Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

«Μου έδωσαν ρύζι και κρέας. Και μετά μου είπαν: Μόλις έφαγες τον γιο σου». Ο βασανισμός μιας μητέρας από τον ΙSIS

ISIS

Αιχμάλωτη του Ισλαμικού Κράτους είπε πως την ανάγκασαν να φάει τον γιο της. Τι καταγγέλει Ιρακινή βουλευτής.



Τον τελευταίο χρόνο αποκαλύπτονται διαρκώς οι φρικαλεότητες που έχουν διαπράξει μέλη του Ισλαμικού Κράτους σε βάρος κατοίκων των περιοχών που είχαν καταλάβει αλλά και κυρίως σε βάρος γυναικών και παιδιών που είχαν πάρει ως αιχμαλώτους. Οι πρώτες σοβαρές δημόσιες αποκαλύψεις, για βιασμούς, βασανισμούς και στυγερές δολοφονίες ήρθαν μετά την απελευθέρωση μελών της μειονότητας των Γεζίντι -σε βάρος των οποίων οι τζιχαντιστές φαίνεται πως έχουν εξαπολύσει μια επιχείρηση γενοκτονίας- και πρωτίστως από την Νάντια Μουράντ Μπαζί η οποία μάλιστα κατέθεσε για όσα είδε και όσα έζησε κατά την αιχμαλωσία της, ενώπιον επιτροπής του ΟΗΕ ενώ τιμήθηκε και με το βραβείο Ζαχάροφ.
Όσο όμως περιοχές που κατείχε το «χαλιφάτο» απελευθερώνονται, τόσο περισσότερες καταγγελίες έρχονται στο φως. Μια από αυτές, δια στόματος μιας ακόμη Γεζίντι η οποία είναι και μέλος του Ιρακινού Κοινοβουλίου, έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ γιατί αποτελεί μια ιστορία απόλυτης φρικαλεότητας.
Η Βιαν Νταχίλ έδωσε συνέντευξη στο αιγυπτιακό κανάλι Extra News και είπε:
«Μια από τις γυναίκες που καταφέραμε να απελευθερώσουμε από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, είπε πως την κρατούσαν αιχμάλωτη σε ένα κελάρι για τρεις ημέρες, χωρίς φαγητό και νερό. Στη συνέχεια, της έφεραν ένα πιάτο με ρύζι και κρέας. Το έφαγε γιατί πεινούσε πολύ. Όταν τελείωσε της είπαν: “μαγειρέψαμε τον ενός έτους γιο σου και μόλις τον έφαγες”».
Εάν βέβαια η δήλωση αυτή ήταν αληθινή ή όχι δεν έχει διευκρινιστεί αλλά η ιδέα και μόνο να πει κανείς σε μια μητέρα πως έφαγε το παιδί της, θα μπορούσε να γεννηθεί μόνο σε ένα άρρωστο, σαδιστικό μυαλό.
Η κ.Νταχίλ αναφέρθηκε όμως και στην τύχη μιας ακόμη Γεζίντι : «Ένα από τα κορίτσια μάς είπε πως πήραν τις έξι αδερφές της. Η μικρότερη, που ήταν μόλις 10 ετών, βιάστηκε μέχρι θανάτου μπροστά στον πατέρα και τις αδερφές της. Ήταν μόλις 10 ετών!».
Εκτιμάται πως το Ισλαμικό Κράτος έχει σκοτώσει ή/και αιχμαλωτήση 10.000 Γεζίντι από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι σήμερα. Οι πράξεις του σύμφωνα με τον ΓΓ τουΟΗΕ συνιστούν οργανωμένη επιχείρηση γενοκτονίας σε βάρος της μειονότητας που εκτιμάται πως αριθμεί 700.000 άτομα που ζουν σε Ιράκ, Συρία, Τουρκία, Αρμενία, Γεωργία αλλά και σε κάποιε ευρωπαϊκές πόλεις. Οι Γεζίντι είναι κουρδική εθνοθρησκευτική ομάδα με ινδοϊρανικές ρίζες ενώ η θρησκεία τους έχει ζωροαστρικά στοιχεία και ψήγματα από το ισλαμικό σουφικο δόγμα. Για το Ισλαμικό Κράτος είναι λάτρεις του διαβόλου είναι παγανιστές, άπιστοι που πρέπει να θανατωθούν.
*Οι δηλώσεις της κ.Νταχίλ μεταφράστηκαν από το Ινστιτούτο Έρευνας ΜΜΕ της Μέσης Ανατολής.
Πηγή: Ιndependent

Δεν υπάρχουν σχόλια: