Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ” ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΑ. ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ.


Προς την
κα  Γερακούδη Καλλιόπη
Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης                                             Ιτέα 5-9-2011
Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας                                                    Αρ. Πρωτ:  10

Θέμα : Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Δελφών Θέρους 2011.

     Στις  11-7-2011 απευθύναμε επιστολή προς την Αντιδήμαρχο του Δήμου Δελφών κα Λαίνη, με την οποία ζητούσαμε τις εγκεκριμένες από τον Δήμο Πολιτιστικές Εκδηλώσεις τις οποίες θα οργανώσει με ίδια έξοδα ο Δήμος και σε ποιές εκδηλώσεις Συλλόγων θα συμμετάσχει μέσω χορηγιών. Επίσης ζητούσαμε αντίγραφο της επιστολής την οποία έστειλε η κα Αντιδήμαρχος προς τον Λιμενάρχη Ιτέας την 1-7-2011 σχετικά με μία εξ αναβολής εκδήλωση του Συλλόγου Ιτέας ‘’Καλλιτεχνικό Εργαστήρι’.’
   Από δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων πληροφορηθήκαμε ότι προγραμματίστηκε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας για τις 21-7-2011, όπου στην ημερήσια διάταξη το υπ΄ αριθμόν 13 θέμα προς συζήτηση ήταν : ‘ Έγκριση δαπανών καλοκαιρινών (μέχρι την 30η -9-2011) εκδηλώσεων του Δήμου Δελφών’.  Όντως, στις 21-7-2011 πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών και μετά από λίγες ημέρες, στο διαδίκτυο, σε τοπικού ενδιαφέροντος  ιστοσελίδες, είδαμε δημοσιευμένο το πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου.  Αναζητήσαμε και τα πρακτικά της Συνεδρίασης και εντοπίσαμε (πάντα μέσω διαδικτύου) την υπ’ αριθμόν 263/2011 απόφαση, η οποία περιέγραφε το ζητούμενο από εμάς. Το ότι, ως  ημερομηνία επικύρωσης των πρακτικών από τον αρμόδιο και εισηγητή του θέματος κ. Καραγιάννη, αναφέρεται η 6-7-2011, θεωρούμε ότι μάλλον εκ λάθους ετέθη, καθ΄ όσον το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε στο Δημ. Συμβούλιο της 21-7-2011.
   Για τον λόγο όμως του ότι η κα Αντιδήμαρχος δεν μας απαντά και ούτε μας χορηγεί αντίγραφο  της επιστολής της, την οποία ζητήσαμε, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας. Θεωρούμε αδιανόητο, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Δελφών, να προγραμματίζει από μόνη της Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Ιτέα, προεξοφλώντας (ή εκμαιεύοντας) αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου για χορηγίες ,ειδοποιώντας σχετικά (εκ των προτέρων) με επιστολές της Υπηρεσιακούς και Θεσμικούς παράγοντες του Δήμου και να έχει την άποψη, ότι η αλληλογραφία του Δήμου προς Τρίτους, είναι διαβαθμισμένη και προσωπική της υπόθεση.  Το ότι δε, Δημοτικοί Σύμβουλοι με την ψήφο τους ενέκριναν χορηγία του Δήμου  σε  ήδη πραγματοποιηθείσα προ 15θημέρου  Πολιτιστική  Εκδήλωση ενός Συλλόγου, είναι κάτι το οποίο δεν μας αφορά.
   Για λόγους τάξεως λοιπόν και προκειμένου να ενημερωθούμε και εμείς ως Σύλλογος, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, ίνα παραλάβουμε και την αιτούμενη επιστολή της   1-7-2011 της κας Αντιδημάρχου προς τον κο Λιμενάρχη Ιτέας.

Μετά τιμής
Για το Δ.Σ.

Δημήτριος Κουτρολίκος


Συν/να :-Επιστολή μας 11-7-2011
             -Δημοσίευση θεμάτων Δ.Σ.Δελφών 21-7-2011
             -Εγκρίσεις Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
             -Διαμαρτυρία μας της 8-7-2011                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: