΣΟ€ ΑΝΑ ΠΑΡΟΧΗ
ΑΜΦΙΣΣΑΣ 176.935,54 3395 52,11
ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ 48.283,39 255 189,35
ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ 102.668,26 251 409,03
ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ 96.566,78 1575 61,31
ΔΕΛΦΩΝ 4.808,87 566 8,50
ΠΕΝΤΕΟΡΙΩΝ 84.539,97 176 480,34



και αφήστε μας να τρώμε κοντοσούβλι...

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλοι οι άλλοι δεν ήξεραν ποτέ τι σημαίνει τουρισμός και δεν θα μάθουν ποτέ. Το Γαλαξίδι όμως ξεπούλησε την κορυφογραμμή του για το τεράστιο ποσό των 61,31 ευρώ το μήνα κάθε σπίτι; Μόλις πέθανε το είδος Έλληνας Τουρίστας έχουν ξεπέσει να λένε ζήτω οι ιχθυοκαλλιέργειες και οι ξένοι που είχαν αγοράσει σπίτια αντί να φέρνουν και άλλους αγοραστές πουλάνε και φεύγουν και αυτοί μιλάνε για αιολικά; Οι Δελφιώτες δεν ξέρω από ποιο αιολικό παίρνουν 8,50 ευρώ το μήνα (αυτό και αν είναι τεράστιο ποσό) ανά σπίτι αλλά είχαν πάντα μία αναπηρία να καταλάβουν γιατί και η κάθε γωνιά της Ελλάδας μόλις πει την λέξη τουρισμός γεμίζει από κόσμο και αυτοί περιμένουν πότε θα ξαναγίνει του χρόνου το Φόρουμ των μεταλλείων να λαδωθεί το αντεράκι τους. Δεν με εκπλήσσει να μην μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει αιολικά πάρκα στην κορυφογραμμή το τόπου σου. Όπως και να έχει, άξιοι της κατάντιας μας είμαστε σαν Νομός. Το χειρότερο. Τα χρόνια που έρχονται, σύντομα, οι λίγοι θα τα έχουν τσεπώσει αλλά οι πολλοί που σήμερα σιωπούν ελπίζοντας ο καθένας ότι θα βολέψει το τομάρι του εις βάρος των άλλων, θα βλέπουν όλη την Ελλάδα του πουθενά και του τίποτα με μία μικρή παραλία στην μία ώρα με το αμάξι να ζει και να βασιλεύει. Και εδώ, μαζεμένοι αγνώμονες ηλίθιοι ενός ευλογημένου τόπου, θα λέμε ψέματα για το πόσο προκόβουν δήθεν τα παιδιά μας που θα είναι μετανάστες στου διόλου την μάνα για ένα κομμάτι ψωμί και οι ίδιοι θα ζούμε με μια σύνταξη πείνας σε ένα ρημαγμένο τόπο που το σπίτι μας και το χωράφι μας δεν θα έχει καμία αξία.. ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ, ΩΣ «ΗΛΙΘΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ», ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΠΟΥΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΑΙΟΛΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΤΑΞΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΓΙΑ ΑΧΡΗΣΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

το να εισαι κατοικος δελφων ή γαλαξιδιου και να δεχεσαι να υποβαθμιζουν την πολυτιμη τουριστικοτητα του τοπου σου από την οποια αλλου ζουν χιλιαδες, για να ωφεληθει το σπίτι σου 60 ή 100 ευρώ το μήνα στο λογαριασμο της δεη, δηλαδή για δεκα εικοσι ευρω το ατομο, σημαινει οτι η τεμπελια εχει ξεπερασει τα ορια του φυσιολογικου και μιλαμε για ψυχοπαθεια. αυτα βλεπουν τα τσακαλια που αποφασιζουν για την τυχη μας και λενε τοσο αχρηστοι που νιωθουν αυτοι, κι’ αλλο κατω οι μισθοι και οι συνταξεις. αφου για το σιγουρο ψιχουλο πουλανε και την ψυχη τους, ψιχουλα και κλωτσες μολις πανε να σηκωσουν κεφαλι και πολλά τους ειναι. γελαστε τωρα, τσαντιστειτε με αυτα που λεω, όταν ο μισθος φτάσει 400 ευρώ και η σύνταξη 300, τοτε θα κλαψετε αλλα δεν θα υπαρχει περιθωριο για κατι αλλο.

το νέο θρίλερ του νεοελληνικου κινηματογραφου με παραγωγους και σκηνοθετες τα ιδια τα θυματα

προσεχώς και στο σπίτι σας

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΝΑΝΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΙΧΘΥΑΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΑΞΙΟΙ. ΑΞΙΟΙ.