Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Α.ΜΕΡΚΕΛ: ΚΑΡΦΙΑ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΜΑΣ! "Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε νέα διαγραφή χρεών" - Yπάρχει ελληνική κυβέρνηση;


"Kαρφιά" στο φέρετρο που έβαλε την Ελλάδα, βάζει η καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ, η οποία ελάχιστες ώρες μετά το φιάσκο του Eurogroup, δήλωσε στην γερμανική Βουλή ότι "Αποκλείεται να δεχθούμε εκ νέου διαγραφή χρεών της Ελλάδας" όπως ζητά το ΔΝΤ για να συναινέσει στην απελευθέρωση των δόσεων.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ενώπιον του γερμανικού Κοινοβουλίου, η Α.Μέρκελ είπε ότι "Με τα εργαλεία που συζητούνται αυτή τη στιγμή μπορεί να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που προέκυψε από την παροχή της 2ετούς παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας έως το 2016. Ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης, ο EFSF, μπορεί να αυξήσει τις εγγυήσεις προς την Ελλάδα κατά 10 δισ. ευρώ. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα δεχθούμε νέο "κούρεμα" του χρέους με οποιαδήποτε κόστος", δίνοντας εικόνα "τελικής λύσης (θυμούνται όλοι τις σημαίνει φυσικά "τελική λύση" a la γερμανικά) στην υπόθεση της Ελλάδας στο Eurogroup της Δευτέρας.
Που πρακτικά σημαίνει ότι θα ρισκάρουν πτώχευση της χώρας σε αυτό το ιδιότυπο chicken game με το ΔΝΤ.
Αλλά εμείς θέτουμε και ένα άλλο ερώτημα: Πού ήταν η Ελλάδα σε όλη αυτή την διαπραγμάτευση; Πού ήταν η ελληνική κυβέρνηση και πως επιτρέπουν α αποφασίζουν σε τέτοιο βαθμό για τον "ξαφνικό θάνατό μας" χωρίς να υπάρχει η παραμικρή τοποθέτηση της Ελλάδας στο "καυτό" θέμα της βιωσιμότητας του χρέους;
Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια σύγκρουση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας (με το ΔΝΤ, εν προκειμένω να συνάδει με τα εθνικά συμφέροντα 100%) και να μην λαμβάνει θέση η ελληνική κυβέρνηση δίνοντας τραγική εικονα κράτους-αποικίας;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΕΔΕΙΧΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΣΤΑΝΟΦΟΡΟΙ ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΣΤΟ Ξ....Ο ΤΗΣ ΑΝΑΤ.ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟ ΠΟΣΑ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΟΣΟΓΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ? ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑΝΤΑ Η ΚΑΧΕΚΤΙΚΙΑ ! Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ! Η ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ? ΒΡΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΗΝ ΑΥΤΗ ΚΘΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ Γ" ΡΑΙΧ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ κ.λ.π. ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΝΤΟΚΑ ΠΙΣΩ ! ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΣ ΤΑ 50 δις ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΝΤ κ.λ.π. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑ ! ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ! ΑΥΤΟΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΩ ΚΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ! ΔΥΣΤΥΧΕΙ ! ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ! ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΓΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ! ΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΜΑΓΚΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ? ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΑΦΤΟΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ !!!ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ?ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΣΦΑΛΙΤΩΝ,ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΩΝ?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ?
ΡΕ 42% ΔΩΣΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ... ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ!