Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης, η οποία αρχικά θα γίνει αισθητή από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα τη νύχτα. Ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι στο Αιγαίο.

Αττική: Νεφώσεις, που θα αυξηθούν. Το απόγευμα θα αρχίσει να βρέχει και το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν νότιοι 4-6 μποφόρ και βαθμιαία 7. Η θερμοκρασία από 5-13 βαθμούς. Θεσσαλονίκη: Από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και αργότερα ανατολικοί, βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ .Η θερμοκρασία από 1 έως 9 βαθμούς. Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, θα αρχίσουν από τη δυτική Μακεδονία και το βράδυ θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3-5 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -3 έως 9 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αρχικά νεφώσεις και τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 4-5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 67. Βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους, νοτιοδυτικούς, εντάσεως 5-6 μποφόρ 5-6 και τοπικά στο Ιόνιο 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν από το μεσημέρι και θα βρέξει. Καταιγίδες και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα το βράδυ θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4-6 μποφόρ, ενώ γρήγορα θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα θα πνέουν νότιοι, 4-6 μποφόρ και τοπικά 7. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη Θεσσαλία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Βροχές κυρίως από αργά το βράδυ. Καταιγίδες τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, εντάσεως 4-6 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν νότιοι. Η θερμοκρασία από 12-17 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 4-6 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν νότιοι. Η θερμοκρασία από 11-17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου



Δεν υπάρχουν σχόλια: