Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Οι διαθεσιμότητες υπαλλήλων ''παραλύουν'' δήμους και περιφέρειες - Καταλήψεις και αντιδράσεις σε όλη τη χώρα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

- Υπό κατάληψη από το πρωί δημαρχεία και Περιφέρειες- Αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες, αν υλοποιηθούν όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο...
Κατάληψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιούν από το πρωί εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με βάση τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας σταμάτησαν να λειτουργούν ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης. Το μέλλον της κινητοποίησης θα κριθεί στην συνέλευση των εργαζομένων το μεσημέρι.
«Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να περάσει αμετάκλητες απολύσεις πίσω από τα σχέδια για διαθεσιμότητα, κινητικότητα και αργία. Μετά την εξαθλίωση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, στο στόχαστρο μπαίνουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι δυσφημίζονται μάλιστα στην κοινή γνώμη» σημείωσε ο υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Πέτρος Μουρέλλος.
Στο πλευρό των εργαζομένων, τάχθηκε με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε ότι «το απαραίτητο συμμάζεμα του κράτους δεν μπορεί να γίνει με αυτό τον τρόπο που αποτελεί χτύπημα επί δικαίων και αδίκων».
Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ λένε «όχι» στις απολύσεις προσωπικού, ενώ στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου τους καλούν τα δημοτικά συμβούλια να συνεδριάσουν εκτάκτως και να «αποφασίσουν ότι δεν θα εφαρμόσουν τις συγκεκριμένες διατάξεις του μνημονίου περί απόλυσης των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψουν στις διευθύνσεις και στα τμήματα προσωπικού να αποστείλουν τις καταστάσεις και τις πράξεις απόλυσης των συναδέλφων».
 Όπως ανακοινώθηκε, στις 19.00 το απόγευμα, συγκαλείται εκτάκτως σε συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Χανίων το οποίο θα συζητήσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και θα λάβει αποφάσεις για τη στάση που θα τηρήσει ο δήμος Χανίων.
Ωστόσο, ήδη, ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης έχει εκφράσει την αντίδρασή του για τις διατάξεις που αφορούν στους δήμους και περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016 που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων και έχει ξεκαθαρίσει πως συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις που έχει εκφράσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
 Οι απολύσεις υπαλλήλων με το νέο μνημόνιο, απασχόλησαν και το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση (13-11-2012), στην οποία παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων στο νομό Αρκαδίας.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Αρκαδίας Σώστης Κοσκινάς κάλεσε το συμβούλιο «να εξουσιοδοτηθεί ο δήμαρχος και με έγγραφη εντολή στο γραφείο προσωπικού να απαγορεύσει να φύγει από τον δήμο οποιοδήποτε έγγραφο που έχει σκοπό την απόλυση δημοτικού υπαλλήλου».
Τελικά το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μην σταλεί κανένα στοιχείο από τον δήμο Τρίπολης που θα διευκολύνει την απόλυση, τη διαθεσιμότητα ή μετάταξη υπαλλήλων του δήμου και των νομικών του προσώπων.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1000 άτομα. Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πως θα μειωθεί ο αριθμός τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Φούχτελ.

Αφήστε λοιπόν τις καταλήψεις και τα "κεκτημένα" και πιάστε δουλειά από 7.30 έως 14.30 όπως έχετε υποχρέωση, για να εξηπηρετηθούμε κι εμείς οι απλοί πολίτες που ...... πληρώνουμε υπηρεσίες και έχουμε μόνο ξυνίλες.

ΥΓ Οταν λέμε δουλειά, δεν εννοούμε πασιέντζα ή facebook.

Κατανοητό ???