Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

#Greek_Nasa: Πάρτι στο twitter με την είδηση της ελληνικής διαστημικής υπηρεσίας


Βούιξε το twitter με την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία που σχεδιάζει να συστήσει η Ελληνική Κυβέρνηση
Η είδηση της σύστασης μιας νέας ελληνικής διαστημικής υπηρεσίας μονοπώλησε τα social media, με τα σατιρικά σχόλια στο twitter να παίρνουν φωτιά. Γρήγορα το hashtag #Greek_Nasa βρέθηκε στην πρώτη θέση των Trends του twitter, με ορισμένα tweets να προσφέρουν απλόχερα γέλιο. Από τη "διαπλανητική" του Βασίλη Λεβέντη και τη "διαγαλαξιακή λυκοσυμμαχία" του ΚΚΕ, στο κλασικό "Houston We Have A Problem" το οποίο παραφράζεται σε "Kalamata We Have A Problem" με τον φραπέ να "χτυπάει" στρατόσφαιρα, οι χρήστες έδωσαν για μια ακόμη φορά ρέστα.
AdTech Ad
Η  Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία θα αποτελεί στην ουσία μια Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ), η οποία έρχεται να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της χώρας μας στον τομέα.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής “με την εκτόξευση, φέτος, του δορυφόρου Hellas Sat, δημιουργούνται σημαντικές εμπορικές ευκαιρίες, που θα αξιοποιηθούν από μια εταιρεία διαστημικής πολιτικής αντίστοιχη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Το ΕΚΔΕ θα αναλάβει τη μίσθωση -με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια- των διαθέσιμων αναμεταδοτών που δεν θα αξιοποιηθούν από το ελληνικό Δημόσιο (για στρατιωτικές, τηλεοπτικές και άλλες εφαρμογές). Επίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία η αξιοποίηση των ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών που προκύπτουν από πολιτικές για το διάστημα (π.χ. εφαρμογές πολιτικής προστασίας: παρακολούθηση Γης, πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, αυθαίρετης δόμησης κ.λπ.)”.

Όταν η ζωή αντιγράφει τη σάτιρα

Από τα social media θυμηθήκαμε επίσης ένα από τα πιο επιτυχημένα βίντεο του "Ράδιο Αρβύλα", που εξέταζε το ενδεχόμενο να αποκτήσει ποτέ η Ελλάδα δική της διαστημική εταιρία, την οποία και ονόμαζε "MASA".
Δείτε το βίντεο εκείνο:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι σίγουρο ότι οι επιστήμες της ανθρωπολογίας, της κοινωνιολογίας και όλων των εκδοχών της ψυχιατρικής και ψυχολογίας, μας παρακολουθούν και μας μελετούν με μεγάλο ενδιαφέρον σαν μοναδική περίπτωση του ανθρώπινου είδους στο βάθος της ιστορίας. Είναι καταπληκτικό πόσο χαμηλά έχουμε φτάσει σαν λαός. Οι εργολάβοι της αποικιοκρατίας πολεμούν επικοινωνιακά οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει προοπτική για να πάει αυτός ο τόπος μπροστά. Αυτό όμως συμβαίνει σε όλες τις αποικίες που κάποιοι ιθαγενείς προσπαθούν κάτι να κάνουν που δεν βολεύει τα συμφέροντα των αποικιοκρατών. Μόνο εδώ όμως πρέπει να έχουμε φτάσει στα ελεεινό επίπεδο, θρασύτητα θρασίμια ημιμαθών των ΜΜΕ, οι χαμάληδες των εργολάβων, που δεν έχουν ιδέα για τι μιλάμε και δεν έχουν ικανότητα να καταλάβουν, να χλευάζουν αποφάσεις που θα έπρεπε να έχουν ληφθεί εδώ και δεκαετίες (αντί να πανηγυρίζουν εάν είχαν ελάχιστα Ελληνική συνείδηση και δεν ήταν τα θρασίμια που είναι) και πολίτες που πρώτα απ’ όλα αυτοί καίγονται από την κατάντια της χώρας μας, να ακολουθούν τους εργολάβους και τα θρασίμια, επιβεβαιώνοντας το απίστευτα χαμηλό επίπεδο αυτοεκτίμησης, καλλιέργειας αλλά πάνω απ’ όλα αντίληψής τους. Γιατί είτε δεν έτυχε να έχεις μόρφωση γενικά από ένα επίπεδο και πάνω, είτε έχεις υψηλή μόρφωση σε ένα δύο ή τρία πεδία, κανείς δεν μπορεί να έχει γνώση σε όλα. Το να μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει μία τέτοια απόφαση όμως και πόσο μπορεί να ωφελήσει μια χώρα στην οικονομική κατάντια της Ελλάδας, αρκεί να έχεις την ουδέτερη θέληση να διαβάσεις προσεκτικά τι ρόλο θα έχει η Greek NASA. Λέει στις ελάχιστες γραμμές της οι ανακοίνωση: «θα αναλάβει τη μίσθωση -με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια- των διαθέσιμων αναμεταδοτών που δεν θα αξιοποιηθούν από το ελληνικό Δημόσιο (για στρατιωτικές, τηλεοπτικές και άλλες εφαρμογές). Επίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία η αξιοποίηση των ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών που προκύπτουν από πολιτικές για το διάστημα (π.χ. εφαρμογές πολιτικής προστασίας: παρακολούθηση Γης, πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, αυθαίρετης δόμησης κ.λπ.).». Δηλαδή, για τους ντενεκέδες με το άθλιο επίπεδο, θα συσταθεί μία υπηρεσία που θα αναλάβει να αξιοποιήσει διαθέσιμους αναμεταδότες που η Ελλάδα έχει πληρώσει ή και πληρώνει σε υπάρχουσες υποδομές και δορυφόρους, για εφαρμογές σε τομείς που για πολλά χρόνια οι ίδιοι καραγκιόζηδες των ΜΜΕ εγκαλούσαν τις διάφορες Κυβερνήσεις γιατί δεν έκαναν τίποτα όταν οι εκάστοτε Κυβέρνηση δεν ικανοποιούσε τις λαμογιές του καναλάρχη τους.

Καλό μήνα και καλά μυαλά.