Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΚΤΕΛ ΦΩΚΙΔΑΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

     Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, γνωρίζουμε ότι το ποσό των 328.737,12 ευρώ με το οποίο έχει επιχορηγηθεί η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας με την υπ’ αριθ. 2578/20.01.2012 Υπουργική Απόφαση είναι για την κάλυψη οφειλών από 01.01.2011 έως 30.06.2011. Εάν οι παραστάσεις σας σε Υπουργείο Εσωτερικών κ.λ.π. είχαν γίνει νωρίτερα θα είχε λυθεί το πρόβλημα. Σε ότι αφορά το διάστημα Σεπτέμβριος Οκτώβριος 2010 έχουμε αναφερθεί και σας έχουμε δώσει όλες τις νομικές και πραγματικές εξηγήσεις με το αρ.πρ. 8/04.01.2012 έγγραφό μας που έχει κοινοποιηθεί σε σας και στο νομικό σύμβουλο της Περιφέρειας και σε κάθε αρμόδιο φορέα.
Και παρ’ όλα αυτά αντί να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία από σας και να συνεχίσετε την πρακτική της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας που διαδεχτήκατε, δηλαδή και εφόσον διαφωνούσατε με τις δικές μας απαιτήσεις και τις απόψεις της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου να παραπέμψετε την διαφορά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ως αρμόδιο για την επίλυση διαφοράς και έτσι να έχει λυθεί το θέμα άμεσα και πριν από πολύ καιρό, εσείς προτιμήσατε μετά από παρέλευση μηνών και συγκεκριμένα στις 27.06.2011 έγινε ερώτημα από την Διεύθυνση Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα απάντηση.


     Σε ότι αφορά την απαίτηση μας για τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο 2010 να πληρωθούμε με τις τιμές για την περίοδο 2010-2011 (7.506,00 ευρω ημερήσια αποζημίωση) και όχι με τις τιμές 2009-2010 (6.123,00 ευρω ημερήσια αποζημίωση) γνωρίζετε πολύ καλά ότι η διαφορά στις ως άνω τιμές έχει προέλθει από τροποποιήσεις διαδρομών και άλλων νέων που δημιουργήθηκαν και έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις του τότε Νομάρχη Φωκίδας, και από την απόφαση Α5790/575/24.04.2009 του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών που έδωσε αύξηση 20% στους ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ όλης της Ελλάδος και την οποία αύξηση εμείς ήδη έχουμε καταβάλλει στους ιδιοκτήτες αυτούς.

     Σε ότι αφορά το οφειλόμενο ποσό 923.000,00 ευρω μέχρι και την 17.02.2012 που ισχυρίζεστε ότι δεν είναι αυτό μπορείτε να το επαληθεύσετε απευθυνόμενη στις οικονομικές υπηρεσίες σας.

     Κατά τεκμήριο ο έκαστος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου μιας Ανώνυμης εταιρείας όπως η ΚΤΕΛ Ν. Φωκίδας Α.Ε. δεν εκφράζει τις δικές του απόψεις αλλά τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας. Στην περίπτωση μας οι Μέτοχοι της Εταιρείας έχουν αποφασίσει να σταματήσουν την δρομολόγηση των λεωφορείων τους. Αν εσείς γνωρίζετε Μετόχους που δεν συμφωνούν με την άποψη του Προέδρου καλό θα είναι να μας τους γνωρίσετε, χωρίς να αφήνετε υπονοούμενα περί ασυμφωνίας Μετόχων και Διοίκησης τους.

Κυρία Αντιπεριφερειάρχη,
     Η πολύχρονη ενασχόληση μου με θέματα μεταφορών και με την Διοίκηση της ΚΤΕΛ Ν. Φωκίδας Α.Ε. με έχει διδάξει ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία καλόν είναι να αποφεύγονται οι Δικαστικές διενέξεις και είμαι σίγουρος ότι αν και εσείς είχατε καταβάλει ανάλογη προσπάθεια δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα.

     Στον ισχυρισμό σας ότι <<η άρνηση εκτέλεσης δρομολογίων ισοδυναμεί με παράνομη καταγγελία της σύμβασης>> σας ρωτούμε: ποιάς σύμβασης; Αφού πολύ καλά γνωρίζετε ότι έχουν γίνει παρατάσεις με νόμο μέχρι 31.12.2011 και στην συνέχεια με πράξη νομοθετικού περιεχομένου μέχρι την 28.02.2012. Αν και σήμερα έχουμε φτάσει στην 22.02.2012, καμιά πρόβλεψη ή ειδοποίηση έχουμε λάβει για το μέλλον. Αν εσείς γνωρίζετε τίποτε, μπορείτε να μας ενημερώσετε.

     Επίσης είναι φανερό ότι όχι μόνο δεν απειλήσαμε γονείς και μαθητές, αλλά αντίθετα ζητήσαμε συγνώμη για την αφόρητη κατάσταση που έχουμε βρεθεί.
Τέλος η ΚΤΕΛ Ν. Φωκίδας Α.Ε. όχι μόνο δεν προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο αλλά όπως πολύ καλά γνωρίζετε, εάν η εταιρεία μας δεν είχε εξοφλήσει τους ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ μεταφοράς μαθητών μέχρι και την 30.06.2011 και δεν τους είχε δώσει και προκαταβολές για το διάστημα Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2011, δηλαδή χρήματα που δεν έχουμε ακόμη εισπράξει, το κοινωνικό σύνολο θα είχε αποκτήσει το πρόβλημα του πολύ νωρίτερα από τους ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ χωρίς δική μας ανάμιξη.


                                                    
Για την ΚΤΕΛ Ν. Φωκίδας Α.Ε.
                                                                  O Πρόεδρος Δ.Σ.
                                                              Καρδαράς Σπυρίδων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κυρια Γαζη δεν μας τα ειπατε καλα.Αφου η συμβαση ληγει και δεν εχουν εξοφληθει περιμενετε να συνεχισουν?Τι θα γινει την επομενη μερα?ΟΙ μαθητες πως θα μεταφερθουν στα σχολεια?Δωρεαν παιδεια λενε μετα,χωρις βιβλια χωρις λεωφορεια για την μεταφορα των μαθητων.Στο τελος θα κλεισουν και τα σχολεια και τοτε.....Αφηστε τις αποκριατικες εκδηλωσεις και εξοφληστε τις υποχρεωσεις σας για να μη δημιουργηθει προβλημα.Βοηθηστε την κατασταση.sos.