Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!


Στα επίπεδα του Μαΐου η εκλογική δύναμη της ΝΔ - Ανοίγει την ψαλίδα ο ΣΥΡΙΖΑ - 13,5% η ΧΑ!
Δυναμική πρώτου κόμματος αποκτά πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και την έκτη δημοσκόπηση των τελευταίων δύο μηνών, η οποία τον φέρει πρώτο και μάλιστα αυτή την φορά με διευρυόμενο προβάδισμα. Συγκριμένα προηγείται με 4,5% σε έρευνα πρόθεσης ψήφου της εταιρείας Pulse που δημοσιεύει η εφημερίδα «6 Μέρες». Τρίτο κόμμα παραμένει με σταθερά ποσοστά η Χρυσή Αυγή ενώ πτώση σημειώνεται στα ποσοστά των κομμάτων της συγκυβέρνησης, μετά την ψήφιση των νέων μέτρων.
Η ΝΔ εμφανίζεται δημοσκοπικά σε πτώση κατά δέκα μονάδες κάτω από το ποσοστό που κατέγραψε στις εκλογές, ενώ ανάλογη είναι η πτώση για όλα τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.
Τα... κέρδη από τις απώλειες των κομμάτων της κυβέρνησης πάνε κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή που αυξάνουν τα ποσοστά τους.
Αναλυτικά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου των πολιτών ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 23,5% ακολουθεί η ΝΔ με 19% και τρίτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 12%. Ακολουθούν στην 4η θέση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, το ΚΚΕ με 5% και τέλος η ΔΗΜΑΡ που καταγράφει ποσοστό 3,5%.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή τα ποσοστά των κομμάτων στην ίδια δημοσκόπηση είναι:
ΣΥΡΙΖΑ 26%
ΝΔ 21,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 13,5%
ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 7,5%
ΠΑΣΟΚ 6,5%
ΚΚΕ 5,5%
ΔΗΜΑΡ 4%
Τι σημαίνουν τα παραπάνω: Η Μνημονιακή ομάδα κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) μετά βίας συγκεντρώνουν το 32%, έναντι 47,5% που είχαν συγκεντρώσει στις 17 Ιουνίου.
Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διευρεύνεται εν μέρει και λόγω της διαρροής ψηφοφόρων της ΝΔ προς την Χρυσή Αυγή.
Το πλέον ανησυχητικό για τη ΝΔ είναι ότι πλέον αγγίζει τα πραγματικά της ποσοστά (18,92% των εκλογών της 6ης Μαΐου συν τα ποσοστά, 2,5% της ΔΗΣΥ) και αυτό σημαίνει ότι σε δύο έσως τέσσερις μήνες από σήμερα, όταν θα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα εξαθλίωσης τα ποσοστά τς θα έχουν υποχωρήσει κάτω και από αυτό το νούμερο. Είναι βέβαιο πλέον ότι εισερχόμαστε σε περίοδο εντονων πολιτικών ακακατατάξεων και κινήσεων...
ΠΗΓΗ: www.defencenet.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ 5%….? Θα πέσει ακόμη με την πολιτική που ακολουθεί. Για παράδειγμα όταν μέλη του πετάνε πέτρες σε ηλικιωμένους σε καφενείο της Ιτέας!

Ανώνυμος είπε...

Αν ενοείς τον γνωστό...δάσκαλο, αυτός εξαιρείται. Είναι τόσο αρτηριοσκληρωτικός και απροσάρμοστος σε νέες απόψεις και δομές, πού μέχρι και οι σκληροπυρηνικοί του ΚΚΕ, τον έχουν αποκηρύξει, ώς μή "συμβατόν". Και είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του συγκεκριμένου κόμματος, μιάς και η χρονολογία που έχουν αυτή την στιγμή στο κόμμα, είναι το 1973!!! Σε λίγο περιμένουν να ξεκινήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!!!
ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ!!!!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΩΤΑ ΟΥΓΚΑΝΤΑ,ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΛΒΕΤΙΑ.ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.