Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ


Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία για την πρόληψη οδικών ατυχημάτων και την διευκόλυνση των οδηγών κατά τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, τόσο στις εθνικές οδούς, όσο και μέσα στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις. Από την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας, τα οποία θα κορυφωθούν την επόμενη και την μεθεπόμενη Παρασκευή καθώς και τις μέρες της επιστροφής όσων εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα για την επαρχία.

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, εκτός αυτών που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, στις εθνικές οδούς, ως εξής:

1. Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 για το ρεύμα εξόδου τις ώρες από 16:00 έως 21:00.

2. Την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011, την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 και την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 22:00.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα θα υπάρχουν όλες τις μέρες συνεργεία της Τροχαίας για αλκοτέστ και τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων σε όλη τη χώρα, ενώ πιο έντονη θα είναι η παρουσία των αρχών στα σημεία των εθνικών οδών που παρατηρούνται τα πιο πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα.
Παράλληλα τροχονόμοι θα ενημερώνουν τους οδηγούς στα διόδια, ενώ παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα γίνονται στις περιοχές της Αθήνας και των άλλων πόλεων, με μεγάλες συναθροίσεις πολιτών, (αγορές, σταθμούς, λιμάνια, αεροδρόμια, κ.λπ.).
Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και συνιστά στους πολίτες :


Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημα τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
Να ''φορούν'' απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.





Δεν υπάρχουν σχόλια: