Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΘΕΛΕΤΕ; ΑΝ ΕΧΕΤΕ «ΔΟΝΤΙ» ΣΤΗΝ… ΕΡΤ!


Απίστευτα κι όμως αληθινά πολλά από αυτά που λαμβάνουν χώρα στην ΕΡΤ.

Την ίδια στιγμή που τα κρατικά κανάλια, που συντηρούνται με το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλλουν οι πολίτες, παρουσιάζουν ελλιπές πρόγραμμα και απολύουν δημοσιογράφους και τεχνικούς που χρειάζονται για τη σωστή λειτουργία του, κάποιοι… μπαίνουν από το παράθυρο.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit λοιπόν στην ΕΡΤ ετοιμάζουν μία καθημερινή καινούργια ωριαία εκπομπή. Και καλώς μέχρι εδώ αφού, θα μου πείτε, δεν πρέπει να παραπονιόμαστε όταν ετοιμάζουν καινούργια προγράμματα. Μην βιάζεστε όμως…!

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, η εκπομπή αυτή που θα μεταδίδεται κάθε βράδυ πριν από το δελτίο ειδήσεων, δηλαδή στις 8, θα είναι ένα πολιτιστικό δελτίο με όσα καλλιτεχνικά δρώμενα συμβαίνουν στη χώρα μας. Μέχρι εδώ καλά…! Όπως ακούγεται όμως, την παρουσίασή του δεν έχει αναλάβει κάποιος έμπειρος συντάκτης για τα πολιτιστικά, όπως θα ήταν και το σωστό, αλλά ένα πρόσωπο που δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτισμό και όπως λέγεται έντονα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, δεν έχει και δημοσιογραφική προϋπηρεσία. Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με τα όσα λέγονται, είναι γυναίκα που έχει προσληφθεί από τις αρχές Ιανουαρίου μαζί με τους υπόλοιπους συμβασιούχους της ΕΡΤ και που έως τώρα… καθόταν καθώς, όπως ακούγεται διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις με στέλεχος της κρατικής τηλεόρασης.

Φαίνεται όμως πως η όμορφη κοπέλα βαρέθηκε να κάθεται και να πληρώνεται χωρίς να κάνει τίποτα κι έτσι το… μέσο της, το πρόσωπο δηλαδή που την στηρίζει, αποφάσισε να της δώσει μία θέση on air! Και καλά θα κάνει εφόσον είναι καλή, αν και οι κατοικούντες στο ραδιομέγαρο δεν λένε και τα καλύτερα για τις τηλεοπτικές επιδόσεις της στα δοκιμαστικά που έχουν γίνει. Έτσι λοιπόν, όταν εκπομπές του καναλιού, όπως «Το μένουμε Ελλάδα» και το «Έχει γούστο» ρίχνουν τίτλους τέλους και συμβασιούχοι καταξιωμένοι δημοσιογράφοι θα απολυθούν, η… αλεξιπτώστρια –όπως την χαρακτηρίζουν- λέγεται ότι θα κάνει το τηλεοπτικό της ντεμπούτο με τις ευλογίες του «κολλητού» της και να συνεχίζει να πληρώνεται από το ανταποδοτικό χαράτσι που πληρώνουμε όλοι μέσω της ΔΕΗ.

Και μην νομίζετε ότι είναι η μόνη. Σύμφωνα με τα όσα λέγονται στο ραδιομέγαρο κι ενώ οι συμβάσεις τόσων αναγκαίων για τη λειτουργία της ΕΡΤ εργαζομένων δεν πρόκειται να ανανεωθούν, μία γραμματέας ανανέωσε τη σύμβασή της, ύψους δυόμιση χιλιάδων ευρώ!, προτού καν λήξει η προηγούμενη σύμβασή της. Φαίνεται ότι το στέλεχος της ΕΡΤ που την απασχολούσε ήταν τόσο ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της που ήθελε διακαώς να την κρατήσει και να μην του φύγει…!
Αυτά και άλλα πολλά ακούγονται τις τελευταίες μέρες στην ΕΡΤ αλλά κανείς δεν απαντά και δεν δίνει κάποια ξεκάθαρη απάντηση. Ελπίζουμε πως κάποιος θα απαντήσει και θα μας πείσει, με στοιχεία, ότι όλα τα προαναφερόμενα δεν ισχύουν. Αλλά μάλλον θα περιμένουμε άδικα…!

Γρηγόρης Μελάς

ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: