Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!


20120223 140422 ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣΠερικλής, Θουκυδίδου Ιστορία Β61,62, σε ελεύθερη μετάφραση
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ

“Β61: Όταν κανείς βρεθεί στην ανάγκη που βρεθήκαμε εμείς, είτε να υποταχθεί δηλαδή και να υποχωρήσει αμέσως στις ξένες διαταγές, είτε να εκτεθεί στον κίνδυνο του πολέμου για να διασώσει την ανεξαρτησία του, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι,αποφεύγοντας τον κίνδυνο, είναι κατά πολύ πιο αξιοκατάκριτος, από εκείνον που τον αντιμετωπίζει. Οφείλετε λοιπόν να ξεχάσετε τις ιδιωτικές σας στενοχώριες και να προσπαθήσετε να σώσετε την πόλη.

Β62: Να είσαστε βέβαιοι ότι η ελευθερία, εάν την υπερασπισθούμε και τη σώσουμε, θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε εύκολα τα χαμένα – ενώ, εάν κανείς υποταχθεί στην ξένη κυριαρχία, συνήθως δεν θα διατηρήσει όλα όσα έχει προηγουμένως αποκτήσει.

Είναι δε αισχρότερο να επιτρέψει κανείς να του αφαιρέσουν ότι έχει, παρά να αποτύχει επιδιώκοντας να αποκτήσει κάτι. Καθήκον σας είναι να αντιμετωπίσετε τους εχθρούς όχι μόνο με αυτοπεποίθηση, αλλά με καταφρόνηση τους.

Ο λόγος είναι ότι και ο δειλός, ακόμη και ο τυχερός ανόητος, μπορούν να έχουν αλαζονική πεποίθηση στους εαυτούς τους – ενώκαταφρόνηση μπορεί να έχει μόνο εκείνος, του οποίου η πεποίθηση της υπεροχής του απέναντι στους άλλους είναι τεκμηριωμένη, όπως συμβαίνει με εσάς τους Έλληνες”.

ΥΓ. ΑΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: