Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Συμμετοχή του Δήμου Δελφών στο 1o Συνέδριο Δήμων με μνημεία UNESCO

 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Μπράβο . Και ιδιαίτερα σε σένα κε Γρίβα που φαίνεται πως είσαι από τους λίγους που κατάλαβες την αξία , του, να έχει ανακηρυχθεί η περιοχή σου μνημείο UNESCO. Κάποιοι άλλοι στο παρελθόν κατανοώντας την αξία που προσδίδει στον τουρισμό η ύπαρξη μνημείου UNESCO είχαν καταγγείλει την προσπάθεια συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων να μετατρέψουν σε «χωματερή» την περιοχή με το κατάπτυστο νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο του 2018.

-- αλλά δεν τα κατάφεραν αφού το ΣτΕ επικαλέσθηκε λόγους εθνικούς…--

Τότε βεβαίως , αναγκάσθηκε ακόμη και η τοπική αυτοδιοίκηση σε πρώτο και δεύτερο βαθμό να προσβάλλει το εν λόγω νομοσχέδιο υποβάθμισης της περιοχής όχι γιατί το στήριζε 100% ή το στήριζε σθεναρά , αλλά διότι σύρθηκε από πιέσεις ανθρώπων που βρίσκονταν κυρίως εκτός Ελλάδας. Αυτοί λοιπόν οι κύκλοι εντός και εκτός Ελλάδας, έχοντας κατανοήσει τι σημαίνει ΔΕΛΦΟΙ και ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ είχαν και έχουν καταγγείλει προς κάθε κατεύθυνση όλους αυτούς που προσπαθούν να καταργήσουν ή να συρρικνώσουν το Δελφικό Τοπίο.
Μάλιστα , η υπόθεση είχε εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή της UNESCO (Γαλλία) , με χαρακτήρα κατεπείγοντως . Δυστυχώς , ατυχείς παγκόσμιες συγκυρίες άλλαξαν τις προτεραιότητες εκείνης της εποχής (καταστροφή Παναγίας των Παρισίων από πυρκαγιά-πανδημία κλπ) .
Σήμερα λοιπόν , αφού έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλες αυτές οι παρασκηνιακές προσπάθειες και μεθοδεύσεις των αντιθέτων με τον τουρισμό συμφερόντων ...ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟΒΑΣΗ «ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΑΤΖΕΡΣ» , ΝΑ ΜΗ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ , ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΜΑΣ.
Υπάρχει λίγος χρόνος ακόμη .
Νομίζω πως θα είναι τιμητικό να απέχετε από την περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου σας ακόμη δε και με την παραίτηση σας να αποβάλλετε για πάντα το στίγμα ενός έντιμου αιρετού που αδιαφόρησε μπροστά στην επικείμενη καταστροφή της περιοχής του.