Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ


     Με πρωτοβουλία και οργάνωση του Σ.Π.Ο.Α.Κ. (Σύνδεσμος Προστασίας Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού) πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο στις 12-12-2011 η 2η Συνάντηση  των ενδιαφερομένων  φορέων για την προστασία και την ορθολογική ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου.  Είχε προηγηθεί η 1η Συνάντηση στις 2-12-2011 στην Αθήνα υπό την αιγίδα  και την οργάνωση  της Επιτρόπου της Ε.Ε. για θέματα αλιείας, κας Δαμανάκη.  Στην Συνάντηση της Κορίνθου παρεβρέθησαν :

- Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Τατούλης συνοδευόμενος απο 2 Αντιπεριφε-
   ρειάρχες του
- Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος της Π.Ε. Αχαΐας
- Ο Δήμαρχος Κορίνθου και Πρόεδρος του ΣΠΟΑΚ κος Πνευματικός
- Η Ομοσπονδία  Οικολογικών Οργανώσεων  Κορινθιακού Κόλπου “ΑΛΚΥΩΝ’’ η
   οποία εκπροσωπούσε και τον Σύλλογό μας ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ’’
- Η οργάνωση  GREENPEACE
- Το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών)
- Το Πανεπιστήμιο Πατρών
- Και το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών “ΠΕΛΑΓΟΣ’’
     Για τον λόγο του ότι, κατά την πρώτη Συνάντηση δεν είχε κληθεί η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος  της Π.Ε. Φωκίδος κα Γαζή (και η οποία διετύπωσε την ένστασή της στον Σύλλογό μας), ειδοποιήσαμε σχετικά τον πρόεδρο της “ΑΛΚΥΩΝ’’ κο Αγγελλόπουλο, με την μεσολάβηση του οποίου, εστάλλει τελικά πρόσκληση στην κα Γαζή για την 2η Συνάντηση.  Για λόγους τους οποίους δεν γνωρίζουμε, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, εκπροσωπήθηκε από τον κο Τερζή μόνον, Υπηρεσιακό παράγοντα (Δ/ντή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας) και όχι από τον Περιφερειάρχη ή από κάποιον Αντιπεριφερειάρχη.
     Αντιληπτόν είναι ότι, τόσον από το πλήθος των επωνύμων παρόντων, όσον και από την συχνότητα  των συναντήσεών τους, το όλον ζήτημα είναι και πολύ σοβαρό και  εξαιρετικά επείγον.  Να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι, την 1-6-2011 η ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ’’ στην συγκέντρωση  την οποία πραγματοποίησε στην Ιτέα με θέμα τα προβλήματα του Κορινθιακού, ο ομιλητής  κος Αγγελλόπουλος, είχε  επιχειρηματολογήσει   για την πρόταση της “ΑΛΚΥΩΝ’’ περί  δημιουργίας Περιφερείας Κορινθιακού Κόλπου.
Δέν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αποτελέσματα αυτής της Συνάντησης. Γνωρίζουμε όμως την νουθεσία και παρότρυνση του κου Τατούλη : ‘’Προτείνετε λύσεις τεκμηριωμένες για να τις καλύψω με πολιτικές αποφάσεις’’
Εδώ, κυριολεκτικά ισχύει το: άλλοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: