Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΚΥΛΙ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ!!!
.
..............................................................................................
Στα 3.000.000 υπολογίζονται τα #αδέσποτα σκυλιά που αργοπεθαίνουν στις πόλεις, τα χωριά, τα βουνά της χώρας μας! Τα ζώα αυτά δεν έπεσαν απ' τον ουρανό. Είναι δικό μας έργο. Δεν στειρώνουμε, πετάμε στο πουθενά κουτάβια, εγκαταλείπουμε ζώα που δεν θέλουμε πια, κυνηγοί παρατούν τα "σκάρτα" εργαλεία τους -αν δεν τα τουφεκίσουν.........
Με αφορμή το σκυλί που αργοπέθαινε αβοήθητο για μέρες στα σοκάκια του #Γαλαξιδίου, επικοινώνησα με την αντιδήμαρχο, υπεύθυνη για τ' αδέσποτα του Δήμου Δελφών κα Ανδρεοπούλου. Με μεγάλη μου χαρά πληροφορήθηκα πως ο #ΔΗΜΟΣ_ΔΕΛΦΩΝ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα (σίτισης, ιατρικής περίθαλψης, στείρωσης) για τα ζώα που ζουν αδέσποτα στον τόπο μας!
Ναι, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι απ' τον νόμο να μεριμνούν για τα ζώα. Για διάφορους λόγους, όμως, δεν το κάνουν όλοι.
Ο δικός μας Δήμος, λοιπόν, είναι έτοιμος ν' αντιμετωπίσει το θέμα. Πώς να το κάνει, όμως, χωρίς το δικό μας νοιάξιμο???
Μια χούφτα εθελοντές στην Ιτέα κι άλλοι τόσοι στην Άμφισσα υπερβάλλουν εαυτόν, αλλά δεν αρκούν!
Είναι όλων μας υποχρέωση να #ενδιαφερθούμε και να #συνδράμουμε! ......Πώς?
Αν δείτε στη γειτονιά σας ένα σκυλί αδέσποτο, κρατήστε το και #ενημερώστε την υπηρεσία του Δήμου. Η κα Ανδρεοπούλου με διαβεβαίωσε ότι αυτοκίνητο του Δήμου θα το παραλάβει άμεσα, θα το εξετάσει κτηνίατρος και κυρίως, πριν το επανεντάξει, θα το ΣΤΕΙΡΩΣΕΙ!!!
Αν, όμως, εσύ κι εγώ δεν ενημερώσουμε, πώς οι αρμόδιοι να γνωρίζουν τι γίνεται σε κάθε γειτονιά????



ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ!!!

Η κα Ανδρεοπούλου μου είπε επίσης ότι ο Δήμος έχει ήδη προμηθευτεί ποτίστρες και ταϊστρες, αλλά οι τοπικοί άρχοντες αρνούνται ή καθυστερούν να δώσουν τοποθεσίες στα χωριά και τις πόλεις τους, για να τοποθετηθούν!!!...Πόσο λυπηρό!
Προτιμάτε να βλέπετε ζώα να πεθαίνουν από πείνα, δίψα, αρρώστιες απ' το να βλέπετε ζώα υγιή, χορτάτα, ήρεμα, χαρούμενα???
Είναι #θεμα_παιδείας, αγαπητοί μου! Ο #πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται απ' τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα της, λένε.
Σας διαβεβαιώ έχουμε πολύ κακή φήμη. Τουρίστες σοκαρισμένοι απ' τις εικόνες που αντικρύζουν, όχι μόνο των αδέσποτων μα και των δεσποζόμενων (#αλυσοδεμένα σε όλη τους τη ζωή, μ' ένα βαρέλι για σπίτι, ξύλο, μοναξιά, παστουρωμένα ζώα στα νησιά......ατέλειωτη λίστα κακοποιήσεων) επιστρέφουν στις πατρίδες τους - συχνά μ' ένα ζωάκι που έσωσαν - και μιλούν και γράφουν για όλ' αυτά.
Δεν μας τιμούν, αλλά πέρ' απ' αυτό...σκεφτείτε πως τα ζώα είναι #νοήμονα, αισθανόμενα όντα! Αγαπάνε, πονάνε, χαίρονται, λυπούνται, αγωνιούν, φοβούνται.....όπως εσύ κι εγώ! Συμπόνεσέ τα! Νοιάξου τα!
Ξέρω πως κάποιοι από σας θα σκεφτείτε "εδώ #πεινάνε_άνθρωποι κι εσύ μας λες για τα σκυλιά"!
Ναι, γιατί το ένα δεν αναιρεί το άλλο! Το αντίθετο. Άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη και επομένως ενσυναίσθηση είν' αυτοί που δεν ξεχωρίζουν τον πόνο σε δίποδο και τετράποδο.
Ευχαριστώ από καρδιάς την κα Ανδρεοπούλου για την άμεση ανταπόκριση! Έχει βαθειά γνώση του θέματος, έχει ευαισθησία και θέληση. Καλή δύναμη κα Αντιδήμαρχε!

Ευχαριστώ τον φίλο και πάντα αγωνιστή Nikos Stantzouris
που δεν αδιαφόρησε!

#ΒΟΗΘΗΣΤΕ_ΝΑ_ΖΗΣΟΥΜΕ_ΟΛΟΙ_ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου:
2265072009 & 2265023766 Διεύθυνση Περιβάλλοντος
Προϊστάμενος κος Παπαϊωάννου
&
Μαίρη Ανδρεοπούλου
6945.63.01.04

Efi Mamareli

Kostas Ploumidis Συνεργαστήκαμε με την κυρία Ανδρεοπούλου σε μια περίπτωση και μας έλυσε το πρόβλημα στην Γραβιά. Ο σκυλάκος ο Ρούντυ χτυπημένος παρελήφθη από τον κτηνίατρο και εγχειρήστηκε, αποστειρώθηκε και είνα πλέον καλά, αλλά με τρία πόδια. Ο τέως τοπικός άρχοντας έδειξε πλήρη αδιαφορία και αντιθώτως μας έκαναν παρατήρηση που την ταίζαμε!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ,Η ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΖΩΑ.ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ,ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟ ΔΕΣΕΙ-ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ- ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ,ΤΑ ΣΤΕΙΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΝΕΝΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ,ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΟΤΕ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ,ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ Η ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΕΙ Η ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΤΟ ΖΩΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΑΪΣΜΕΝΟ.ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΣΠΡΕΪ ΣΤΟ ΜΑΛΛΙ ΤΟΥ.ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΜΩΡΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΧΩΡΑ ΜΗ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΑΤΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ;ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ Κα ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΕΙΠΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ-"Η ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝ Ο ΓΥΑΛΟΣ Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ".Ο ΔΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΟΤΙ"ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ".ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΠ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑΧΕΤΕ ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ.ΑΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ "ΖΩΑ" ΓΕΝΙΚΩΣ.