Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 2011 (ναί, του 2011..)

     Έγινε και αυτό! Στον Τουριστικό Χάρτη του Δήμου Δελφών, που δημοσιεύτηκε μαζί με ρεπορτάζ και σχόλια στην εφημερίδα «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ» ο οποίος εκτυπώθηκε με την ευκαιρία της μετάβασης των αιρετών μας (όσοι πήγαν) και για τις ανάγκες προβολής του Δήμου μας, στην μακρινή (για εμάς...υποτίθεται) Ευρωπαϊκή Εσπερία, αναγράφεται ότι στην Ιτέα υπάρχει Μαρίνα και δυνατότητα  windsurfing (!), ενώ στο Γαλαξείδι υπάρχει το τουριστικό λιμάνι για την πρόσβαση στον Δήμο Δελφών!!..  Βεβαίως αναφέρεται ότι στο Γαλαξείδι, στο Ανεμοκάμπι (ανάμεσα στις ιχθυοκαλλιέργειες) και στους Αγίους Πάντες, υπάρχουν οργανωμένες παραλίες για κολύμβηση, εκτός όμως της Ιτέας!.. Εκεί, στη Ιτέα, υπάρχουν περιπατητικά μονοπάτια !.
  Στις Βρυξέλλες λοιπόν, θα μάθουν, ότι στον Δήμο Δελφών, εκτός από τον βραβευθέντα  (μείζωνα;) τουριστικό προορισμό, την Χάρμαινα, υπάρχουν και οικισμοί όπως οι Δελφοί, η Τριταία (Κολοπετεινίτσα), η Βίνιανη (Σεγδίτσα) και άλλοι,  αλλά το Σερνικάκι, ο Άϊ- Γιώργης και ο Άγιος Κωνσταντίνος, απλά δεν υφίστανται...

     Βραβεύτηκε η Χάρμαινα ως τουριστικός προορισμός και οι παραλαμβάνοντες το βραβείο  της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πρωτεύουσά της, τις Βρυξέλλες, έκριναν ότι με αυτήν την ευκαιρία έπρεπε να προβληθεί και ολόκληρος ο Δήμος Δελφών.  Ή τουλάχιστον, όσο τους “επετράπει’’ από τον διαθέσιμο χώρο που καθόρισε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην εκτύπωση ενός  φυλλαδίου(!). Σωστά κα Γουργουρή;  Ετοίμασαν λοιπόν και ένα φυλλάδιο, όπου εκτός απ’ τον κυρίαρχο τουριστικό προορισμό, την Χάρμαινα, κατάφεραν μετά από καλή δουλειά, να “χωρέσουν’’ και τους Δελφούς (ούπς!!).  Σωστά  έως εδώ κα Γουργουρή; Μαζί και τον εν λόγω χάρτη, όπου προβάλλονται τα λιμάνια μας και οι ακτές μας. Είναι έτσι κα Γουργουρή;  Και ποιοί τα έκαναν όλα αυτά; Μήπως οι άνθρωποι που έχουν δηλώσει οτι “η Ιτέα είναι από την φύση της μεταλλευτική και έτσι θα παραμείνει;’’ Μήπως οι άνθρωποι που οργάνωσαν ημερίδες με θέμα τον ‘’ορειβατικό και χειμερινό τουρισμό’’  στην Ιτέα, ανερυθρύαστα, απαξιώνοντας τις  υπάρχουσες τουριστικές υποδομές της πόλης,  ισχυριζόμενοι οτι ο κλασσικός τουρισμός έχει ξεπερασθεί και οτι πρέπει να δημιουργήσουμε (!) νέες υποδομές για δραστηριότητες με ποδήλατο βουνού, αλεξίπτωτο πλαγιάς, ελαιοκομία για τουρίστες και μοναστηριακό τουρισμό;  Και ποιοί είναι αυτοί;  Μήπως  μόλις τώρα εμφανίστηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν γνώριζαν;  Μήπως η Ιτέα πρέπει να γίνει Σερνικάκι; (με το συμπάθιο για το πανέμορφο χωριό) κι εμείς ακόμα δεν το ξέρουμε;  Ή μήπως....;  Τί άλλο να υποθέσουμε; Κρείττον του λαλείν το σιγάν, κα Γουργουρή μας.  Με όλον τον σεβασμό και την εκτίμηση  για το  πρόσωπό σας, δεν γνωρίζατε, δεν ρωτάγατε τουλάχιστον  και τους  αίρετούς συνεργάτες σας, πριν διατυπώσετε την φράση σας : Θα το θεωρήσω προσωπική μου αποτυχία την μη ανάδειξη των ακτών και παραλιών του Δήμου σε τουριστικές τοποθεσίες κατα την θητεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση! Ήδη προ ολίγων ημερών η Αντιδήμαρχος κα Λαΐνη εδήλωνε σε τοπικό Ρ/Φ σταθμό, οτι η ακτογραμμή του Δήμου μας δεν είναι καν συγκρίσιμη με τις ακτές και τις παραλίες της βόρειας Πελοποννήσου και παρά τις ενστάσεις της δημοσιογράφου, επέμενε ότι η ποιότητα και η προσβασιμότητα των ακτών μας υστερεί κατά πολύ άλλων περιοχών. Για αυτό πρέπει (κατά την γνώμη της) να στραφούμε σε άλλες ‘’προσοδοφόρες’’ μορφές τουρισμού, αντί του παραθεριστικού και του αρχαιολογικού.
     Ο χάρτης τον οποίον  και  παραθέτουμε, έχει τυπωθεί το 2011. Βεβαίως είναι μιζέρια και μικρότητα από “κάποιους’’ ανθρώπους να εστιάζουν σε κάποια “επουσιώδη λάθη’’ που έγιναν  παρά την καλή δουλειά  για την εμφάνιση του φυλλαδίου  όπως ισχυρίζεται η κα Λαΐνη  στην τοπική εφημερίδα.  Μιλάμε για ΤΗΝ διατύπωση!..
Άχ, βρε κακομοίρα Ιτέα!!.. 



Ο ΧΑΡΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: