Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Μύδρους ενάντια στην δημοτική αρχή εξαπολύει η τοπική σύμβουλος Κίρρας κα Γεωργία Καπαρέλη-Καπούρου


“ μας υποβαθμίζετε καθημερινά”


“Η Δημοτική αρχή να παραδώσει την Τ.Κ Κίρρας τουλάχιστον όπως την παρέλαβε…” τονίζει -Εγκαλεί την τοπική αντιδήμαρχο κα Πιλάλα-Τσακίρη, την πρόεδρο κα Γ. Μαντά αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους


 Μύδρους ενάντια στη δημοτική αρχή Δελφών εξαπολύει μέσω ανακοίνωσής της η Τοπική Σύμβουλος Κίρρας κα Γεωργία Καπαρέλη- Καπούρου με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της κοπής της πίττας την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στο κοινοτικό κατάστημα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τοπική σύμβουλος  υπάρχει έντονο μένος και αγανάκτηση των πολιτών ενάντια  στη δημοτική αρχή και χαρακτηρίζει ανύπαρκτο  το  έργο που επιτελείται στην Τ.Κ. Κίρρας 
Σε μία κοινότητα με 1.300 κατοίκους δεν δίνονται τα απαιτούμενα ποσά για Τεχνικό πρόγραμμα  , όπως άλλωστε συνέβη και τα δύο (2)προηγούμενα χρόνια έτη 2015,2016” τονίζει στην ανακοίνωση της η κα Καπαρέλη- Καπούρου που στη συνέχεια εγκαλεί την τοπική αντιδήμαρχο κα Πιλάλα-Τσακίρη, την πρόεδρο κα Γ. Μαντά αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους τονίζοντας ότι δεν αντιδρούν «όταν Δήμαρχος και η διοικητική του ομάδα μετακυλούν  τα ποσά σε άλλες τοπικές και δημοτικές κοινότητες”
Επιπλέον., η κα Καπούρου ασκεί έντονη κριτική για το πρόβλημα με την αποχέτευση που ταλανίζει καιρό την περιοχή ενώ για το “αγιόνερο” τονίζει ότι η τακτική της δημοτικής αρχής είναι “Πυροτεχνήματα και τυμπανοκρουσίες...,χωρίς καμία ενημέρωση του τοπικού συμβουλίου Κίρρας..”

Αναλυτικά η επιστολή της κας Καπούρου:
Το νέο έτος δεν μπήκε με το «δεξί» για τον Δήμαρχο Δελφών και τους αυτοδιοικητικούς του στην Κίρρα, αφού στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Τετάρτη 4/1/2017 στο Κοινοτικό Κατάστημα αντιμετώπισε το μένος και την αγανάκτηση ψηφοφόρων του για το ανύπαρκτο έργο που επιτελεί η δημοτική αρχή και στην Τ.Κ Κίρρας.
Σε μία κοινότητα με 1.300 κατοίκους δεν δίνονται τα απαιτούμενα ποσά για Τεχνικό πρόγραμμα  , όπως άλλωστε συνέβη και τα δύο (2)προηγούμενα χρόνια έτη 2015,2016. 
Αντίθετα μετακύλησαν Δήμαρχος και η διοικητική του ομάδα  τα ποσά σε άλλες τοπικές και δημοτικές κοινότητες και ουδείς από την συμπολίτευση-παράταξή του δεν αντιδρά( Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος και Δημοτικοί Σύμβουλοί του).
Οι Τοπικοί Σύμβουλοι Κίρρας έως σήμερα επιχείρησαν να φέρουν στο Τοπικό Συμβούλιο θέματα ουσίας , γνωρίζοντας ότι δεν κατέχουν αρμοδιότητα σύγκλησης τοπικών συμβουλίων που δυστυχώς όμως συγκαλούνται με θέματα ήσσονος σημασίας ,  απλά για να εφαρμόζεται η σχετική νομοθεσία.

Το σημαντικό πρόβλημα της Κίρρας , η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ που η δημοτική αρχή το παρέλαβε συμβασιοποιημένο και σε αρχική εξέλιξη , αδυνατείτε να το παρακολουθήσετε, ελλείψει πολιτικής βούλησης και τεχνογνωσίας , αφού δεν υπάρχει εντός της δημοτικής αρχής ούτε ένας μηχανικός . Παραπαίει με παντελή έλλειψη ενημέρωσης από τον Δήμαρχο Δελφών , τον θεματικό Αντιδήμαρχο και τους αιρετούς του .  Τέλος του έτους άλλωστε έληξε και η τελευταία παράταση που δόθηκε για την εκτέλεσή του μετά από απόφαση δημοτικού συμβουλίου  και δυστυχώς βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Η κεντρική οδός Αγίου Ιωάννου  χαράσσει και γράφει από ότι φαίνεται ….τη «δική του ιστορία»!!!.
  Δρομολογήσαμε παρεμβάσεις και προς το Λιμενικό ταμείο Φωκίδας για περιβαλλοντικά θέματα που χρόνιζαν και άλλα που δημιουργήθηκαν στην πορεία ( ανέλκυση ναυαγίου από το αλιευτικό καταφύγιο, ανύπαρκτος φωτισμός κτλ), αλλά δυστυχώς και σ΄αυτό τον τομέα δεν πραγματοποιείτε καμία ουσιαστική πρόοδος  , αφού δεν παρεμβαίνει κανείς.

Με τις πράξεις και τις παραλείψεις σας μας υποβαθμίζετε καθημερινά , έχοντας μία ερμητικά κλειστή κοινότητα  που ανοίγει για να στολιστεί μόνο κατά τη διάρκεια των εορτών και για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε και από έλευση κόσμου , καθότι απογοητευμένος από την  ανάλγητη πολιτική σας  .

Μας αναφέρατε επίσης ότι δρομολογείται πρόοδος για την αξιοποίηση της περιοχής «Αγιόνερου» , όταν το μόνο που έχει δρομολογηθεί είναι ορισμός δικηγόρου από την Οικονομική Επιτροπή για αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και  τίποτα άλλο. Ο φάκελος που έχει άλλωστε σχηματιστεί και υπάρχει στο αρχείο σας , υπάρχει από την προηγούμενη δημοτική αρχή με πρωτόκολλο παραλαβής αυτού από το αρχείο της Τ.Κ Κοινότητας Κίρρας στη Δημοτική Ενότητα Ιτέας.
Πυροτεχνήματα και τυμπανοκρουσίες από τη μεριά σας και φυσικά χωρίς καμία ενημέρωση του τοπικού συμβουλίου Κίρρας για τα δρομολογούμενα που επικαλείστε. Άλλωστε νομίζουμε ότι η αξιοποίηση της ανωτέρας περιοχής ξεφεύγει των αποκλειστικών δημοτικών αρμοδιοτήτων.
 Η αντιμετώπιση της καθημερινότητας είναι στη χειρότερη μορφή της και όταν  αναζητούμε ευθύνες μας παραπέμπουν στην κ. Μ. Ανδρεοπούλου για να μας παραπλανήσουν και να αποφύγουν τη δυσμενή κριτική. Ούτε τις αποφάσεις Δημάρχου δεν έχετε κατανοήσει περί συνεπικουρίας  στην αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων.
   Διαδίδατε προεκλογικά επίσης  ότι υπήρχε πρόβλημα ύδρευσης και ποιότητας πόσιμου νερού για να εξαπατήσετε τους ψηφοφόρους και ξαφνικά με την ανάληψη της  διοίκησης του Δήμου ξεχάστηκαν όλα διά μαγείας.
  Κύριοι, δεν αναλωνόμαστε στην άσκηση στείρας αντιπολίτευσης όπως συχνά τονίζετε ελλείψει επιχειρημάτων από την πλευρά σας , αλλά επισημαίνουμε ότι έχετε αφήσει τη διοίκηση του δήμου στον «αυτόματο πιλότο» και έχουν απογοητευτεί πρωτίστως οι σύμβουλοι που σας πίστεψαν και τάχθηκαν στο «όραμά σας» , που δυστυχώς αντιλαμβάνεστε ότι δεν αποτελεί πλέον όραμα των δημοτών .
Η απογοήτευση των δημοτών είναι έκδηλη, η απογοήτευση των δημοτικών σας συμβουλών με τη σιωπηρή και άλαλη έκφρασή τους  επίσης φανερή  κι εμείς κατανοώντας  θεσμικά το ρόλο μας , σας επισημαίνουμε ότι από τον προεκλογικό σας λόγο τα διαγράψατε όλα(delete).
  Παρακαλούμε λοιπόν να μας παραδώσετε τουλάχιστον την Κίρρα όπως την παραλάβετε με τα δρομολογημένα έργα πνοής που αδυνατείτε να τα παρακολουθήσετε πολιτικά και την ανύπαρκτη αναπτυξιακή πολιτική που εφαρμόζετε.
 Διατηρούμε πάντα το δικαίωμα να διατυπώνουμε την αντίθεσή μας και τις απόψεις μας για τη βελτίωση συνθηκών του τόπου και προς την κατεύθυνση αυτή δικαιούμαστε να ελέγχουμε τη διοίκησή σας ανά πάσα στιγμή.
Να’ μαστε όλοι καλά λοιπόν  και να συναντηθούμε και πάλι του χρόνου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας , αφού δεν μας έμεινε τίποτα άλλο να αναγγείλουμε!!.

Γεωργία Καπαρέλη-Καπούρου
Τοπική Σύμβουλος Κίρρας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κα Καπαρελη απολαυστε τωρα τα εδεσματα στον «ΜΟΥΚΑ» και για τα άλλα «ΜΟΥΓΚΑ» θα τα ρυθμίσουμε εμεις. Καλα να περασετε.