Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

     Tο Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, επανέρχεται για πολλοστή φορά και καταγγέλλει το προσχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας για « Ρυθμίσεις θεμάτων Εθνικού Συστήματος Υγείας » το οποίο καταργεί τυπικά και ουσιαστικά τους Οργανισμούς των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων και δημιουργεί έναν Οργανισμό με ενιαίο Προϋπολογισμό με ό,τι αυτό δραματικά συνεπάγεται.

     Καταργεί τον Οργανισμό του Νοσοκομείου της Άμφισσας, δημιουργώντας έναν οργανισμό με έδρα τη Λαμία παρά τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις ότι όχι μόνο δεν θα υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο και τα Κ. Υγείας, αλλά θα αναβαθμιστούν.

     Σε ένα Νομό με δύσκολο οδικό δίκτυο, δύο Σωφρονιστικά Καταστήματα (φυλακές Μαλανδρίνου-Άμφισσας) , την τουριστική κίνηση των Δελφών, το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού , το λιμάνι Ιτέας , το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο, την άριστη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, επιτάσσουν την αυτόνομη, ανεξάρτητη και αναβαθμισμένη λειτουργία του Νοσοκομείου Άμφισσας .

     H Υγεία δεν είναι απλά παροχή της πολιτείας, που μπορεί να καταργείται σε περιόδους κρίσης, είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων μας, την οποία πληρώνουμε καθημερινά εδώ και χρόνια από το υστέρημα μας. Έως τώρα αναμέναμε την εκπλήρωση των υποσχέσεων.

     Τώρα όμως, το τέλος της διαδρομής δείχνει πού ξεκάθαρα οδηγεί. Αλλά έστω και την ύστατη στιγμή καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε δράση και να παρέμβουμε δυναμικά.

     Ο λαός της Φωκίδας, όπως όλοι οι πολίτες της χώρας έχουν δικαίωμα στην παροχή Υγείας και όταν αυτό χάνεται ή εκφυλίζεται τότε ο λαός διεκδικεί το αυτονόητο.

     Ενημερώνουμε όλους τους πολίτες και καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς σε δράση, και διεκδίκηση των Μονάδων Παροχής Υγείας του Νομού μας, ώστε να μην καταργηθεί ο Οργανισμός του Νοσοκομείου γιατί αυτό θα είναι και το τέλος του Νοσοκομείου της Άμφισσας.

Άμφισσα 21/02/2012

Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: