Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΓΙΟΣ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΕΚΒΙΑΖΕ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟ!

Γιος ιερέα από τη Λειβαδιά είναι ο 26χρονος εφοριακός (Κ’ ΔΟΥ Αθηνών) που δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο τα φορολογικά στοιχεία του ποινικολόγου Παύλου Σαράκη. Επιπλέον άγνωστα άτομα, μέσω επιστολής, απειλούσαν εκβιαστικά τον...44χρονο δικηγόρο να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000 Ευρώ), για να μην προχωρήσουν και σε άλλες δημοσιοποιήσεις προσωπικών του δεδομένων.
Από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 26χρονου υπαλλήλου της Κ’ Δ.Ο.Υ Αθηνών, ο οποίος κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή καθώς και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παύλος Σαράκης κατήγγειλε την 20-11-2012 στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι σε forum ενημερωτικού ιστολογίου είχε αναρτηθεί σχόλιο με τα φορολογικά του στοιχεία.
Το περιεχόμενο της καταγγελίας τέθηκε άμεσα υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική Διάταξη για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου. Στη συνέχεια κατόπιν εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας και κατάλληλης ψηφιακής ανάλυσης προέκυψε ο κάτοχος της επίμαχης τηλεφωνικής σύνδεσης. Στο πλαίσιο της προανάκρισης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μαζί με Εισαγγελικό Λειτουργό, μετέβησαν χθες στην οικία του 26χρονου, όπου παρουσία του πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα και κατάσχεσαν ένα (1) φορητό υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. Επίσης διενεργήθηκε έρευνα και στο χώρο εργασίας του. Από την διενεργηθείσα προανάκριση-έρευνα ταυτοποιήθηκε ότι η επίμαχη ανάρτηση πραγματοποιήθηκε από τον 26χρονο υπάλληλο της Δ.Ο.Υ., ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης αυτόφωρης διαδικασίας.
fimotro.blogspot.gr
viotiashop
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: