Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

To διάσημο σήμα του Χόλιγουντ βανδαλίστηκε και σήμερα έγραφε «Hollyweed»

Πρωτοχρονιάτικη φάρσα με μήνυμα υπέρ της κάνναβης

Οι κάτοικοι της πιο διάσημης περιοχής του Λος Άντζελες είδαν την πρώτη ημέρα του νέου έτους τη διάσημη πινακίδα του Hollywood να γράφει πλέον «Hollyweed» (σ.σ. «weed» σημαίνει μαριχουάνα).   


Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως παραβίαση ήσσονος σημασίας και πραγματοποιεί έρευνες. Η πινακίδα βρίσκεται σε έναν λόφο του Λος Άντζελες και το κάθε γράμμα έχει ύψος 13,7 μέτρα.   

Οι ψηφοφόροι στην Καλιφόρνια ενέκριναν τη νομιμοποίηση της κάνναβης σε μια ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου. 

Η φάρσα δεν προκάλεσε μόνιμη βλάβη στην πινακίδα - μέρος δύο γραμμάτων καλύφθηκε με μουσαμά προκειμένου να φαίνονται σαν διαφορετικά γράμματα. Οι Los Angeles Times αναφέρουν ότι ένα άτομο καταγράφηκε σε κάμερες ασφαλείας καθώς σκαρφάλωνε στην πινακίδα για να κρεμάσει τα υλικά. Η αστυνομία ανακοίνωσε αργότερα πως ο δράστης αναζητείται.   

Πολλοί κάτοικοι πάντως το διασκέδασαν και πέρασαν το πρωινό βγάζοντας φωτογραφίες και σχολιάζοντας στα social media το λογοπαίγνιο. Λίγες ώρες αργότερα η ζημιά αποκαταστάθηκε και το σήμα επανήλθε στην αρχική του κατάσταση. 

Σύμφωνα με το BBC, μια παρόμοια φάρσα είχε σημειωθεί και το 1976, για να σηματοδοτήσει μια χαλάρωση στους νόμους της πολιτείας που αφορούσαν την κάνναβη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: