Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Δεμένοι χειροπόδαρα μέχρι το 2022

Δεμένοι χειροπόδαρα μέχρι το 2022

Η «καινούργια ημέρα του κ. Σαμαρά», είναι μία γκρίζα ημέρα για τους Έλληνες- Υπό πλήρη πλέον έλεγχο από την τρόικα όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις- Νέα μέτρα στον ορίζοντα και εξοντωτικοί φόροι.
 
Η συνεδρίαση του Eurogroupέληξε με νικητή τη Γερμανία. Το ΔΝΤ τελικά υποχώρησε στην απαίτησή του για κούρεμα του Ελληνικού χρέους σε ποσοστό 40-45% για να γίνει βιώσιμο.
 
Τελικά η κ. Λαγκάρντ δέχθηκε την τεχνική λύση που πρότειναν οι Γερμανοί, γιατί η υποτιθέμενη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ το... 2020, μόνο τεχνητά και με αλχημείες προκύπτει.
Ουσιαστικά δηλαδή η ελληνική κοινωνία διαλύεται από το 2010 για να φτάσει το 2020 το χρέος εκεί που το είχε παραδώσει η κυβέρνηση Καραμανλή.
Η μοναδική υποχώρηση που φαινομενικά έκαναν οι Γερμανοί ήταν η μείωση των επιτοκίων. Στην πραγματικότητα τα κέρδη τους από την κρίση είναι και θα είναι τεράστια, παρά τη μείωση αυτή. Και φυσικά το πιο μεγάλο κέρδος είναι ο πολιτικός έλεγχος της Ελλάδας και η οικονομική κατοχή της.
 
Στη συνεδρίαση του Eurogroup επιβεβαιώθηκαν τρία πράγματα:
α. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλέον μία Γερμανική Ένωση. Η Γαλλία είναι σαν να μην υπάρχει και αυτό έχει επιπτώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στον Ευρωπαϊκό Νότο. Η Ε.Ε αποτελεί βραχίονα επιβολής των Γερμανικών επιδιώξεων.
β. Οι ΗΠΑ δεν επέμειναν στη διαγραφή του ελληνικού χρέους και αυτό λέει πολλά για την τη σημασία που έχει πλέον η Ελλάδα για αυτούς. Το 1945 η Ελλάδα πέρασε από την Αγγλική στην Αμερικανική σφαίρα επιρροής, με τη συναίνεση των Άγγλων. Σήμερα, ενδεχομένως, να επιβεβαιώνεται η παράδοση της Ελλάδας στη Γερμανική σφαίρα επιρροής, με σιωπηλή αποδοχή αυτού του δεδομένου από τις ΗΠΑ.
γ. Η Ελλάδα έχει πάψει να είναι παρούσα και να έχει λόγο στις αποφάσεις που την αφορούν. Ο κ. Σαμαράςπερίμενε να του ανακοινώσει ο κ. Στουρνάρας τις αποφάσεις και ο κ. Στουρνάρας περίμενε να του τις ανακοινώσουν άλλοι. Καμία πρωτοβουλία, καμία διαπραγμάτευση, καμία διεκδίκηση για να μην προκαλέσουν τους δανειστές. Αισθανόμενοι ότι έχουν απέναντί τους βουβάλια, οι κ.κ Σαμαράς και Στουρνάρας επέλεξαν το ρόλο του βάτραχου.
Αμέσως μετά τη λήξη του Eurogroup, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «μία καινούργια μέρα για την Ελλάδα». Μόνο που αυτή η μέρα και αυτές που θα ακολουθήσουν για τα επόμενα χρόνια θα είναι γκρίζες έως μαύρες.
 
- Η Ελλάδα θα συνεχίσει να πορεύεται στη λεωφόρο της φτώχειας και της λιτότητας έως το 2022, με αμφίβολα αποτελέσματα.
- Οι δανειστές, δηλαδή οι Γερμανοί αποκτούν τον πλήρη οικονομικό και πολιτικό έλεγχο της χώρας. Οι Υπουργοί δεν θα μπορούν να λαμβάνουν καμία απόφαση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους, οι τράπεζες και οι κερδοφόροι τομείς της οικονομίας θα περάσουν σε ξένα χέρια.
- Ο ειδικός λογαριασμός θα ελέγχεται από τους Γερμανούς. Εκεί θα πηγαίνουν τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και τα ενδεχόμενα πλεονάσματα.
-Σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του προϋπολογισμού,αυτόματα θα λαμβάνονται νέα μέτρα.
Για την καταβολή της δόσης του Δεκεμβρίου, μπαίνει σαν όρος το ελληνικό δημόσιο να προχωρήσει στην επαναγορά ομολόγων, που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, σε τιμές Νοεμβρίου και μέχρι τις 13.12. Αν δεν το πετύχουμε δεν πρόκειται να καλύψουν οι Γερμανοί τη διαφορά, θα απαιτήσουν νέα μέτρα.
 
Επίσης η δόση του Ιανουαρίου θα δοθεί μόνο αν η Ελληνική Βουλή ψηφίσει το φορολογικό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών.
Το φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα στη Βουλή, είναι κυριολεκτικά εξοντωτικό, ενώ και η φορολογία των ακινήτων θα είναι ένα μόνιμο χαράτσι 3 δις ευρώ κάθε χρόνο. Την επόμενη δεκαετία θα γίνει η μεγαλύτερη αναδιανομή της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας που έγινε ποτέ. Το 70% των ακινήτων θα αλλάξουν χέρια.
Οι Γερμανοί έχουν επιβάλλει πλήρως τη θέλησή τους. Όποιος πιστεύει ότι εφαρμόζουν μία λάθος συνταγή ή ότι δεν αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες νομιμοποίησης και αποδοχής αυτής της πολιτικής από την Ελληνική κοινωνία, είναι μακρυά νυχτωμένοι.
Το Βερολίνο έχει την καλύτερη πληροφόρηση για τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα, η Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα διενεργεί ακόμα και δικές της δημοσκοπήσεις. Εκτός από την κινητικότητα που επιδεικνύει με επαφές και συζητήσεις με εκπροσώπους από όλο το πολιτικό φάσμα.
 
Οι Γερμανοί θεωρούν αναλώσιμο όλο το πολιτικό σύστημα, τους περισσότερους άλλωστε τους ''κρατούν'', ενώ κάποιοι άλλοι έχουν ποντάρει στο Βερολίνο για την πολιτική τους ανέλιξη. Ξέρουν ότι η πολιτική που ακολουθείται θα αποτεφρώσει την τρικομματική κυβέρνηση, η οποία δύσκολα θα αντέξει. Η υποχώρηση της Ν.Δ αλλά και η κατάρρευση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένα για αυτούς.
Περισσότερο τους ανησυχούν οι τάσεις στις ηλικίες 18-55, που είναι πλέον ριζοσπαστικοποιημένες και αντιμνημονιακές.
Πέρα από την εξάντληση των εφεδρειών του συστήματος από τον αστικό πολιτικό χώρο, που μπορούν να φτάσουν μέχρι τη συνένωση όλων σε ένα ευρωπαϊκό κόμμα που στην ουσία θα είναι ένα γερμανικό κόμμα, απόλυτα ελεγχόμενο από αυτούς, με όσα αποφασίστηκαν χθες στο Eurogroup, δεσμεύουν και τις επόμενες κυβερνήσεις μέχρι το 2022.
Και μοχλός δεσμεύσεων θα είναι οι πιέσεις αλλά και οι εκβιασμοί προς όλους.
Στόχος τους είναι να εγκλωβίσουν το ΣΥΡΙΖΑ και έχουν ήδη προετοιμάσει το πεδίο.
 
Στην υποθετική περίπτωση που ερχόταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα χρόνο από σήμερα θα είχε να αντιμετωπίσει τα εξής δεδομένα:
- Οι ιδιωτικοποιήσεις θα έχουν δρομολογηθεί, οι τράπεζες αλλά και η παραγωγική δομή της οικονομίας θα έχουν αλλάξει χέρια και η χώρα θα είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο των δανειστών.
- Η οποιαδήποτε διαφοροποίηση του Αλέξη Τσίπρα θα σημαίνει διακοπή χρηματοδότησης και οικονομική ασφυξία. Αν ο κ. Τσίπρας θελήσει να εθνικοποιήσει τράπεζες ή να ακυρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις, τότε θα υπάρξει απροκάλυπτη εχθρική αντιμετώπιση της Ελλάδας. Θα επιστρατεύσουν την απειλή που συνιστούν Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια για τη χώρα μας. Θα μας οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις, ακόμα και στον εθνικό ακρωτηριασμό.
- Η Ελλάδα δεν έχει συμμαχίες. Οι χώρες του Νότου και η Γαλλία είναι παραδομένες και οι ΗΠΑ μοιάζουν να έχουν αποδεχθεί την κυριαρχία της Γερμανίας στην Ευρώπη.
Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, είναι δεδομένο ότι στην καλύτερη περίπτωση η χώρα έχει απολέσει την πολιτική και εθνική της κυριαρχία για τα επόμενα 10 χρόνια.
Γιατί η οικονομική κυριαρχία των Γερμανών στην Ελλάδα και στην οικονομία μας, δεν θα ξεπεραστεί ούτε σε 50 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: