Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Το «Αντάρτικο Πόλεων» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στο Μετρό - Απειλούν πως θα υπάρξουν κι άλλα χτυπήματα


- Άγνωστος τηλεφώνησε στις 14:55 στο Mega και τον ΣΚΑΙ
- Εξετάζεται η αυθεντικότητα του μηνύματος
- Ελπίζουν πως το DNA ή οι κάμερες ασφαλείας θα “δείξουν” το βομβιστή
- Εξετάζουν τα δακτυλικά αποτυπώματα στη χάρτινη σακούλα με την οποία μεταφέρθκε η βόμβα

Μια νεοσύστατη οργάνωση, το «Αντάρτικο Πόλεων», με τηλεφώνημα στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και ΣΚΑΙ, ανέλαβε την ευθύνη για το παρολίγον αιματοκύλισμα αθώων πολιτών στο σταθμό του Μετρό στο Αιγάλεω.

Το τηλεφώνημα έγινε στις 14:55 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. «Είμαστε από το Αντάρτικο Πόλεμο και αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη βόμβα στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω», δήλωσε ο άγνωστος. Και απείλησε ότι θα υπάρξουν κι άλλα χτυπήματα.
Το θέμα τώρα είναι να διαπιστωθεί από την αντιτρομοκρατική αν η ανάληψη ευθύνης είναι αληθινή ή όχι. Το μήνυμα εξετάζεται ακόμη.

Αυτό που προβληματίζει τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το γεγονός πως βρέθηκε ενεργοποιημένος ο διακόπτης που έπρεπε να κλείσει το κύκλωμα του μηχανισμού.
Η πορεία των ερευνών

Η πράσινη χάρτινη σακούλα μέσα στην οποία ο δράστης ή οι δράστες είχαν βάλει τον εμπρηστικό μηχανισμό είναι αρκετά χαρακτηριστική ώστε να εντοπιστεί, είτε απ΄ τις κάμερες είτε να ανακληθεί στη μνήμη κάποιου από τους επιβάτες του Μετρό που στάθηκε πλάι στο βομβιστή μέσα στο τρένο.

Αυτός είναι και ο λόγος που η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση αναζητώντας πληροφορίες από τους πολίτες ενώ ταυτόχρονα ελέγχεται και το υλικό από τις κάμερες ασφάλειας. Αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση η χάρτινη σακούλα με τον μηχανισμό να μην βρισκόταν μέσα σε κάποιο σάκο ή άλλη τσάντα.

Ένα δεύτερο στοιχείο που κάνει τους αστυνομικούς να αισιοδοξούν πως θα αντλήσουν στοιχεία είναι το ότι ουσιαστικά έχουν στα χέρια τους άθικτο τον μηχανισμό.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός που βρέθηκε στο τελευταίο βαγόνι στο σταθμό του Αιγάλεω από τον μηχανοδηγό μπορεί να απενεργοποιήθηκε η διαδικασία έγινε όμως με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καταστραφούν τα πιθανά στοιχεία, όπως το DNA του κατασκευαστή ή ακόμη και δακτυλικά αποτυπώματα του κατασκευαστή ή του ανθρώπου που μετέφερε και τοποθέτησε τον μηχανισμό.

Οι αστυνομικοί ελπίζουν στο λάθος λόγω σιγουριάς. Ελπίζουν δηλαδή πως οι δράστες βέβαιοι για την πυροδότηση δεν πήραν τις απαραίτητες προφυλάξεις ελπίζοντας στην καταστροφή των στοιχείων από την ανάφλεξη. Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν.

Εκείνο που προβληματίζει πάντως έντονα είναι ότι αυτή τη φορά δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για την τοποθέτηση του εμπρηστικού μηχανισμού ο οποίο παρά το γεγονός ότι φαίνεται να είχε προγραμματιστεί να πυροδοτηθεί την ώρα που το τρένο θα βρισκόταν ακινητοποιημένο και χωρίς επιβάτες, ήταν ικανός να προκαλέσει θύματα.

Πάντως τα τελευταία δύο χρόνια περίπου έχουν εμφανιστεί άλλες δύο οργανώσεις που χρησιμοποιούν την λέξη αντάρτικο μέσα στο όνομα τους. Πρόκειται για την οργάνωση "Μαχόμενος Αντάρτικος Σχηματισμός" και την οργάνωση "Αναρχικοί Αντάρτες Πόλης". Και οι δύο οργανώσεις έχουν συσχετιστεί με τον Νίκο Μαζιώτη του Επαναστατικού Αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κάμερες και το DNA θα “δείξουν” το βομβιστή του Μετρό
Ζητούν την βοήθεια των πολιτών για την βόμβα στο Μετρό - Ψάχνουν ασύλληπτα μέλη των “Πυρήνων της Φωτιάς”
Συναγερμός για τη βόμβα που βρέθηκε στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: