Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ένα από τα καλύτερα σαπούνια φτιάχνεται (που αλλού) στην…ΙΤΕΑ!


«Αγνός Σάπων Ελαίο Δελφών»

Η ποιότητα ενός προϊόντος εξαρτάται πάντα από την πρώτη ύλη του.


 Όπως το καλύτερο γλυκό έχει φρέσκο γάλα και φυσικό βούτυρο αντί για γάλα σε σκόνη και υποκατάστατο βουτύρου, έτσι και η ποιότητα για το καλύτερο σαπούνι εξαρτάται από το…. λάδι του. Και τι καλύτερο από το παρθένο ελαιόλαδο που παράγει ο αρχαίος ελαιώνας της Άμφισσας στις παρυφές των Δελφών!
 Χάρη στην εργατικότητα αλλά και τη διορατικότητα της «ψυχής» του εργαστηρίου Ανδρέα Θεοδωρόπουλου, με καταγωγή από το Γαλαξίδι, η μικρή μονάδα παραγωγής σαπουνιού ξέφυγε από τα στενά όρια του νομού και έφτασε να προμηθεύει μαγαζιά στην Σαντορίνη, Μύκονο, Ρόδο και Φολέγανδρο (έπρεπε να μου δείξει τα τιμολόγια για να τον πιστέψω!) αλλά και στην κοντινή Αράχοβα και σε  πολλά άλλα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα.


Λίγα λόγια για την παραγωγή
Το εργαστήρι ξεκίνησε την παραγωγή του τον Ιούνιο του 2014, με βιολογικό ελαιόλαδο αποκλειστικά από παραγωγούς και ελαιοτριβεία της ευρύτερης περιοχής μας. Ως μέσο σαπωνοποίησης (ζύμωσης) όλων των ελαίων χρησιμοποιείται η καυστική σόδα. Η «μυστική συνταγή» περιέχει ακόμα φοινικέλαιο (για να αποκτήσει την απαιτούμενη σκληρότητα) καθώς και καρυδέλαιο (για να αποκτήσει αφρό κατά την χρήση).   
Στο τέλος της διαδικασίας παραγωγής προσθέτουμε αιθέρια έλαια, οπότε έχουμε τις παρακάτω κατηγορίες:
Κλασικά: η κανέλλα (η αγαπημένη μου!), η λεβάντα, η μέντα, το γιασεμί και το τριαντάφυλλο.
Φυσική: χωρίς αιθέριο έλαιο.
Νέες: Γάλα γαϊδούρας, μέλι, και μαστίχα.
Το αιθέριο έλαιο, εκτός από το άρωμα, δίνει στο τελικό προϊόν και τις ανάλογες ιδιότητες από το αντίστοιχο φυτό.
Το προϊόν διαθέτει φυσικά άδεια από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων  (Ε.Ο.Φ. ) καθώς και BAR CODE  για την πώληση σε μεγάλες αλυσίδες και πολυκαταστήματα.
Αυτήν την εποχή, έχει αναλάβει μια παραγγελία για 25.000 σαπούνια για το ξενοδοχείο Delphi Beach!

Δέχεται και παραγγελίες για σαπούνια φασόν (με τις διαστάσεις και το σχέδιο που θέλετε! )
Στα μελλοντικά σχέδια είναι και η παραγωγή σαπουνιού με την αρχαία συνταγή, δηλαδή με αλισίβα. Η αλισίβα είναι ένα αλκαλικό διάλυμα που παρασκευάζεται με το βράσιμο του νερού (συνιστάται το βρόχινο νερό) μαζί με στάχτη από καμένα ξύλα. Στα παλαιότερα χρόνια τη χρησιμοποιούσαν για τη λεύκανση των ρούχων, αλλά και αντί για σαπούνι και για το λούσιμο (ειδικά για λιπαρά μαλλιά). Η αλισίβα έχει καθαριστικές ιδιότητες λόγω του ανθρακικού καλίου που προσλαμβάνει από τη στάχτη και το οποίο έχει την ικανότητα να διαλύει τα έλαια και τα λίπη.


















Αυτό που έχει ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την παρουσία του σε διεθνείς εκθέσεις είναι και η κοινοπραξία «ΣΥΝ-ΔΕΛΦΥΣ» (από την ίδια μήτρα), που την αποτελούν οι εταιρείες Πύθιο (λάδι), Ρακαριό (τσίπουρο), Μέλλην (μέλι), Αγνός Σάπων Ελαίο Δελφών. Όλες τους, με αφετηρία και δραστηριότητα την Φωκίδα, ενώνουν τις δυνάμεις τους με κύριο όπλο τους την αυθεντικότητα, την ποιότητα, και την μοναδικότητα των συστατικών που συνθέτουν τα προϊόντα τους.

Το σαπούνι μας φέρει την ονομασία «Αγνός Σάπων Ελαίο Δελφών».

Σημεία πώλησης:
·         Σούπερ Μάρκετ Βορριάς  και ALEXANDROS (Μπαλάσκα)
·         Φαρμακεία Πολυζώη
·         Λαίνη και Τζαμτζή  στην Ιτέα και Κίρρα
·         Όστρια στο Γαλαξίδι
·         Ελαιουργικός Συνεταιρισμός
·         Πράσινο Σπίτι στην Άμφισσα
·         Secret Crystal της Χατζή Χριστίνας στην Αράχοβα
·         Βιολογικά προϊόντα ΠΑΝ ΑΓΑΘΩΝ Χαλάνδρι http://panagathon.gr/Υγεία και Ζωή Θεσσαλονίκη οδός Τσιμισκή
·         ΠΑΝΔΩΡΑ Αγ. Παρασκευή
·         Μουσείο Άρτου Βαρνάβας    

Υπεύθυνος Εργαστηρίου Παραγωγής Σαπουνιού: Ανδρέας Θεοδωρόπουλος
Στοιχεία Επικοινωνίας: Λαρνάκι Ιτέας, τηλ. 22650 79101, e-mail: sapondelfon@gmail.com

Το εργαστήρι αποτελεί μία από τις τρεις δράσεις που έχει αναπτύξει ο Κοι.Σ.Π.Ε. (Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης) , με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο ήπια ένταξη ατόμων με ψυχικά νοσήματα στην εργασιακή απασχόληση και κοινωνική αποκατάσταση. Οι άλλες δύο δράσεις του Συνεταιρισμού (κατάστημα βιολογικών προϊόντων και τουριστικό γραφείο εναλλακτικού τουρισμού, στην Άμφισσα) εκπαιδεύονται και απασχολούνται λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.Στα εγκαίνια του χώρου είχε παραβρεθεί και ο ίδιος ο Μπακογιάννης ως περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Σαπούνια του εμπορίου γεμάτα χημικές ενώσεις….. 

Σε αυτό που άρχισαν να επιστρέφουν μετά από δεκαετίες όλα τα σαμπουάν - αφρόλουτρο, είναι αυτό που πάντα έκανε ο "Αγνός Σάπων¨...... 
0% Parabens
0% Colorants
0% Phthalates
0% Phenoxyethanol
!!!!!!!!!!
με ήπια βιοδιασπώμενη σύνθεση, περιέχει ελάχιστο -έως καθόλου- αριθμό χημικών συστατικών και σέβεται τη φυσική ισορροπία του pH


Έκθεση προϊόντων


















Δεν υπάρχουν σχόλια: