Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΛΑΜΙΑ: «ΞΑΦΡΙΖΕ» ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

Πέντε τουλάχιστον περιπτώσεις απάτης κατάφερε να εξιχνιάσει η Ασφάλεια Λαμίας και όλες οδήγησαν στο ίδιο πρόσωπο. Πρόκειται για έναν 44χρονο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε κάνει «επάγγελμα» την εξαπάτηση ηλικιωμένων.
Τα δακτυλικά του αποτυπώματα τον πρόδωσαν και οι εξαπατημένοι υπερήλικες κατάφεραν να τον αναγνωρίσουν από φωτογραφίες που τους έδειξαν οι αστυνομικοί.

Ο 44χρονος παλαιότερα διέμενε στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, ωστόσο τον τελευταίο καιρό είχε αλλάξει τόπο κατοικίας, αφού είχε χωρίσει από την οικογένειά του. Ο «επαγγελματίας» απατεώνας, με τη βοήθεια συνεργού του, απέσπασε συνολικά το ποσό των 9.850 ευρώ.
Πλησίαζαν ηλικιωμένους και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα έχουν οφειλές προς την Εφορία (τρεις περιπτώσεις) και οφειλές προς τη Δ.Ε.Η. (δύο περιπτώσεις), προσποιούμενοι τους υπαλλήλους, έπειθαν αυτούς να τους παραδώσουν το χρηματικό ποσό για τη διευθέτηση της οφειλής.

Μάλιστα, σε μια από τις περιπτώσεις, στις 13 Οκτωβρίου, έπεισαν και οδήγησαν μια γυναίκα 84 ετών σε υποκατάστημα της ΕΤΕ στη Λαμία, για να κάνει ανάληψη 6.000 ευρώ, τα οποία και της πήραν. Σε μια άλλη περίπτωση, στις 26 Οκτωβρίου, πήραν 250 ευρώ που τους έδωσε μια ηλικιωμένη για «οφειλή» του γιου της, αλλά της έκλεψαν και 1.000 ευρώ από το δωμάτιο, την ώρα που η γιαγιά τούς ετοίμαζε τσίπουρο για να τους κεράσει.
Ο 44χρονος είχε και στο παρελθόν εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη για παρόμοια θέματα και οι αστυνομικοί τον αναζητούν, καθώς και τον συνεργό του, του οποίου όμως δεν γνωρίζουν την ταυτότητα.

ΠΗΓΗ: www.lamiareport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: