Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΔΥΟ ΙΤΑΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Στην Αθήνα οι 2 Ιταλοί δήμαρχοι που πρόσφεραν τους μισθούς τους

Οι Ιταλοί δήμαρχοι Μάρκο Γκάλντι (αριστερά) και Τζοβάνι Μοσκατιέλο

Οι δημιουργοί του κινήματος «Μεγάλη Ελλάδα» είναι προσκεκλημένοι τη ΚΕΔΕ

Οι Ιταλοί δήμαρχοι Μάρκο Γκάλντι και Τζοβάνι Μοσκατιέλο, που δημιούργησαν το κίνημα αλληλεγγύης «Μεγάλη Ελλάδα» (Magna Grecia), θα επισκεφθούν την Αθήνα στις 29 Φεβρουαρίου.

Οι δήμαρχοι των πόλεων Κάβα Ντε Τιρένι και Μπαρονίσι της Κάτω Ιταλίας αποφάσισαν, ως γνωστόν, να προσφέρουν τον μισθό τους στη χώρα μας, για να την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την παρούσα κρίσιμη οικονομική φάση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Μπαρονίσι, οι Γκάλντι και Μοσκατιέλο θα επισκεφθούν την Ελλάδα, έπειτα από πρόσκληση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Θα συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση, με τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ Απόστολο Κοιμήση και τον δήμαρχο των Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο.

«Η απόφασή μου μπορεί να χαρακτηριστεί και βιογραφική, θα μπορούσαμε να πούμε: έχω ζήσει, για μια μικρή περίοδο στην Ελλάδα και έχω πολλούς φίλους, οι οποίοι μου μίλησαν για τις τεράστιες, ακραίες δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν καθημερινά» δήλωσε ο Γκάλντι.

Ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο τονίζει ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι η Ευρώπη δεν είναι φτιαγμένη μόνο από spreads και τραπεζικά επιτόκια. Η κίνηση αυτή αλληλεγγύης προς την Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί από όλους όσους νιώθουν υπερήφανοι που είναι Ιταλοί».

Οι Ιταλοί δήμαρχοι, κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα, πρόκειται να επισκεφθούν την Ακρόπολη και το νέο μουσείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: