Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

10 ΠΛΑΚΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΑΚΗ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

- Δύο συλλήψεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος
- Συνελήφθησαν ο βασικός μέτοχος του ΠΑΟΚ Γ.Σαχπατζίδης και ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Ν.Ζήγρας
- 8 οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση - 4 εντάλματα και 4 διώξεις

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον εκ των βασικών μετόχων του ΠΑΟΚ, Γ.Σαχπατζίδη και τον εξάδερφο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ν.Ζήγρα, ο οποίος επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση ως διαχειριστής off shore εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εκτελεστούν άλλα δύο εντάλματα σύλληψης για μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να λειτουργούσαν ως παρένθετα για να μπορεί ο πρώην υπουργός να αποκρύπτει τα περιουσιακά του στοιχεία.

O Άκης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη το πρωί στο σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μετά από ένταλμα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο κ.Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ όπου και παραμένει έως αυτή την ώρα χωρίς χειροπέδες, και στην συνέχεια αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελεία πρωτοδικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ


Οι εμπλεκόμενοι συνολικά στην υπόθεση φτάνουν στους 8.

Την ώρα που ο Ακης Τσοχατζόπουλος μεταφερόταν στην ΓΑΔΑ, οι έρευνες από το ΣΔΟΕ ήταν σε εξέλιξη σε σπίτια συγγενικών του προσώπων.

Χρυσός και έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι της κόρης του Αρετής, βρέθηκαν 10 πλάκες χρυσού. Επίσης κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Επίσης, βρέθηκαν κρίσιμα έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών.

Οι έρευνες έγιναν σε Κυψέλη, Κολωνάκι και Παλαιό Ψυχικό, παρουσία εισαγγελέα.

Ποιός είναι ο Γ.Σαχπατζίδης

Ο Γ. Σαχπατζίδης στα μέσα της δεκαετίας του 80 εμφανιζόταν στο περιβάλλον τού τότε υπουργού Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ακριτίδη. Ενώ για μια μεγάλη χρονική περίοδο δεν είχε εμφανίσει κάποια ιδιαίτερα επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα, την περίοδο 1998-1999 συμμετέχει στην εξαγορά των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» από τον Γ. Ραυτόπουλο.
Σε μικρό χρονικό διάστημα ο Γ. Σαχπατζίδης προχωρεί στην εξαγορά του «Ελληνικού Βορρά» και των «Σπορ του Βορρά».

Τα τελευταία 2-3 χρόνια όμως ο Γ. Σαχπατζίδης αφού είχε αποχωρήσει από τις εκδοτικές προσπάθειες, εμφανίστηκε και πάλι στο προσκήνιο σχεδόν από το πουθενά, με οικονομικά που άφηναν αρκετά ερωτηματικά και όπως προκύπτει να έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Μονή Βατοπεδίου.

Επίσης, εμφανίζεται ως βασικός μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μια σύλληψη σαν ανοιξιάτικη βόλτα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου

ON CAMERA: Η σύλληψη του 'Ακη Τσοχατζόπουλου στο σπίτι του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Άκης Τσοχατζόπουλος: Η άνοδος και η πτώση            

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ?ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΠΛΑΚΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΕΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ?ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΕ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ.ΟΛΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ?ΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΙΣΕΨΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΑΚΕΣ?ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ?