Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!


- Έχει αρχίσει να εκνευρίζεται ο πρωθυπουργός με την έλλειψη σύμπνοιας που παρουσιάζει η κυβέρνηση
- Απειλεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ
- Παπαδήμος: "Σοβαρευτείτε" - "Θα βγάζω εγώ το φίδι από την τρύπα και θα μου ζητάτε και τα ρέστα;"

Ενοχλημένος από τις ενδοκυβερνητικές τριβές που οξύνονται εμφανίζεται ο πρωθυπουργός ενώ παράλληλα οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται και η χώρα κινδυνεύει να επιστρέψει στο αδιέξοδο του Οκτωβρίου. "Ή θα σοβαρευτούμε και θα συμφωνήσουμε σε έναν κοινό παρονομαστή, ή θα λάβω κι εγώ τις αποφάσεις μου" φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με το Βήμα, σε συνεργάτες του μετά το υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης, όπου σημειώθηκε αντίθεση για τις επικουρικές.

Η δέσμευση των συμβαλλόμενων μερών στην κυβέρνηση συνεργασίας επαναβεβαιώθηκε στη συνάντηση της Παρασκευής με Σαμαρά, ωστόσο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επέκρινε τη ΝΔ ότι ουσιαστικά θέτει προσκόμματα στη λειτουργία της κυβέρνησης και "τράβηξε" τον χρόνο των εκλογών λέγοντας ότι "ο Φεβρουάριος είναι καλός για μασκαράδες, όχι για εκλογές".
Ωστόσο η εβδομάδα που μας πέρασε έφερε το πρώτο ρήγμα στη συνοχή της κυβέρνησης και ο υπουργός Εργασίας ανέκρουσε πρύμναν στο νομοσχέδιο για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, που τη γλιτώνουν μέχρι στιγμής.

Τριγμούς είχαμε και στο υπουργικό της Πέμπτης, όπου λογομάχησαν ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Βορίδη για το θέμα του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο πήρε πάντως το "πράσινο φως" για να κατατεθεί στη Βουλή, όπου θα κριθεί από το Σώμα. Σύμφωνα με το Βήμα, ο πρωθυπουργός φοβάται μία κρίση κυβερνητική, την ώρα που βρίσκεται σε διαπραγμάτευση το PSI - προαπαιτούμενο για το νέο δάνειο.

"Έξηγήστε μου κάτι. Δεν ενδιαφέρονται για την πατρίδα τους;" ανάφερε σύμφωνα με το Βήμα σε συνομιλητές του, ενώ εξέφρασε δυσαρέσκεια για τη συζήτηση περί παράτασης του βίου της κυβέρνησης καθώς ο ίδιος δεν ζήτησε ποτέ τετραετή θητεία.
"Με επέλεξαν να βγάλω το φίδι από την τρύπα και τώρα μου ζητούν τα ρέστα. Τώρα όμως έχουμε κάνει το μισό δρόμο, ας κάνουμε και τον άλλο μισό" αναφέρει, σύμφωνα με το Βήμα.

Στο μεταξύ, ο Ιανουάριος θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμος τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, γιατί θα "δείξει" αν επιτυγχάνεται το PSI και αν θα κλείσει η νέα σύμβαση, αλλά και με ποιους όρους. Παράλληλα θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το αν θα στηρίξουν όλοι τα πρόσθετα μέτρα για την κάλυψη της τρύπας στον προϋπολογισμό του 2011. Μία ημερομηνία - ορόσημο βρίσκεται στα μέσα Μαρτίου, όταν λήγουν ομόλογα ύψους 14 δισ. ευρώ τα οποία το ελληνικό κράτος υποχρεούται να αποπληρώσει.

Κάπως έτσι θα φτάσουμε στο θρίλερ της έβδομης δόσης, όταν και θα διακυβεύεται πάλι η οικονομική σωτηρία της χώρας, μέσω του δανεισμού των 80 και πλέον δισ. ευρώ.  Όπως αναφέρει το Βήμα, κανείς δεν ξεχνά ότι ενόψει της έκτης δόσης έπεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Διαβάστε επίσης: Απομακρύνονται οι εκλογές από τον Φεβρουάριο


Δεν υπάρχουν σχόλια: