Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Παγώνουν από σήμερα και μέχρι 3 Φεβρουαρίου 2012 οι διαδικασίες τακτοποίησης αυθαιρέτων, οι εργασίες μηχανικών αλλά και όλες οι συμβολαιογραφικές πράξεις που αφορούν ακίνητα. Το ΤΕΕ κατεβάζει τον διακόπτη του συστήματος έγκρισης αμοιβών, τακτοποίησης αυθαιρέτων αλλά και βεβαιώσεων μηχανικών για μεταβιβάσεις ακινήτων.
Διαβάστε το σημερινό δελτίο τύπου.
Με κατάληψη τμημάτων του ΤΣΜΕΔΕ από σήμερα και διακοπή λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος δήλωσης αυθαιρέτων και αμοιβών μηχανικών από την Πέμπτη συνεχίζουν οι μηχανικοί τις κινητοποιήσεις τους
Με κατάληψη διαρκείας Τμημάτων του ΤΣΜΕΔΕ, ώστε να αποτραπεί η αποστολή των ειδοποιητηρίων των νέων αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών στα μέλη του Ταμείου, ξεκίνησε σήμερα ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων των διπλωματούχων μηχανικών της χώρας
Από την Πέμπτη 22/12, η αντίδραση των μηχανικών σκληραίνει, καθώς διακόπτεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος:
  • δήλωσης αυθαιρέτων, μέχρι την κατάθεση τροποποιήσεων των ισοπεδωτικών διατάξεων του Νόμου 4030/2011 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις»
  • ελέγχου αμοιβών του TEE, μέχρι τη δέσμευση της κυβέρνησης για απόσυρση των αλλαγών του Νόμου 3919/2011.
Παράλληλα, σύμφωνα με την κοινή απόφαση TEE και φορέων των μηχανικών, θα ξεκινήσουν έλεγχοι για τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις σε δημοσία κτήρια και κτήρια κλειστών αγορών {supermarket, τράπεζες κλπ.).
Επίσης, σε συνεννόηση με τους επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς Φορείς των Μηχανικών, αποφασίστηκε οι εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου να απέχουν από επιτροπές διαγωνισμών και Συμβούλια, ενώ σε συντονισμό με την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, τους Συλλόγους των Μηχανικών, τους Συλλόγους Εργοληπτών και Μελετητών και τους εργασιακούς Συλλόγους των Μηχανικών θα συνεχιστούν και επαυξηθούν οι κινητοποιήσεις ανά τη χώρα.
Από αύριο ξεκινά κύκλος επισκέψεων σε επαγγελματικούς χώρους Μηχανικών για ενημέρωση επί των οξύτατων προβλημάτων που δημιουργούνται από την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης, με παράλληλες ανοιχτές συνεδριάσεις των Αντιπροσωπειών των Περιφερειακών Τμημάτων, παρουσία μελών της Διοικούσας Επιτροπής του TEE, αλλά και ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών Αρχηγών, ενώ θα ζητηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Οι κινητοποιήσεις αυτές υπαγορεύονται απο την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο εμμένει σε μια πολιτική, αναιτιολόγητη και ισοπεδωτική, η οποία εκφράστηκε ευθέως κατά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής του TEE και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών και επαγγελματικών φορέων των διπλωματούχων μηχανικών με τον υπουργό κ. Κουτρουμάνη την περασμένη εβδομάδα.
«Κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με στόχο να μην αυξηθούν οι εισφορές και να διασφαλιστούν τα αποθεματικά του Ταμείου» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του TEE Χρήστος Σπίρτζης, προσδιορίζοντας τη διάρκεια τους ως τις 3 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα κατά την οποία έχει οριστεί για την Πανελλαδική Παντεχνική Συγκέντρωση, εφόσον δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα του κλάδου.
«Η στοχοποίηση των Διπλωματούχων Μηχανικών, και γενικότερα των επιστημόνων, τις τελευταίες δεκαετίες παίρνει σήμερα χαρακτηριστικά αναμέτρησης για την επιβίωση μας και την αξιοπρέπεια μας» προσθέτει ο πρόεδρος του TEE και τονίζει ότι στον αγώνα αυτό θο: συμμετέχουν όλοι οι μηχανικοί, καθώς η επίθεση που δέχεται ο τεχνικός κόσμος είναι πλέον γενικευμένη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: