Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Απαγορεύεται η διαδήλωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια


Απαγορεύθηκε η διαδήλωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής. Το σκεπτικό της απόφασης, η παραίτηση Τόσκα που ζήτησε η ΝΔ και οι σφοδρές αντιδράσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του ΣΥΡΙΖΑ. "Ας έχουν οι διοικούντες ολόκληρη την ευθύνη της δικής τους δειλίας" σημειώνει η ΠΟΑΣΥ.
"Φρένο" στη διαδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια βάζει με απόφασή του που αναρτήθηκε στη Διάυγεια, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, καθώς επιβάλλεται απαγόρευση διαδηλώσεων από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, ως τις 24.00 της ίδιας ημέρας σε όλη την επικράτεια του Δήμου Αθηναίων.
AdTech Ad
Στο σκεπτικό της απόφασης τονίζεται πως υπάρχει "εδραιωμένη εκτίμηση" πως η πραγματοποίηση των συγκεντρώσεων στα σημεία που έχουν καθορίσει οι διαδηλωτές ενέχει σοβαρό κίνδυνο διατάραξης της δημόσιας ασφάλειας. Όπως σημειώνεται, πέραν της ΠΟΑΣΥ, εκδήλωση είχαν προγραμματίσει στην πλατεία Εξαρχείων συλλογικότητες και άτομα που πρόσκεινται στον αναρχικό χώρο. Μάλιστα μία εξ αυτών τιτλοφορείτο "Ανοικτή Συνέλευση ενάντια στην Αστυνομική Κατοχή", ενώ η "Αναρχική Συνομοσπονδία" εξήγγειλε συνάθροιση κατά της αστυνομικής βίας στην Πλατεία Φιλικής Εταιρίας στο Κολωνάκι.

 Σε περίπτωση που υπάρξει απόφαση για απαγόρευση θα υπακούσουμε

«Σε περίπτωση που υπάρξει απόφαση για απαγόρευση της συγκέντρωσης, εμείς θα υπακούσουμε, αφού έχουμε δώσει όρκο να τηρούμε τους νόμους», δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, ενώ πρόσθεσε ότι η προγραμματισμένη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια είναι «στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου».
Θυμίζουμε πως η αστυνομία καλούσε σε δημόσια εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» στην πλατεία Εξαρχείων την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00, προκειμένου να αναδειχθούν, όπως ανέφεραν, οι πτυχές του προβλήματος και να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις από κοινού με όλους τους κοινωνικούς φορείς για την επίλυσή τους.

Παραίτηση Τόσκα ζητά η ΝΔ

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ζητά η ΝΔ με ανακοίνωσή της σχολιάζοντας την απόφαση απαγόρευσης της αυριανής συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια. Κατηγορεί την κυβέρνηση για αποτυχία στον τομέα της ασφάλειας σημειώνοντας ότι «επιβεβαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο».
Η ΝΔ χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή «πρόκληση», τονίζοντας ότι παρά τις επιφυλάξεις που είχε εκφράσει για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία των αστυνομικών ο κ. Μητσοτάκης είχε επισημάνει ότι «η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την έκφραση του δικαιώματος τους από τη στιγμή που έχει ληφθεί η νόμιμη άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:
 «Η σημερινή απόφαση απαγόρευσης της αυριανής συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της Κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας.
Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο.

Για πρώτη φορά επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο

Η απόφαση είναι πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα με σαφήνεια. Συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των αστυνομικών και εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία τους.
Επισήμανε, όμως, ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την έκφραση του δικαιώματος τους από τη στιγμή που έχει ληφθεί η νόμιμη άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης.
Ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί.
Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα...».

ΣΥΡΙΖΑ : Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν ξεγελάνε κανέναν

“Η ΝΔ και ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρούσαν τις προηγούμενες μέρες να πείσουν ότι δεν έχουν σχέση με την συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια. Σήμερα, και λίγα μόλις λεπτά μετά την απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής για την απαγόρευση της συγκέντρωσης, με ανακοίνωσή της, η ΝΔ επιβεβαιώνει ποιος ήταν ο εμπνευστής και διοργανωτής της προβοκάτσιας” σημειώνει σε απάντησή της η ΝΔ και συμπληρώνει: “Αυτό το ξέραμε και δεν μας εκπλήσσει. Όμως, το να μιλά για αυταρχισμό η πολιτική δύναμη που είχε διαλύσει βιαίως δεκάδες ειρηνικές συγκεντρώσεις πολιτών, είχε χρησιμοποιήσει άσκοπα τόνους χημικών και λειτουργεί ως πλυντήριο της Χρυσής Αυγής,  ξεπερνάει ακόμη και το δικό της όριο αυτοεξευτελισμού. Για να  μη μιλήσουμε για την  παραπομπή  σε «άλλες εποχές»,   όταν αυτή γίνεται από το κόμμα των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη”, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει σημειώνοντας: “Η δημιουργία κλίματος τεχνητής έντασης, ο καιροσκοπισμός και  τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν ξεγελάνε κανέναν”.

Απάντηση Τόσκα στη Νέα Δημοκρατία

"Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρυφτεί, αλλά πλέον δεν μπορεί. Υποθάλπει τεχνητές κρίσεις με μορφή «ανταρτοπολέμου» προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη" σημειώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καταλήγοντας χαρακτηριστικά: "Οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό. Η χώρα θα προχωρήσει. Οι πολίτες καταλαβαίνουν".

ΝΔ: Προκαλεί την κοινή λογική ο κ. Τόσκας

"Ο κ. Τόσκας μέσα στην απελπισία του προκαλεί την κοινή λογική", ανέφερε σε νεότερη ανακοίνωσή της η ΝΔ και πρόσθεσε: "Η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται τόση ανικανότητα. Ας βρει την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί".

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία: Το ψέμα της ΝΔ έχει κοντά ποδάρια

"Πρέπει επιτέλους η Νέα Δημοκρατία να πει την αλήθεια. Έφτασαν στο έσχατο σημείο της πολιτικής υποκρισίας σερνόμενοι από ακροδεξιές αντιλήψεις" είναι η νέα ανακοίνωση - απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην οποία υπογραμμίζει επίσης: "Οι ένστολοι ασχολούνται με τα καθήκοντα τους με τον καλύτερο τρόπο και δεν τους ακούν.Το ψέμα της ΝΔ έχει κοντά ποδάρια".

ΠΟΑΣΥ:  Ας έχουν οι διοικούντες ολόκληρη την ευθύνη της δικής τους δειλίας

“Την ούτως ή άλλως προαναγγελθείσα απαγόρευση της ανοιχτής συγκέντρωσής μας, στην Πλατεία Εξαρχείων, εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί που έχουμε ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και υπακοή στους νόμους του Κράτους, ασφαλώς θα υπακούσουμε. Ας έχουν οι διοικούντες ολόκληρη την ευθύνη της δικής τους δειλίας” σημειώνει η ΠΟΑΣΥ μετά την απαγόρευση της σχετικής διαδήλωσης στα Εξάρχεια.
Παράλληλα εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και σημειώνουν ότι “η επιδίωξή μας να ξεκινήσει επιτέλους διάλογος για ένα θέμα που όλοι γνωρίζουν και υποκρίνονται τον ανήξερο, θα επιτευχθεί αν όχι αύριο, λίγο αργότερα. Δεν θα έχουν οι διοικούντες για πολλές φορές το σθένος να ακυρώνουν ή και να καταργούν τον διάλογο. Είμαστε περήφανοι για την πρωτοβουλία μας, την οποία την υποστηρίζει η πλειονότητα της Ελληνικής Κοινωνίας. Τα θέματα λύνονται με διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες πιστεύουμε και υπηρετούμε παντοτινά”.
Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία της ΠΟΑΣΥ επισκέφτηκε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγο κ. Αλκιβιάδη ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος επικαλέστηκε ακριβώς τους ίδιους λόγους που αναφέρονται στην υπ΄αριθμ. 3017/1/33 από 28/06/2017 συνημμένη απόφασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: