Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

«Καθαρός Ασωπός. Από την ιδέα στην πράξη» στις 6 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Με κεντρικό σύνθημα: «Καθαρός Ασωπός. Από την ιδέα στην πράξη»  στις 6 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η εξυγίανση του Ασωπού εισέρχεται στο τελικό στάδιο μετά από χρόνιες προσπάθειες.



Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Τανάγρας την Πέμπτη,  25 Μαΐου, μίλησε  στο τηλεοπτικό κανάλι ΕΝΑ της Λαμίας,  για την μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου,  στο κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στο  Σχηματάρι, όπου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης θα ανακοινώσει την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου για τη σωτηρία του Ασωπού ποταμού.
Ο κ. Περγάλιας  τόνισε ότι «είμαστε σχεδόν στο τέλος μιας κοπιώδους προσπάθειας για τον σχεδιασμό και την χρηματοδότηση του έργου. Απομένουν οι εξαγγελίες από τον κ. Μπακογιάννη, καθώς οι πόροι έχουν βρεθεί. Είναι η πρώτη φορά όπου» όπως ανέφερε «έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια από το Δήμο, την Περιφέρεια, το Κράτος και φορείς οι οποίοι κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος για την προώθηση του έργου».
Σύμφωνα με πληροφορίες η χρηματοδότηση του έργου αναμένεται να φτάσει, σε πρώτη φάση  τα 300 εκατ. ευρώ από Κοινοτικούς πόρους, καθώς θα υπάρχουν εκτός των έργων στον Ασωπό και το Βιομηχανικό Πάρκο κι άλλα παράπλευρα έργα που θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια
Την εκδήλωση, η οποία γίνεται σε συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το Δήμο Τανάγρας, θα τιμήσει με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο Β’, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. Επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας, πρώην πρωθυπουργοί, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και άλλοι αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές καθώς και Εκπρόσωποι των στρατιωτικών δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας. Υπεύθυνος της οργάνωσης της εκδήλωσης είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας κ. Γ. Ταγκαλέγκας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τρίτη στις 13:30 στο προαύλιο του Κλειστού οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου θα παρουσιάσουν δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Θα ακολουθήσει στις  15:00 η ημερίδα όπου θα γίνουν και οι σχετικές ομιλίες και ανακοινώσεις.
Η εκδήλωση θα κλείσει με μεγάλη συναυλία από τον γνωστό τραγουδοποιό  Μίλτο Πασχαλίδη.

( Ακολουθεί  το ΒΙΝΤΕΟ της συνέντευξης του κ. Β. Περγάλια στο Κανάλι ΕΝΑ Λαμίας)

http://www.apopsi-tora.gr/%CE%B2-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%89%CF%80%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CE%B4/

Δεν υπάρχουν σχόλια: