Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ «ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ» ΙΤΕΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕΡΒΙΑ

 
Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 αναχωρεί για το Βελιγράδι ο Μουσικοχορευτικός και Λαογραφικός Όμιλος Ιτέας, «Το Χοροστάσι » όπου προσκεκλημένος από την Ελληνική Πρεσβεία, θα δώσει σειρά παραστάσεων στα πλαίσια Διεθνούς φιλανθρωπικού μπαζάρ που θα λάβει χώρα την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο Belgrade Sayam.
Με γνώμονα την προβολή της χώρας μας και τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της όλης εκδήλωσης, η Πρεσβεία της Ελλάδας αποφάσισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να οργανώσει ελληνικό περίπτερο.
Οι εκδηλώσεις αυτές οργανώνονται κάθε χρόνο στο Βελιγράδι με τη συμμετοχή άνω των σαράντα χωρών και επισκέπτες που ξεπερνούν τις 4000 τη συγκεκριμένη ημέρα.
Η πρώτη εμφάνιση του χορευτικού μας συγκροτήματος, το οποίο και θα ανοίξει τις χορευτικές εκδηλώσεις, θα γίνει το πρωί της Κυριακής στις 11.30 και θα παρουσιαστούν Λαϊκοί παραδοσιακοί χοροί με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.
Δεύτερη εμφάνιση θα γίνει στις 2 το μεσημέρι με παραδοσιακούς χορούς της Ρούμελης και παραδοσιακές φορεσιές, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί δεξίωση (κοκτεϊλ) στην Πρεσβευτική κατοικία.
Τη Δευτέρα 2 Δεκ 2012 το μεσημέρι «Το Χοροστάσι » θα χορέψει ενώπιον μαθητών του International School of Belgrade και το βράδυ θα δοθεί δείπνο στο πολυτελές ξενοδοχείο Metropol Palace και χορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς για τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Σερβίας.
Την Τρίτη το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση και η επιστροφή στην Ελλάδα.
Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και το Χορευτικό μας συγκρότημα που στην ουσία εκπροσωπεί την Ελλάδα, να πραγματοποιήσει τόσο καλές εμφανίσεις, όσο μας έχει άλλωστε συνηθίσει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα παιδιά και στον δάσκαλό. Συχαρητήρια για την ποιότητα, την σεμνότητα και την αγάπη τους για τον χορό. Αντιπροσωπεύουν επάξια την Ελλάδα μας και δεν χρειάζονται απο κανέναν "στημένο" επίσημο την αναγνώριση. Και πάλι μπράβο!