Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΛΑΜΙΑ-ΙΤΕΑ-ΑΝΤΙΡΡΙΟ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Άμφισσα, 22 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Πορεία της μελέτης του έργου «Οδικός άξονας ΛΑΜΙΑ – ΙΤΕΑ – ΑΝΤΙΡΡΙΟ»

     Συνάντηση εργασίας έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας για την πορεία της μελέτης του έργου «Οδικός άξονας ΛΑΜΙΑ – ΙΤΕΑ – ΑΝΤΙΡΡΙΟ». Στη σύσκεψη που συγκάλεσε η αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Γαζή συμμετείχαν οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Μόσχου, από τη Δ/νουσα Υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ, η κα Σημαντηράκη, από την ΕΥΠΕ υπεύθυνη για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, οι μελετητές του έργου, η προϊσταμένη της Ι’ ΕΠΚΑ Δελφών κα Ψάλτη και η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

    Ο οδικός άξονας ανήκει στο Διευρωπαϊκό δίκτυο Ε65 και θεωρείται άξονας με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες, με την ολοκλήρωση δε της μελέτης θα ενταχθεί στο συγχρηματοδοτούμενο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της προσπελασιμότητας», με την ολοκλήρωση του οποίου θα αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι οδικών ατυχημάτων, θα βελτιωθεί η προσπελασιμότητα και θα αναβαθμιστούν ριζικά οι κυκλοφοριακές συνθήκες.

     Ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή συνάντηση δόθηκε στο τμήμα Ιτέα – Άγιος Νικόλαος για το οποίο αναμένεται η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και εξετάσθηκαν τα σημεία που έπρεπε να δοθούν λύσεις σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δελφών.

     Κλιμάκιο μηχανικών μαζί με την κα Ψάλτη έκαναν επιτόπια αυτοψία στους μη κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους και σε ευαίσθητες περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της νέας χάραξης του έργου.

Το τμήμα του έργου που προωθείται άμεσα για δημοπράτηση είναι από την έξοδο Ιτέας μέχρι το Γαλαξίδι, μήκους 13 χλμ. και προϋπολογισμού 60 εκατ. €

Η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας
Παναγιώτα Γαζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: