Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΓΡ​ΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΣΠΑ- ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ​ΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Λαμία 10 -04-2012
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, εντάχθηκαν στο Περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έργα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας συνολικού προϋπολογισμού 4.297.451 €.

Σε ρυθμούς πλήρους ενεργοποίησης κινείται το Περιφερειακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Στερεάς Ελλάδας, καθώς ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς υπέγραψε πρόσφατα τις εντάξεις πέντε νέων έργων περιβάλλοντος, που χρηματοδοτούνται με συνολικό προϋπολογισμό 4.297.451 €. Συγκεκριμένα πρόκειται για έργα που εμπίπτουν σε δύο μεγάλες κατηγορίες και ειδικότερα :

Στη διαχείριση απορριμμάτων όπου εντάσσονται τα έργα : «Επέκταση και αναβάθμιση Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Θήβας», προϋπολογισμού 1.833.306 €, με σκοπό την αύξηση της χωρητικότητας και τη βελτίωση των υποδομών του ΧΥΤΑ, ο οποίος λειτουργεί και υποδέχεται τα απορρίμματα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής και Κεντρικής Βοιωτίας.

«Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων Δήμου Ερέτριας», προϋπολογισμού 968.157 €, που περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού συμπίεσης και μεταφοράς των απορριμμάτων έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί το κόστος και να αναβαθμιστούν οι συνθήκες μεταφοράς προς τον χώρο διάθεσης.

Στην ύδρευση, αποχέτευση και διαχείριση λυμάτων, όπου εντάσσονται τα έργα :

«Κατασκευή δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης και ομβρίων» του Δήμου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 282.758 €, στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων σχεδίων των αστικών κέντρων της Στερεάς Ελλάδας.

«Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τοπικού Διαμερίσματος Μαριολάτας» του Δήμου Δελφών, προϋπολογισμού 431.730€, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών τροφοδοσίας πόσιμου νερού.

«Νέος καταθλιπτικός αγωγός από τελικό αντλιοστάσιο προς το Βιολογικό Καθαρισμό Καρύστου», προϋπολογισμού 781.500, που αποσκοπεί στην ασφαλή σύνδεση του δικτύου λυμάτων της Καρύστου με τη μονάδα επεξεργασίας και συντελεί στην άρση της περιβαλλοντικής όχλησης και στην αναβάθμιση της τουριστικής περιοχής.

«Κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη» επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς. «Από τις πρώτες μέρες της ανάληψης της αρμοδιότητας του ΕΣΠΑ είχαμε δεσμευτεί ότι θα ενεργοποιήσουμε πλήρως το πρόγραμμα και θα επιταχύνουμε τους ρυθμούς υλοποίησής του.

Εντάσσουμε και χρηματοδοτούμε χωρίς καθυστερήσεις τα ώριμα έργα των φορέων της Στερεάς Ελλάδας στοχεύοντας στην αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος. Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, υπογράφηκαν οι εντάξεις πέντε νέων έργων, που αφορούν τη διαχείριση νερών, λυμάτων και απορριμμάτων. Είναι βέβαια γνωστό πόσο πολύ χρήσιμα και αναγκαία είναι αυτά τα έργα και πόσο υψηλή προτεραιότητα έχουν στον προγραμματισμό της αυτοδιοίκησης.

Γι΄αυτό κι εμείς στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας αξιολογούμε άμεσα τις προτάσεις και προχωρούμε στην ένταξή τους και στη δέσμευση των αντίστοιχων συγχρηματοδοτούμενων πόρων.

Να τονίσουμε ότι το 2012 είναι μια χρονιά ιδιαίτερα δημιουργική για το ΕΣΠΑ και με την ενεργοποίηση όλων των φορέων και των δικαιούχων μπορεί να εξελιχθεί σε έναν πολύ αποδοτικό χρόνο για τις επιδόσεις της Στερεάς Ελλάδας στο πρόγραμμα. Επιδόσεις που δεν έχουν να κάνουν μόνο με αριθμούς, αλλά με πραγματική ανταπόκριση στις ανάγκες του τόπου και των πολιτών».



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υψηλάντη 1, Λαμία 35100, Τηλ. 22313 51244 e-mail : grafeiotypou@pste.gov.gr
Κιν : 6974747048

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΑΛΗΘΕΙΑ; Ο ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΚΑΙ Η ΓΑΖΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ; Ε; KAI ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ; ΓΙΑ TΙΣ ΜΠΕ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΕΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ; ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ ΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ; KAI H KΑ ΓΑΖΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΠΑΛΕΥΑΤΕ ΜΟΝΗ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΣΑΝ ΤΟ ΜΑ….ΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ; ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ; ΕΣΕΙΣ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑ…ΚΑ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ Η ΚΑ ΓΑΖΗ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΕΡΙΧΝΕ, ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ , Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ; ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΙΣ ΦΙΛΤΡΟΠΡΕΣΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ; Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ; KΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΣΠΑ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΤΑΖΕΙ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ; ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ, ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ; ΕΧΟΥΝ ΣΥΡΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΛΕΕΙΝΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΒΗΜΑ; KATI ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ. ΤΟΝ ΚΟ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑ ΓΑΖΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΕ ; ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ένα από τα έργα του Περγαντά και της Γαζή για την δημόσια υγεία στην Φωκίδα θα είναι και ένα υπερσύγχρονο πλυντήριο πνευμόνων. Θα χρηματοδοτηθεί δε και δωρεάν κάρτα απεριορίστων πλύσεων μέχρι το τέλος του 2013 (που τελειώνει το ΕΣΠΑ) στους κατοίκους της δυτικής Ιτέας (Λαρνάκι) στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο εμπλουτισμού βωξίτη στο Λαρνάκι και σε όλους του εργαζόμενους στις εξορύξεις και όσους κινούνται συνήθως στις ΕΟ του Νομού πίσω από άπλυτα και ξεσκέπαστα φορτηγά μεταφοράς μεταλλεύματος. Ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί στους κατοίκους και εργαζόμενους που συμμετέχουν εις γνώση τους στην πρωτοποριακή αντιρρυπαντική μέθοδο κατά της διασποράς της σκόνης βωξίτη στην ατμόσφαιρα που εφαρμόζετε εκτεταμένα στην περιοχή μας. Η μέθοδος αυτή με κωδική ονομασία «Δια της εισπνοής από τους βλάκες» που εφαρμόζετε εδώ και δεκαετίες στην ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης εθελοντών λόγω αποχώρησης πολλών είτε λόγω ξυπνήματος, είτε λόγω ίνωσης των πνευμόνων και λοιπών πνευμονικών παθήσεων που τους έστειλαν μια ώρα νωρίτερα. (τι είναι είκοσι ή τριάντα χρόνια μπρός στην αιωνιότητα, μια ώρα και λιγότερο).
Επιπλέον της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, ο Κος Περγαντάς με την Κα Γαζή, αφού προσπάθησαν να νουθετήσουν μέχρι απόγνωσης τον Κο Παπαιωάννου Πανουργιά να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και να βάλει υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ (φυσικά) κατέληξαν σε κοινή συμφωνία μαζί του, εάν τελικά δεν μπορεί να τους κάνει αυτή την χάρη, θα γίνει χορηγός μιάς κάρτας έκπτωσης 50% για φέρετρα και έξοδα κηδείας στα οικία Γραφεία Τελετών για όλους τους συμμετέχοντες στη πιο πάνω αντιρρυπαντική μέθοδο για όσα χρόνια θα διαρκέσει το ΕΣΠΑ.
Πληροφορίες λένε πως εάν ευοδωθούν οι συζητήσεις για εξαγορά και λειτουργία των εγκαταστάσεων στο Λαρνάκι από τον ίδιο , εκτός από την πιο πάνω χορηγία του, εκτός από δωρητής σε τοπικούς αθλητικούς πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους της Ιτέας, εκτός από χορηγός του τοπικού ραδιόφωνου, ο Κος Πανουργιάς (ελπίζουμε ότι τόσο που γνωρίστηκε με την τοπική κοινωνία μας επιτρέπει να τον αποκαλούμε με το μικρό του) θα αναλάβει την χορηγία αυτής της κάρτας έκπτωσης, για όλους τους κατοίκους της Δυτικής Ιτέας και για όσα χρόνια έχει στην ιδιοκτησία του και ευθύνη του τις υπερσύγχρονες αυτές εγκαταστάσεις. Οι ίδιες πηγές πληροφοριών λένε ότι μετά από πίεση του Κου Περγανά και επιμονή της Κας Γαζή, συζητείται (αλλά δεν ανακοινώνετε ακόμα επίσημα μέχρι να «κλειδώσει») ότι επιπλέον των πιο πάνω και σε συνεργασία με ειδικό Ευρωπαικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα που έχει πετύχει ο Υπ. Περιβάλλοντος Κος Παπακωνσταντίνου, ο Κος Πανουργιάς θα συμμετέχει και σε πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης τέκνων αποθανόντων από πνευμονικές παθήσεις (και άλλες συγγενής παθήσεις που συγκαταλέγονται στον κατάλογο πιθανών παθήσεων από την εισπνοή σκόνης βωξίτη) όλων των συμμετεχόντων στο προαναφερόμενο αντιρρυπαντικό πρόγραμμα. πρόγραμμα. Η αναλογία θανάτων με προσλήψεις θα είναι 1/10 και θα γίνεται με κλήρωση. Για κάθε δέκα θανάτους, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν μέρος σε διαδικασία κλήρωσης για μία θέση εργασίας. Όσοι αποτυγχάνουν στην κάθε κλήρωση δεν θα συμμετέχουν σε δεύτερη διαδικασία και θα χάνουν το δικαίωμα. Στο σημείο αυτό, όλοι οι συμμετέχοντες στην συζήτηση συμφώνησαν ότι εάν κάποιος είναι και βλάκας και γκαντέμης, δεν έχει λόγο να ελπίζει σε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

πηγαινετε να βαλετε ενα μετρητη
ρυπων εξω απο το γυμνασιο-λυκειο,
θα παθετε πλακα
βαλτε και στην ιτεα,στην αθ.διακου,
στις εργατικες,στο τροκαντερο κλπ
εκει να δειτε.............
ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ
ΠΩς ΕΙΠΑΤΕ????????

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΩΣ ΜΑΣ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕ, ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ,ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ,ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΣ??