Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ο αμύθητος θησαυρός των κλοπιμαίων της Μαφίας της Δυτικής Αττικής ΦΩΤΟ και VIDEO


Συνεχείς αποκαλύψεις για τη Μαφία της Δυτικής Αττικής. Ο ενεχυροδανειστής και κύριος κλεπταποδόχος της εγκληματικής οργάνωσης φιλοδοξούσε να ανοίξει ακόμα και κατάστημα που θα τα πωλούσε όλα αυτά τα κλοπιμαία.


Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για την διαβόητη εγκληματική οργάνωση της Δυτικής Αττικής που έγινε γνωστή ως η «Μαφία των Ρομά», που έκαναν διαρρήξεις σε βίλες και οικίες πλουσίων και διασήμων κυρίως των Βορείων Προαστίων αλλά και στην Θεσσαλονίκη, επί σειρά ετών.
AdTech Ad
Πριν περίπου μία εβδομάδα συνελήφθη ο κλεπταποδόχος της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 43χρονος ενεχυροδανειστής, μαζί με την σύντροφό του, στους οποίους κατέληγε ο κύριος όγκος των κλοπιμαίων. Μάλιστα, στην κατοχή του είχε βρεθεί ένα μοναδικό στον κόσμο ρολόι που ανήκε σε επιχειρηματία που διαμένει στην Εκάλη και είχε πέσει θύμα διάρρηξης από την οργάνωση.
Ο ενεχυροδανειστής είχε τέτοιο όγκο κλοπιμαίων στην κατοχή του που έλιωνε τα χρυσαφικά και έφτιαχνε ράβδους χρυσού και ασημιού, ενώ στη συνέχεια των ερευνών εντοπίστηκαν δύο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι τα οποία μίσθωνε και στα οποία οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πάνω από 700 κιλά σε χρυσαφικά, ασημικά, κοσμήματα, διαμάντια μεγάλης αξίας που υπερβαίνουν σε αξία το μισό εκατομμύριο και όλα τα ευρήματα μαζί τα 10 εκατομμύρια, πάνω από 100.000 ευρώ σε μετρητά, που είχε… αποθηκεύσει εκεί ο ενεχυροδανειστής και κρύψει ακόμα και κάδους απορριμμάτων στα σπίτια και προέρχονταν από την αμύθητη λεία της εγκληματικής οργάνωσης των διαρρηκτών και τα οποία απέκρυπτε σε διάφορους χώρους των δύο διαμερισμάτων.

Για να γίνει μάλιστα αντιληπτός ο όγκος της λείας, καθώς δεν υπήρχε χώρος στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που να χωρούσαν για να απλωθούν για να φωτογραφηθούν τα κλοπιμαία, αυτό έγινε σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου, στο Δημαρχείο…, ενώ αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες, αναφέρει χαρακτηριστικά, πως αυτή η υπόθεση έχει ακόμα τόσες πτυχές να φωτιστούν, που θα αποστρατευτεί και ακόμα θα προκύπτουν νέα στοιχεία…
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ότι είχε μικρότερη αξία στην μεταπώλησή του ο ενεχυροδανειστής το έλιωνε και το έκανε ράβδους και ότι είχε αξία στην μεταπώλησή του, το κρατούσε ώστε κάποια στιγμή πέρα από τα 4 ενεχυροδανειστήρια που έχει, να άνοιγε και ένα κοσμηματοπωλείο που θα τα πωλούσε εκεί.
Οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται για να διαπιστωθούν και άλλες πτυχές για την μοναδική στα χρονικά αυτής της υπόθεσης για την οποία δεν αποκλείεται να προκύψουν και διαδρομές στο εξωτερικό, ενώ ήδη έως τώρα πέρα εκατοντάδες ταυτοποιημένες περιπτώσεις, οι Αρχές πιστεύουν πως η εγκληματική οργάνωση έχει χτυπήσει πάνω από 3.000 σπίτια…

Το χρονικό της σύλληψης του ζευγαριού των κλεπταποδόχων

Οι δυο συλληφθέντες, ο 43χρονος και η 40χρονη, με την κάλυψη νομιμοφανών επιχειρήσεων – ενεχυροδανειστηρίων που διατηρούσαν (δύο από αυτά βρίσκονται στο Μενίδι, σε Π. Φάληρο και Ίλιον), κατείχαν και διέθεταν για ρευστοποίηση στην αγορά, κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή, τα οποία προέρχονται από τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων αλλά και από τη δράση άλλων κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.
Η σύλληψη τους επετεύχθη πριν περίπου μία εβδομάδα και αρχικά εντοπίστηκε ο 40χρονος σε περιοχή της Αττικής, να οδηγεί αυτοκίνητο, στο οποίο είχε διαμορφώσει ειδικές κρύπτες, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν δύο ρολόγια, εκ των οποίων το ένα μοναδικής κατασκευής, αξίας πάνω από 150.000 ευρώ. Μοναδικό στον κόσμο ρολόι, το οποίο προέρχεται από κλοπή διάρρηξη από βίλα στην Εκάλη.
Το συγκεκριμένο ρολόι αποδόθηκε στον νομικό κάτοχο του, ο οποίος ήταν θύμα κλοπής των συγκεκριμένων εγκληματικών οργανώσεων και η υπόθεση του είχε εξιχνιαστεί κατά την αρχική έρευνα. Επιπλέον στο όχημα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 59.610 ευρώ, διάφορα άλλα τιμαλφή, ζυγαριά ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα και τρία σπρέι πιπεριού.
Ακολούθησε η σύλληψη της 40χρονης και πλήθος ερευνών σε οικίες και καταστήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλάκες χρυσού, βάρους περίπου 1 κιλού και αξίας 25.000 ευρώ, ασημένια εικόνα (αγαλματίδιο) της Παναγίας βάρος περίπου τριών κιλών, αξίας 3.000 ευρώ, πλάκα ασημιού βάρους περίπου 300 γραμμαρίων, πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, 4 ειδικά φουρνάκια, στα οποία έλιωναν τα χρυσά κοσμήματα, πλήρης μονάδα φασματογράφου, με την οποία μετρούσαν την καθαρότητα λιωμένου χρυσού, δύο καλούπια μορφοποίησης λιωμένου χρυσού, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ καθώς και διάφορα άλλα τιμαλφή και αντικείμενα.

Η συνολική αξία των κατασχεθέντων, από τις παραπάνω έρευνες, υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 500.000 ευρώ. Επιπλέον, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά νέων μελών - κατηγορούμενων στην υπόθεση, οι όποιοι αναζητούνται καθώς επίσης και τα στοιχεία 52χρονου Τούρκου κατηγορουμένου, ο οποίος αναφερόταν αρχικά με ελλιπή στοιχεία.
Ακόμα εξιχνιάστηκαν άλλες 84 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες και εταιρείες, που διαπράχτηκαν από τις συγκεκριμένες εγκληματικές οργανώσεις μέχρι και την 2 Νοέμβριου 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική αξία των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν στις περιπτώσεις αυτές υπερβαίνει το ποσό των 6.000.000 ευρώ.
Στις περιοχές διάπραξης των κλοπών περιλαμβάνονται η Κυψέλη, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Πόρτο Ράφτη, Μαρκόπουλο, Κορωπί, Βάρη, Κερατέα, Σταμάτα, Γέρακας, Αγία Παρασκευή, Άγιος Στέφανος, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Ψυχικό, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Σπάτα, Άνοιξη, Ασπρόπυργος, Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ελευσίνα, Αχαρνές, Άνω Λιόσια, Ίλιον, Κερατσίνι, Άγιος Ιωάννης Ρέντης και η Θεσσαλονίκη.
Επίσης, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη τρία πολυτελή αυτοκίνητα, εκ των οποίων ένα κλεμμένο και ένα ατελώνιστο, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της οργάνωσης για τη μεταφορά κλοπιμαίων σε ειδικές κρύπτες, που είχαν διαμορφωθεί σε αυτά.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την αρχική αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων είχαν εντοπιστεί περισσότερα από 60 οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακά» στις κλοπές που διέπρατταν.
Από τα οχήματα αυτά, όσα ήταν κλεμμένα αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους, τα ατελώνιστα παραδόθηκαν στα αρμόδια Τελωνεία, ενώ τα υπόλοιπα παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού.
Αρχές Φεβρουαρίου, μετά από παραγγελία του αρμόδιου Ανακριτή, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για το άνοιγμα συγκεκριμένων θυρίδων σε τραπεζικά καταστήματα, κατά την οποία βρέθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ελευσίνα, θυρίδα μέλους της οργάνωσης, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 120.010 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και απεστάλη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Για το ιστορικό της συγκεκριμένης υπόθεσης, αρχικά την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες και 37 δικαστικοί λειτουργοί.
Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές 41 μελών του εγκληματικού δικτύου, ενώ περισσότερες από 300 υποθέσεις είχαν συνδεθεί προανακριτικά με τη δράση των εγκληματικών αυτών οργανώσεων. Επιπλέον σε περισσότερες από 60 έρευνες κατασχέθηκαν πάνω 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες και πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων μεγάλης αξίας.

Έως σήμερα τουλάχιστον 1.000 θύματα κλοπών και διαρρήξεων στα σπίτια τους έχουν δει τα κλοπιμαία, και 800 από αυτούς αναγνώρισαν αντικείμενα που τους ανήκαν, άρα γίνεται εύκολα αντιληπτό το εύρος της εγκληματικής δράστης της συμμορίας που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, ενώ τους επόμενους μήνες και καθώς η έρευνα συνεχίζεται, η Ασφάλεια Αττικής ουσιαστικά προαναγγέλλει νέες συνταρακτικές εξελίξεις γύρω από άτομα που τα ονόματά τους θα κάνουν πάταγο και γύρω από δραστηριότητες με τις οποίες φέρονται να εμπλέκονται στην πολυετή και πολυσχιδή δράση της Μαφία των Ρομά.
Αναφορικά με το χρονικό της υπόθεσης, των αρχικών συλλήψεων ακολούθησαν οι συλλήψεις των τριών αρχηγικών μελών και συγκεκριμένα, στις 9-12-2016 στην Μάνδρα ενός 46χρονου, στις 11-1-2017 στον Πειραιά ενός 36χρονου και στις 17-1-2017 στο Καματερό ενός 34χρονου.
Σε έρευνες που επακολούθησαν τότε σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους, και τραπεζικές θυρίδες, είχαν βρεθεί πλήθος κοσμημάτων, των οποίων η αξία υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 76.070 ευρώ, 700 χρυσές λίρες και πολλά πολυτελή ρολόγια.
Ακόμα είχαν εξιχνιαστεί 33 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε οικίες, εταιρείες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, με τη συνολική αξία των κλαπέντων κοσμημάτων και των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών να υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Κατά την παρουσίαση των νέων στοιχείων για την υπόθεση αυτή από τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγο Χρήστο Παπαζαφείρη, επισημάνθηκε από τον ίδιο, ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το συνολικό ύψος της παράνομης δράσης των εγκληματικών αυτών οργανώσεων προσδιορίζεται στο ποσό των 40.000.000 ευρώ!

Οι ανακοινώσεις του Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη

«Από την προηγούμενη Παρασκευή -23 Ιούνιου 2017- βρίσκονται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από επτακόσια κιλά χρυσαφικά και κοσμήματα καθώς και άλλα τιμαλφή και κειμήλια, όπως πολύτιμοι λίθοι, συλλεκτικά νομίσματα, θρησκευτικές εικόνες και άλλα αντικείμενα, τα οποία ξεπερνούν σε αξία τα 10.000.000 ευρώ και προέρχονται από τη δράση του γνωστού εγκληματικού δικτύου στον τομέα των ληστειών και διαρρήξεων, που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα αντικείμενα αυτά θα επιστρέψουν και πάλι στα χέρια των ιδιοκτητών και των κατόχων τους, οι οποίοι συχνά συνδέονται μαζί τους με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, σε προσωπικό ή οικογενειακό επίπεδο.



Στις 4 Νοεμβρίου 2016, στην πρώτη μας παρουσίαση για την εξάρθρωση των δύο εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε σωρεία ληστειών και διαρρήξεων στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της επικράτειας, σας είχα αναφέρει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχει χειριστεί διαχρονικά η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Είχα τονίσει τότε χαρακτηριστικά ότι η αποδόμηση των οργανώσεων αυτών συνιστά ένα αποφασιστικό, ένα καίριο «χτύπημα» στο πλέον δομημένο και άρτια οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο, που δρούσε συστηματικά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας στον τομέα των ληστειών και των διαρρήξεων.
Τα δεδομένα που προέκυψαν από τις έρευνες μας είναι πράγματι καταλυτικά.
Υπενθυμίζω ότι σε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών, με πάνω από χίλιους αστυνομικούς και τριάντα επτά δικαστικούς λειτουργούς συλλάβαμε 41 μέλη του εγκληματικού δικτύου, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, πραγματοποιήσαμε δεκάδες έρευνες και κατασχέσαμε πάνω 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων μεγάλης αξίας και περισσότερα από 60 πολυτελή οχήματα, ενώ συνδέσαμε προανακριτικά περισσότερες από τριακόσιες υποθέσεις με τη δράση του εγκληματικού αυτού δικτύου.
Η μορφολογία της δαιδαλώδους αυτής υπόθεσης μας οδηγούσε ανεπιφύλακτα στο συμπέρασμα ότι είχαμε μπροστά μας ένα μακρύ και επίπονο δρόμο στο πεδίο των ερευνών. Συνεχίσαμε λοιπόν βήμα – βήμα, με υπομονή και επιμονή και οι εξελίξεις μας δικαίωσαν απόλυτα.
Έτσι, τους επόμενους μήνες καταφέραμε να συλλάβουμε διαδοχικά τρία αρχηγικά μέλη του εγκληματικού δικτύου, στις 9 Δεκεμβρίου 2016 στην Μάνδρα έναν 46χρονο ημεδαπό, στις 11 Ιανουαρίου 2017 στον Πειραιά έναν 36χρονο και στις 17 Ιανουαρίου 2017 στο Καματερό άλλον ένα 34χρονο ημεδαπό.
Σε έρευνες που έγιναν τότε σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους και τραπεζικές θυρίδες, είχαν βρεθεί πλήθος κοσμημάτων, των οποίων η αξία υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ καθώς επίσης 700 χρυσές λίρες, δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και πολλά πολυτελή ρολόγια.
Προσθέσαμε ακόμα στο ενεργητικό μας 33 επιπλέον εξιχνιάσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, εταιρείες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, με τη συνολική αξία των κλαπέντων κοσμημάτων και των χρηματικών ποσών να υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ακολούθως, αρχές Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήσαμε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ανοίξαμε συγκεκριμένες θυρίδες σε τραπεζικά καταστήματα. Σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ελευσίνα βρέθηκε θυρίδα μέλους της οργάνωσης, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 120.010 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε.
Με τα δεδομένα που είχαμε συλλέξει μέχρι τότε καταφέραμε να συνθέσουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του «παζλ», που σκιαγραφεί τη δράση των εγκληματικών αυτών οργανώσεων, γεγονός που μας επέτρεψε να ιχνηλατήσουμε νέες πτυχές της υπόθεσης.
Έτσι πρόσφατα προχωρήσαμε σε άλλες 7 ταυτοποιήσεις μελών του εγκληματικού δικτύου, σε δεκάδες καινούργιες εξιχνιάσεις, με αφαιρεθέντα αντικείμενα αξίας άνω των 6.000.000 ευρώ αλλά και σε έρευνες που μας απέφεραν κατασχέσεις κλοπιμαίων, η αξία των οποίων υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.
Είχε προηγηθεί, στις 16 Ιούνιου 2017, η σύλληψη ενός 43χρονου και μιας 40χρονης, οι οποίοι, μέσω νομιμοφανών ενεχυροδανειστηρίων, διέθεταν για ρευστοποίηση στην αγορά, κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή, τα οποία προέρχονται από τη δράση του εγκληματικού δικτύου αλλά και από τη δράση άλλων κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου. Οι συλλήψεις αυτές και τα καινούργια στοιχεία που προστέθηκαν, ανατροφοδότησαν τις έρευνες μας, οι όποιες προσανατολίστηκαν επιπλέον στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των χώρων που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των κλοπιμαίων.
Ακολούθησαν πολλές έρευνες σε χώρους και σε τριώροφο κτίσμα στο Πάτημα Χαλανδρίου, που συνδέεται με τον 43χρονο συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα 700 και πλέον κιλά χρυσαφικά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, που προανέφερα και στα οποία περιλαμβάνονται, πετράδια συνολικής αξίας που προσεγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ, χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 105.000 ευρώ, ρολόγια επώνυμων εταιρειών μεγάλης χρηματικής αξίας, χρυσές λίρες, πλήθος επώνυμων αναπτήρων μεγάλης χρηματικής αξίας, συλλεκτικά νομίσματα σε διάφορες μορφές, ικανός αριθμός πλακών καθαρού ασημιού και άλλων χρυσών και ασημένιων αντικειμένων και μεγάλος αριθμός χριστιανικών εικόνων διαφόρων επεξεργασιών και μεγεθών.
Θα ήθελα να σημειώσω ότι με βάση και τα παραπάνω αντικείμενα ο συνολικός κύκλος της παράνομης δραστηριότητας του εγκληματικού δικτύου ξεπερνά πλέον τα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Οι ληστείες και οι κλοπές – διαρρήξεις που έχουν διαπράξει τα μέλη του εγκληματικού αυτού δικτύου σύμφωνα και με τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα εκτιμούμε ότι ξεπερνούν συνολικά τις 3.000 περιπτώσεις.
Βέβαια οι έρευνες μας δεν σταματούν εδώ.
Όπως έχετε αντιληφθεί, η έρευνα, όσον αφορά ιδίως στη δράση εγκληματικών οργανώσεων, αποτελεί για τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μια συνεχή διαδικασία, η οποία ολοκληρώνεται μόνο όταν προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς τους και ταυτοποιηθούν, στο σύνολο τους, οι εμπλεκόμενοι.
Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται από την άποψη των ερευνών σε μια κρίσιμη καμπή.
Έχουμε πλέον ένα μεγάλο όγκο ερευνητικών δεδομένων αλλά και συναφών ενδείξεων και στοιχείων, που μας επιτρέπουν να λειτουργήσουμε συνδυαστικά στο πεδίο της αναζήτησης και διακρίβωσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, αλλά και διασυνδέσεων του εγκληματικού δικτύου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι δεν είναι η τελευταία φορά που παρουσιάζουμε τις εξελίξεις των ερευνών μας στην υπόθεση αυτή.
Θέλω για άλλη μια φορά να συγχαρώ όλους όσους εργάστηκαν και εργάζονται για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Για μένα προσωπικά και για όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι το γεγονός που προανέφερα, ότι τα αντικείμενα αυτά θα επιστρέψουν στους κατόχους τους.
Αυτό είναι για μας η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση.
Θα ήθελα βέβαια να σημειώσω ότι η απόδοση θα πραγματοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάσημα, μετά την καταγραφή και την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών ταυτοποίησης, που λόγω του όγκου των κατασχεθέντων υπολογίζεται να διαρκέσουν περίπου τρεις μήνες και για το λόγο αυτό ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: