Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΥΠΟ ΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αντιμνημονιακος Τύπος σε δύσκολες περιόδους οικονομίας θυμίζει η εποχή μας όπως αποκρυσταλλώνει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το www.greeekmme.gr και φυσικά έχουμε σωρεία αποκαλύψεων για τους...
βουλευτές μας. Θυμάστε που οι δημοσκοπήσεις το 2010 μιλούσαν για συγκυβέρνηση την οποία ήδη έχουμε και σχεδιάζουν να επεκτείνουν μετά τις έωλες εκλογές που έρχονται....

Το 'Πρώτο Θέμα' αναφέρει στο κεντρικό του θέμα ότι "Διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με τις τράπεζες-Ρυθμίζονται με νόμο στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια-Οι δόσεις δεν πρέπει να ξεπερνούν το 30-50% του οικογενειακού εισοδήματος, επιμήκυνση των δανείων και καταβολή μόνο τόκων για περίοδο μέχρι δύο χρόνια, ο Κουτρουμάνης ετοιμάζει σχέδιο με συγκεκριμένες αλλαγές". Η 'Real News' με τίτλο: "Κινδυνεύετε ακόμη με χρεωκοπία" κυκλοφορεί με τη δήλωση να ανήκει στον σύμβουλο του Σόιμπλε, Κλέμενς Φουστ, ο οποίος παραχωρεί συνέντευξη-βόμβα επισημαίνοντας τις τρεις νάρκες της συμφωνίας: "Να μην μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα, να χρειαστεί μεγαλύτερο κούρεμα για τη βιωσιμότητα του χρέους, να άρουν τη στήριξή τους οι Ευρωπαίοι εταίροι". Κατόπιν αυτών ο Κ. Φουστ θεωρεί υπαρκτό τον κίνδυνο και "εξόδου από το ευρώ"! Στο ίδιο μήκος κύματος, η υπαρχηγός του Ρουμπινί, Μέγκαν Γκριν, "βιάζεται να μας βγάλει εκτός ευρώ" και δηλώνει απερίφραστα: "Επιστρέφετε στη δραχμή το 2013". Επίσης, η Realnews αποκαλύπτει το ξέσπασμα της Λαγκάρντ στο Eurogroup, όπου είπε: "250 δισ. ευρώ χρειάζονται για να σωθεί η Ελλάδα".

O 'Ελεύθερος Τύπος' καυτηριάζει την επικαιρότητα λέγοντας ότι "ΤΟ μνημόνιο Νο 2 συνθλίβει το εκπαιδευτικό σύστημα- Λουκέτο στα σχολεία και τέλος στις προσλήψεις αναπληρωτών-Το τσεκούρι από το ΔΝΤ για κονδύλι 24 εκ. Ευρώ εκμηδενίζει τα σχολεία και καθηγητές, το υπουργείο προσπαθεί να καλύψει τα κενά με σαρωτικές συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και αύξηση αριθμού μαθητών σε τμήματα". Το 'Εθνος της Κυριακής' επίσης καταγράφει ότι "Ισλανδική λύση προτείνει στην Κυβέρνηση η αμερικανική Βάιν- Μυστική έκθεση για κούρεμα όλων των δανείων- Πρώτο βήμα για διαγραφή χρεών κατά 30% σε αξιόπιστες επιχειρήσεις, μείωση στα στεγαστικά και καταναλωτικά με κριτήρια ειδικού τύπου και πάνω από 40 είναι οι βουλευτές εξωτερικού που έβγαλαν χρήμα έξω..."

H 'Κυριακάτικη Δημοκρατία' προσθέτει ότι "Σχέδια πανικού και υπό κατάργηση η παρέλαση της 25ης Μαρτίου-Φοβούντια ξέσπασμα της λαικής οργής πολύ χειρότερο από εκείνο της 28ης Οκτωβρίου-Πως το κατοχικό ταμείο με αναθεώρηση του Σνυτάγματος μπορεί να αναβάλει τις εκλογές..." Το 'Βήμα της Κυριακής' συμπληρώνει ότι 'Η μεγάλη ανατροπή με κατάργηση κλαδικών συμβάσεων και επιδομάτων-Πως θα μειωθούν οι μισθοί σε 4.000.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα-Από την Τρίτη η εφαρμογή με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου"

Η 'Καθημερινή' από την πλευρά της υπογραμμίζει ότι "Το μεγάλο ελληνικό πάρτι με την φαρμακευτική δαπάνη-Διπλάσιο με 5,28 δις το 2009 από το πληθυσμιακά ισοδύναμο Βέλγιο οι δαπάνες". Η 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ' υπογραμμίζει ότι 'Ανακατατάξεις στο πολιτικό και νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια'. Το 'Παρόν της Κυριακής' προσυπογράφει ότι "Χειρότερη και από προτεκτοράτο η Ελλάδα-Ο Τόμσεν φτιάχνει την νέα Κυβέρνηση-Και ορίζει την ημερομηνία των εκλογών- Μας έσωσαν...αλλά μας ετοιμάζουν για την δραχμή με ελεγχόμενη πτώχευση και έξοδο από το Ευρώ".

Το 'Αρθρο' στον κόσμο του αναγράφοντας ότι "Σε εξέλιξη συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετά τις εκλογές-Προσυμφωνία συγκυβέρνησης- Πυκνώνουν οι επαφές στελεχών των 2 μεγάλων κομμάτων για τον καθορισμό της μετεκλογικής συνεργασίας". Η 'Βραδυνή' προτρέπει "Θωρακίστε τις καταθέσεις σας-τι συμφέρει τους μικροκαταθέτες και τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση". Ο 'Ριζοσπάστης' καταλήγει ότι "Ο Λαός να σαρώσει τώρα Κυβέρνηση, τρόικα και την πλουτοκρατία'.

Δεν υπάρχουν σχόλια: