Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Σε "κατάσταση πολιορκίας" οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιστέκονται και γιορτάζουν


Μπορεί η γιορτή να μην έχει λάμψη όπως παλιά. Η χώρα βρίσκεται επί της ουσίας στη μέση ενός πολέμου που ξεκίνησε από τα μέρη μας κι έχει πια επεκταθεί σ΄ όλη την Ευρώπη κι ακόμη παραπέρα. Και σ΄ ένα πόλεμο οι “λαμπερές γιορτές” δεν ταιριάζουν.

Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα. Κι αυτές βρίσκονται σε “κατάσταση πολιορκίας” έχοντας φθάσει να μετρούν και τη …τελευταία σταγόνα βενζίνης. Με τις περικοπές που επέβαλαν ελληνικές κυβερνήσεις να έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα τις ζωές των στρατιωτικών αλλά και την συνολική λειτουργία των ΕΔ.

Παρόλα αυτά οι ΕΔ είναι εδώ! Οι συνεχείς ασκήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα, η διαρκής παρουσία όπου κι αν έχει χρειαστεί στην Ελλάδα, για λόγους ασφάλειας ή για αποστολές κοινωνικής προσφοράς δείχνουν ότι η “μηχανή” δουλεύει σε υψηλές στροφές.

Αυτό δεν πρέπει ν΄ αλλάξει. Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μας είναι δραματική και πραγματικά κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει τι θα ξημερώσει. Από την άλλη το ΄χουμε γράψει πάρα πολλές φορές: η κοινωνική διάσταση της αποστολής των ΕΔ δεν πρέπει να υποτιμηθεί από κανέναν! Αν αφήσουμε τις ΕΔ όχι να καταρρεύσουν -αυτό δεν μπορεί να συζητηθεί καν- αλλά να “κατεβάσουν” στροφές η κατάσταση ειδικά στις ακριτικές περιοχές της χώρας θα γίνει δραματική για τους πολίτες.

Χρόνια πολλά λοιπόν στους στρατιωτικούς μας και κυρίως καλύτερα ,αισιόδοξα και νικηφόρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




www.onalert.gr



 


Δεν υπάρχουν σχόλια: