Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ο Καμμένος ξεθάβει τις 'ελληνοποιήσεις Σημίτη'


Οι αθρόες ελληνοποιήσεις της κυβέρνησης Σημίτη ευθύνονται κατά τον υπουργό Άμυνας για το περιστατικό με τον "αλβανικό αετό" στο Ελληνικό Στρατό. Γιατί σύμφωνα με τον Καμμένο ο Τραμπ και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί συνεργάτες του θα βοηθήσουν την Ελλάδα.
Δηλώσεις για το θέμα που έχει προκύψει τα τελευταία εικοσιτετράωρα αναφορικά με τη φωτογραφία νεοσυλλέκτων να σχηματίζουν τον "αλβανικό αετό", αλλά και διθυραμβικά σχόλια για το νέο Αμερικανό πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μιλώντας στο "Καλημέρα Ελλάδα" και τον Γιώργο Παπαδάκη,  επέρριψε ευθύνες για τους νεοσύλλεκτους της πρώτης ΕΣΣΟ του 2017 στην κυβέρνηση Σημίτη και τις ελληνοποιήσεις που έγιναν στις αρχές του 2000 (!), ενώ έκρινε πως κανείς για να λάβει την ελληνική υπηκοότητα πρέπει αφενός μεν να αισθάνεται μόνο Έλληνας και αφετέρου να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό. Σε διαφορετική περίπτωση να επιστρέψει στη χώρα του.
AdTech Ad
Σε ό, τι αφορά στο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε υποστηρικτής του από το πρώτο λεπτό, βλέποντας στο πρόσωπο του 45ου προέδρου των ΗΠΑ τον σταυροφόρο που θα βάλει τέλος στον όλεθρο της παγκοσμιοποίησης. Όπως σχολίασε άλλωστε, συνεργάτες του είναι ελληνικής καταγωγής και ορθόδοξοι χριστιανοί, που μπορούν να βοηθήσουν αν χρειαστεί την Ελλάδα. Εντυπωσιακή υπήρξε και η εκτίμηση του υπουργού πως οι πραγματικοί μας σύμμαχοι είναι οι Αμερικανοί - ισχυρισμό που υποστήριξε με αναφορά στο σχέδιο Μάρσαλ - και όχι οι Γερμανοί που μας αντιμετωπίζουν ως τοκογλύφοι.

Είναι κάτι που περιλαμβάνεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια του αλβανικού εθνικισμού να προκαλέσει τις σχέσεις με την Ελλάδα

Πιο αναλυτικά, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας το πρόσφατο περιστατικό με τη φωτογραφία των επτά νεοσύλλεκτων που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον «Αλβανικό Αετό», στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι έκανε λόγο για σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού αλυτρωτισμού. "Είναι κάτι που περιλαμβάνεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια του αλβανικού εθνικισμού να προκαλέσει τις σχέσεις με την Ελλάδα" ανέφερε χαρακτηριστικά. "Τέτοια φαινόμενα στις ΕΔ δεν γίνονται αποδεκτά. Έχει διαταχθεί να εξαντληθούν οι διοικητικές και ποινικές ευθύνες" και πρόσθεσε πως "στα στρατόπεδα δεν είναι δυνατό να έχουμε τέτοιου είδους φαινόμενα".

Όποιος δεν αισθάνεται Έλληνας για να υπηρετήσει την πατρίδα του, φεύγει και πάει πίσω στη χώρα που θεωρεί πατρίδα του και αφήνει την ελληνική ιθαγένεια και τα προνόμιά της

Ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε πως επί πρωθυπουργίας Σημίτη, διαμαρτυρόταν για τις αθρόες ελληνοποιήσεις Αλβανών, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. "Όποιος δεν αισθάνεται Έλληνας για να υπηρετήσει την πατρίδα του, φεύγει και πάει πίσω στη χώρα που θεωρεί πατρίδα του και αφήνει την ελληνική ιθαγένεια και τα προνόμιά της" ανέφερε για όσους έχουν αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα προσθέτοντας ωστόσο: "Να μην αδικούμε παιδιά που είναι από την Αλβανία, υπάρχουν παιδιά που υπηρετούν και το πιστεύουν. Από εκεί και  πέρα θα υπάρξουν πολύ αυστηρές κυρώσεις". 

Εκλογές γίνανε και ο αμερικανικός λαός ψήφισε τον κ. Τραμπ

"Εκλογές γίνανε και ο αμερικανικός λαός ψήφισε τον κ. Τραμπ" είπε ο υπουργός. "Η διοίκηση Τραμπ θα είναι μια διοίκηση που σταματά όλο αυτό τον όλεθρο της παγκοσμιοποίησης, της κατάργησης των Εθνών Κρατών" σημείωσε τονίζοντας πως υποστήριζε την υποψηφιότητά του από το πρώτο λεπτό.

Βεβαίως και είμαι υποστηρικτής του Τραμπ

Όπως είπε, η εκλογή Τραμπ αυξάνει τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδος στην περιοχή. "Τι λέει ο Τραμπ; Λέει ότι αυτή τη στιγμή ο εχθρός δεν βρίσκεται στη Ρωσία, ο εχθρός βρίσκεται στην ισλαμική τρομοκρατία και ζητάει την ενίσχυση του νοτίου μέρους του ΝΑΤΟ, όπου κυρίαρχο ρόλο παίζει η Ελλάδα" σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Χαίρομαι που δίπλα του βρίσκονται ελληνικής καταγωγής Αμερικανοί, Ορθόδοξοι και διατεθειμένοι [...] να βοηθήσουν την Ελλάδα

"Βεβαίως και είμαι υποστηρικτής του Τραμπ" υποστήριξε εν συνεχεία ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, "όπως είναι και οι περισσότεροι Έλληνες. Και χαίρομαι που δίπλα του βρίσκονται ελληνικής καταγωγής Αμερικανοί, Ορθόδοξοι και είναι διατεθειμένοι αν χρειαστεί να μπορέσουν να βοηθήσουν την Ελλάδα" πρόσθεσε.
Για τον κ. Καμμένο άλλωστε, η ειδοποιός διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Αμερικής έγκειται ακριβώς εκεί: "Οι πραγματικοί μας σύμμαχοι στις δύσκολες στιγμές ήταν αυτοί (εννοεί τους Αμερικανούς). Όταν έγινε τα σχέδιο Μάρσαλ, οι Αμερικανοί μας έδωσαν τα Liberty με τα οποία χτίσαμε την εμπορική μας ναυτιλία και δεν ζήτησαν τόκους" σχολίασε, αναφέροντας πως αντίθετα το Βερολίνα μας αντιμετωπίζει ως τοκογλύφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: