Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ 26η ΙΟΥΝΗ - ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ
τηλ.:210-2592163 fax: 210-2592156

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ 26η ΙΟΥΝΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Με αφορμή την 26η Ιούνη, Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το ΚΚΕ δηλώνει αποφασισμένο να πολεμήσει κάθε απόπειρα συμβιβασμού με τη νάρκωση των συνειδήσεων.
Καταδικάζει τα τεχνάσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που, ενώ έχει βάλει πλώρη για νομιμοποίηση των ναρκωτικών, με μπούσουλα τις οδηγίες της ΕΕ, προσπαθεί να προετοιμάσει το έδαφος με θεωρίες περί δήθεν «θεραπευτικών» ναρκωτικών.
Η απάντηση του ελληνικού λαού και της νεολαίας στις απόπειρες εξαπάτησης με κόστος τη ζωή, ειδικά νέων ανθρώπων, πρέπει να είναι μια:
Όπως τα ναρκωτικά δεν είναι «γιατρικό», αλλά όλεθρος για χιλιάδες νέους ανθρώπους και τις οικογένειές τους, όλη την κοινωνία, έτσι και το σάπιο σύστημα που γεννά την τοξικοεξάρτηση, δεν έχει γιατρικά, μόνο ανατρέπεται.
Πόλεμος, φτώχεια, πείνα, κοινωνικός αποκλεισμός, ανεργία, ανισότητα είναι το υπόβαθρο που ακουμπάνε τα ναρκωτικά. Δεν είναι ελεύθερη επιλογή κανενός. Είναι καταναγκασμός στο μονόδρομο της εξαθλίωσης της ταξικής κοινωνίας και όταν το έγκλημα συντελεστεί, όταν η απουσία νοήματος και ελπίδας δώσουν τη θέση τους στη δόση τότε αυτοί, που έστησαν το σκηνικό, περισπούδαστα αποφαίνονται ότι είναι «προσωπική επιλογή» του καθενός και ανάλγητα προτείνουν χώρους υγιεινής χρήσης, ώστε να μην χαλάει η «αισθητική» των πόλεων.
Τα έχουνε σκεφτεί όλα, όσοι καταστρώνουν τα σχέδια για να πλουτίζουν οι λίγοι σε βάρος των πολλών. Προτείνουμε στο λαό και τη νεολαία να σκεφτεί:
Τι θα γίνει αν οι εκμεταλλευόμενοι πιστέψουν ότι μπορούν και χωρίς αφεντικά. Τι θα γίνει, αν πιστέψουν ότι έχουν τη δύναμη να ζήσουν ελεύθεροι, ίσοι, ευτυχισμένοι, δημιουργώντας, χωρίς ουσίες, αλλά με την ανθρώπινη ουσία που είναι μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.
Τι θα γίνει, αν καταλάβουμε ότι γίνεται κι αλλιώς. Όχι να ξεχάσουμε τα βάσανα, απλώς να ανατρέψουμε αυτούς που μας τα προκαλούν.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό και την νεολαία να δώσουν αυτή την απάντηση. Να αντιταχθούν σθεναρά στις απόπειρες της κυβέρνησης για νομιμοποίηση των ναρκωτικών, που είναι απόπειρα να μάθουμε να ζούμε στη μιζέρια. Να υποστηρίξουν το αίτημα για υπηρεσίες πρόληψης, για υλοποίηση του δικαιώματος των εξαρτημένων, για θεραπεία και επανένταξη, για υποστήριξη των εργαζομένων στα θεραπευτικά προγράμματα και στις οικογένειες των εξαρτημένων που τους στηρίζουν. Να μην περάσει η συρρίκνωση των στεγνών προγραμμάτων και η ιδιωτικοποίησή τους. Ο λαός και η νεολαία μας να βροντοφωνάξει και να διεκδικήσει ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά. Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις.


ΑΘΗΝΑ 21/6/2017                                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με το ΚΚΕ μόνον αν δεχτεί ότι στα Ναρκωτικά πρέπει να συμπεριληφθεί και ο Ριζοσπάστης.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα ακόμα γελάω

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΣΚΑΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΘΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ "ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ" ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!
ΕΝΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ...