Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ: “ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ”

kazakis333

«Θα πεθάνει κόσμος». Τρεις λέξεις, τρεις λέξεις με τεράστια δύναμη, συνοψίζουν την άποψη του γνωστού αναλυτή -με το τεράστιο κοινωνικό ρεύμα- Δημήτρη Καζάκη, όταν το newsbomb.gr τον ρωτά για το νέο νομοσχέδιο της Υγείας, που υποχρεώνει τους γιατρούς να συνταγογραφούν δραστική ουσία αντί για φάρμακο και τους φαρμακοποιούς να πωλούν στον ασθενή το φθηνότερο σκεύασμα.
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην πεθάνει κόσμος», διευκρινίζει -με συνέντευξή του στο newsbomb.gr- ο κ. Καζάκης, «όταν θα μας φέρνουν φάρμακα από το Πακιστάν». Και προσθέτει: «Εδώ παίζουν με την Υγεία μας. Οποιος έχει λεφτά θα πάρει τα κατάλληλα φάρμακα για την ασθένειά του. Οποιος δεν έχει και περιμένει να θεραπευθεί μέσω του ασφαλιστικού συστήματος, ας πεθάνει!».
Σύμφωνα με τον γνωστό αντι-μνημονιακό αναλυτή, «η τρόικα θεωρεί τους Ελληνες ανθρώπους β’ κατηγορίας». Με αυτό το δεδομένο, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, δε διστάζουν να αυξήσουν τα ποσοστά θνησιμότητας στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνουν οι ξένες πολυεθνικές τα πειράματά τους και, βέβαια, για να εξυπηρετηθεί η υπερκερδοφορία ειδικών επιχειρηματικών συμφερόντων εις βάρος ενός ολόκληρου λαού.
Τέλος, ερωτηθείς από το newsbomb.gr για την πρωτοβουλία ενός μεγάλου συλλαλητηρίου, που οργανώνεται μέσω facebook σήμερα στις 6μμ στο Σύνταγμα, ο κ. Καζάκης τονίζει ότι «πάντα οι αυθόρμητες κινητοποιήσεις του κόσμου είναι η απάντηση στην ασυδοσία, αρκεί να είναι καλά οργανωμένες».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δ. Καζάκη στο newsbomb.gr για την Υγεία:
κ. Καζάκη, πώς κρίνετε το νομοσχέδιο για την Υγεία που ψηφίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή;
Οι νέες ρυθμίσεις ορίζουν τη φτηνότερη τιμή ως αποκλειστικό κριτήριο για την επιλογή του φαρμάκου. Τα γενόσημα, όμως, δεν είναι κάτι σαν τα «ιμιτασιόν ανταλλακτικά αυτοκινήτου», όπως φαίνεται ότι τα αντιλαμβάνονται αυτοί οι κύριοι. Ουσιαστικά, ο νέος νόμος για την Υγεία προωθεί τα φθηνότερα σκευάσματα, κι ας παράγονται και στο Πακιστάν! Ποιος ξέρει από ποιες κλινικές μελέτες συνοδεύονται αυτά, πώς έχουν πιστοποιηθεί και από ποιον; Και μη μας πούνε ότι τα πιστοποιεί ο ΕΟΦ! Ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων δεν έχει απολύτως καμία δυνατότητα πιστοποίησης. Το έχουν καταγγείλει οι ίδιοι οι γιατροί, ότι κατ’ αρχήν δε διαθέτει καν το απαραίτητο προσωπικό…
Φοβάστε για να χειρότερα, δηλαδή;
Θα πεθάνει κόσμος, κ. Χριστοφορίδη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πεθάνει, όταν θα φέρνουν φάρμακα από το Πακιστάν. Εδώ παίζουν με την Υγεία μας. Οποιος έχει λεφτά θα πάρει τα κατάλληλα φάρμακα για την ασθένειά του. Οποιος δεν έχει και περιμένει να θεραπευθεί μέσω του ασφαλιστικού συστήματος, ας πεθάνει!
Τι θα γίνει, δηλαδή, με τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από εξαιρετικά εξειδικευμένα φάρμακα; Υπάρχουν ειδικές κατηγορίες ασθενών, που πάσχουν από όχι άμεσα ιάσιμα νοσήματα, τα οποία απαιτούν θεραπείες υψηλού κόστους. Η λογική της τρόικα είναι «να τους πετάξουμε στον Καιάδα και να τελειώνουμε με αυτούς». Γιατί, όταν αυτά τα φάρμακα δε θα καλύπτονται από το ασφαλιστικό σύστημα, οι τιμές τους θα καταλήξουν να διαμορφώνονται ελεύθερα και να φτάσουν στα ουράνια.
Κατά τη γνώμη σας, τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά;
Η τρόικα θεωρεί τους Ελληνες ως ανθρώπους β’ κατηγορίας. Συνεπώς, δεν τρέχει τίποτα γι’ αυτήν αν αυξηθούν τα ποσοστά θνησιμότητας στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνουν οι ξένες πολυεθνικές τα πειράματά τους εις βάρος ενός ολόκληρου λαού. Τα έχουν ανάγκη, εξάλλου, αυτά τα πειράματα για να αναπτύξουν τα εναλλακτικά τους φαρμακευτικά προϊόντα.
Υπάρχει σχέδιο, δηλαδή…
Και, βέβαια. Ολα αυτά δε γίνονται χωρίς σχέδιο. Όταν θα φέρνουν φάρμακα από το Πακιστάν, το κόστος των οποίων διαμορφώνεται 99% χαμηλότερα, καταλαβαίνετε ποιο θα είναι το ποσοστό κέρδους των εισαγωγέων. Οι οποίοι, βέβαια, στη συνέχεια θα εκτοξεύσουν τις τιμές στα ουράνια. Διότι, είναι διαφορετικό να λειτουργείς ως εκπρόσωπος μιας πιστοποιημένης εταιρείας, η οποία ορίζει τα ποσοστά κέρδους εντός των οποίων μπορείς να κινηθείς και σε ελέγχει. Εδώ είναι τόσο τεράστια τα περιθώρια κέρδους που είναι σαφές ότι η ρύθμιση προωθείται για να εξυπηρετηθούν ειδικά επιχειρηματικά συμφέροντα που θα εξασφαλίσουν αδιανόητα κέρδη εις βάρος της Υγείας μας.
Ποια θα έπρεπε, σύμφωνα με τη δική σας άποψη, να είναι η πολιτική μας για το φάρμακο;
Αντί να επενδύσουν στην αναγέννηση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η οποία είναι ανταγωνιστική, διαθέτει υποδομή, επιστημονικό δυναμικό και ποιοτικές προδιαγραφές, της δίνουν το τελειωτικό χτύπημα. Αφήστε που, έτσι κι αλλιώς, την είχαν πλήξει ανεπανόρθωτα.
Υπάρχει τρόπος να ανατραπεί όλος αυτός ο σκοτεινός σχεδιασμός;
Πρέπει να κινητοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς -γιατροί, φαρμακοποιοί κ.λπ.- για να υπερασπίσουν την Υγεία του ελληνικού λαού, για να σώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας που καταστρέφεται.
Η πρωτοβουλία για ένα μεγάλο συλλαλητήριο, που οργανώνεται μέσω facebook, σήμερα στις 6μμ στο Σύνταγμα, είναι κάτι που μπορεί να συνεισφέρει στην αποτροπή της επερχόμενης καταστροφής;
Πάντα οι αυθόρμητες κινητοποιήσεις του κόσμου είναι η απάντηση στην ασυδοσία. Αρκεί, όμως, να είναι καλά οργανωμένες.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: