Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Πρώτο θέμα διεθνώς το ναυάγιο στο Eurogroup


Το BBC τονίζει: ''Απέτυχαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να καταλήξουν σε συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα''.
Το πρακτορείο Bloomberg σχολιάζει: ''Η ΕΕ σκόνταψε στην μείωση του χρέους έπειτα από σύγκρουση με το ΔΝΤ. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο για μείωση του ελληνικού χρέους μετά από διαμάχη με το ΔΝΤ για το πώς θα επανέλθει σε βιώσιμα επίπεδα η πληγείσα από την ύφεση οικονομία της χώρας.
Η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung κάνει λόγο για ''ναυάγιο'' στο χθεσινό Eurogroup και συνεπώς αναβάλλεται η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα.
''Μετά από σχεδόν 12 ώρες συνομιλιών στις Βρυξέλλες δεν ελήφθη απόφαση για την νέα δόση προς την υπερχρεωμένη Ελλάδα και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα'' αναφέρει η Welt.
Το Spiegel γράφει: ''Ο αγώνας ενάντια στην κρίση χρέους υπέστη άλλο ένα πλήγμα: το Eurogroup δεν κατάφερε να βρει λύση για το ελληνικό πρόβλημα''.
Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung: ''Η Ελλάδα πρέπει να περιμένει για την επόμενη δόση''.
Κατά την Wall Street Journal η 12ωρη σχεδόν συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ ολοκληρώθηκε χωρίς λύση για τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας, γιατί οι τεχνικές λεπτομέρειες ήταν εξαιρετικά πολύπλοκες.
''Η Ευρωζώνη καθυστερεί την βοήθεια προς την Ελλάδα'' είναι ο τίτλος των Financial Times.  Στο δημοσίευμα τονίζεται πως ''η αναβολή αυτή δείχνει την έλλειψη πολιτικά αποδεκτών απόψεων που αντιμετωπίζουν οι υπουργοί στην προσπάθειά τους να επαναφέρουν σε βιώσιμο επίπεδο το ελληνικό χρέος χωρίς να απαξιώνουν τα δάνειά τους''.


 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ! ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ? ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ! ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΚΑΙ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ! ΚΡΕΑΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ κ.λ.π. ΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ....... ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ! ΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΗΡΑΝΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ ??? ΤΩΡΑ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ ! ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ : ΟΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ! ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ Ο ΚΑΚΟΣ !!! ΑΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΣ ΤΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ ! ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΥΧΩΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΒΓΑΛΑΝ 50 δις ! ΑΝΤΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ !!!