Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΕΛ.ΑΣ… Δημιουργούν μονάδες με βαρύ οπλισμό


Σκηνές χωρών λατινικής Αμερικανικής θα θυμίζουν από εδώ και πέρα οι δρόμοι της Αθήνας καθώς η ΕΛ.ΑΣ πρόκειται να δημιουργήσει μια νέα ομάδα για την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας η οποία θα κυκλοφορεί με τζιπ, θα φέρει  βαρύ οπλισμό και θα έχει εκπαιδευτεί  στα πρότυπα της ΕΚΑΜ,.
Αιτία οι δεκάδες συμμορίες με τα καλάσνικοφ που εισβάλλουν σε σπίτια, δολοφονούν πολίτες στον δρόμο για λίγα ευρώ και λυμαίνονται την πρωτεύουσα, είναι η αιτία για τη σύσταση  της νέας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., την οποία χαρακτηριστικά οι επιτελείς της Κατεχάκη την περιγράφουν ως μίνι ΕΚΑΜ.
Όπως προβλέπει το σχέδιο του  αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο  έχει βασιστεί σε ανάλογου τύπου υπηρεσίες  των ΗΠΑ και της Γαλλίας, (βλ. καλύτερα Μεξικό) οι νέες ειδικές ομάδες θα περιπολούν 24ωρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο και θα επεμβαίνουν μόνο σε περιπτώσεις βαριάς εγκληματικότητας.
Με απλά λόγια, δεν θα κυνηγούν τσαντάκηδες  και τοξικομανείς, αλλά συμμορίες  αλλοδαπών με καλάσνικοφ, νονούς οπλισμένους  σαν αστακούς, σκληρούς ληστές κ.ά. Δεν  αποκλείεται κάθε τζιπ να συνοδεύεται και από μια μοτοσικλέτα σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει ή να εμπλακεί σε καταδίωξη κακοποιών που επιβαίνουν σε δίκυκλα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη  αποφασιστεί το όνομα της σούπερ ομάδας, ωστόσο θα εφαρμοστεί πρώτα  στην Αθήνα και έπειτα στην υπόλοιπη χώρα και θα ενταχθεί στην αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.
Θεμιτό βέβαια το ότι η ΕΛ.ΑΣ φροντίζει –έστω και αργά- να δημιουργήσει ομάδες για την πάταξη της βαριάς εγκληματικότητας, αλλά φυσικά το παραπάνω είναι ένα ακόμη σύμπτωμα ότι οδηγούμαστε σε καταστάσεις νότιας και κεντρικής Αμερικής, και όλα αυτά γιατί;
Γιατί ενώ η Ελλάδα ήταν από τις ασφαλέστερες χώρες μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 ξαφνικά μετάπεσε σε χώρα με βαριά εγκληματικότητα;
Ένας από τους λόγους –αν όχι ο κυριότερος- είναι πως η χώρα δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από την πτώση του ανατολικού μπλοκ  καθώς σε αυτή συνέρευσαν κάθε λογής εγκληματίες από τις γνωστές βαλκανικές και καυκάσιες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, χώρες άλλοτε μοντέλα του κουμμουνιστικού παραδείσου, μια από τις μεγάλες « προσφορές» του κομμουνισμού στην ανθρωπότητα και πιο ειδικά στην Ελλάδα-
Χωρίς όμως να καταπολεμηθεί η μάστιγα αυτή των κάθε λογής εγκληματιών που έρχονται στη χώρα με το «έτσι θέλω» πραγματοποιούν το πλιάτσικό τους και στη συνέχεια είτε αναχωρούν, είτε παραμένουν με… τουριστική βίζα καμία μονάδα δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση. Μια συμμορία θα εξαρθρώνουν δέκα θα εμφανίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: