Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΙΤΕΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ




Συγκέντρωση Συλλόγων 8-12-2012

Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες. Πρώτα με το Δελφικό Τοπίο και τώρα με το Χωροταξικό της περιοχής μας. Έξι Σύλλογοι, κάθισαν γύρω από το τραπέζι και συζητούν για το τί θα είναι το καλλίτερο για την πόλη, για την περιοχή, για τον Δήμο. Έξι Σύλλογοι !.
Έτσι λοιπόν και με αφορμή την εξέλιξη του Χωροταξικού Σχεδιασμού, θελήσαμε να γνωρίσουμε τί σημαίνει αυτό για εμάς , τί σημαίνει για την οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου κι αν είμαστε σε θέση να επιλέξουμε αυτό το οποίο μας πρέπει και μας ταιριάζει.
Καλέσαμε ανθρώπους με γνώση του αντικειμένου για να μας μιλήσουν και με αυτόν τον τρόπο οι Σύλλογοι και τα μέλη τους, να έχουμε την δυνατότητα να διατυπώσουμε την άποψή μας για το μέλλον του τόπου μας, εκεί όπου πρέπει.

Για αυτό και πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.
Πρέπει όλοι μας να ενημερωθούμε.
Γιατί όλοι μας πρέπει να έχουμε δική μας άποψη.

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 1980 ΟΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ? ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΤΕ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στον σχολιαστή 9:49
Πρέπει να πόνεσε πολύ, έτσι; Αν μπορούσες να μας υποδείξεις έστω και έναν δημόσιο φορέα, ο οποίος να έχει τεχνογνωσία (για ποιό πράγμα όμως;) και να έχει πλησιάσει τον κόσμο για να του την μεταφέρει για το καλό του! Πέσ' μας ότι για την ελιά, για την παραγωγή της, την επεξεργασία της, την τυποποίησή της και την εμπορία της, εμφανίστηκε ΕΝΑΣ φορέας και είπε ελάτε να σας πώ τι πρέπει να κάνουμε. Πέσ' μας για το περιβάλλον, για τον τουρισμό, την δημόσια υγεία, τις χρηματοδοτήσεις απο την ΕΕ, ποιόν ξέρεις που ήρθε να μας ανοίξει τα μάτια; Μήπως για το τί είναι το Δελφικό Τοπίο και τι πρέπει να προσδοκάμε απ' αυτό, ξέρεις κάποιον που μας φώναξε να μας εξηγήσει;
Μήπως είσαι δημόσιος φορέας, γεμάτος "τεχνογνωσία"; Μήπως είσαι το περιβάλλον θιγόμενου γιατί αποδεικνύεται ότι είναι μόνο για την καρέκλα και όχι για τον τόπο; Και στο κάτω-κάτω, είναι άδικο να θέλεις να υποβιβάσεις μιά μοναδική στα χρονικά μας κίνηση και το επίπεδο των οργανωτών-ομιλητών, πριν κάν δείς το αποτέλεσμα, μόνο και μόνο επειδή διαφωνείς, ή επειδή σου είπανε ότι πρέπει να διαφωνείς. Τότε απλά, μην έρχεσαι! Και κάτι τέτοιους σαν και εσένα, δεν τους χρειάζεται πιά ο τόπος, είσαστε παρελθόν!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάνετε λάθος εκεί θα είμαστε και θα σας ακούσουμε, αλλά θα μας ακούσετε και εσείς ή μήπως θα κόβετε την συζήτηση λόγω της έλλειψης χρόνου...
Όσο για το παρελθόν, τα έργα των ανθρώπων μένουν, όχι η διαχρονική σαχλαμάρα...

Ανώνυμος είπε...

Στον σχολιαστή 10:02
Και ποιός είσαι εσύ που θα πάς σε ενημερωτική συνάντηση που οργάνωσαν άλλοι, για να κάνεις 'συζήτηση' με τις απόψεις σου; Και μάλιστα να έχεις την άποψη ότι η προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων, είναι διαχρονική σαχλαμάρα! Ενώ 'εσείς' έχετε παράγει έργο! Να υποθέσω ποιός/ποιοί είστε, ή να σου πώ που μένεις απο τώρα;