Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Νοσοκομείο Άμφισσας: Γιαννάκος - Νοσηλεύονται ασθενείς με covid χωρίς γιατρό να τους παρακολουθεί.

 



«Νοσηλεύονται ασθενείς με covid-19 χωρίς γιατρό να τους παρακολουθεί»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, προχώρησε σε νέα καταγγελία για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Άμφισσας. Οι γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για τις επισφαλείς συνθήκες εργασίας και νοσηλείας.

«Το νοσοκομείο Άμφισσας μαζί με το νοσοκομείο Λειβαδιάς εξυπηρετούν τους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής της Αράχωβας αυτές τις ημέρες. Το Σωματείο των εργαζομένων και οι αγροτικοί γιατροί κατέθεσαν παραμονές Χριστουγέννων μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για τις επισφαλείς συνθήκες εργασίας και νοσηλείας των ασθενών. Υπηρετούν ένας παθολόγος και ένας πνευμονολόγος γιατρός. Έτσι τα ΤΕΠ, η παθολογική κλινική και η κλινική κορονοϊού, πολλές ημέρες το μήνα είναι χωρίς γιατρό. Στο νοσοκομείο υπάρχουν μόνο αγροτικοί ιατροί. Είναι δυνατόν ασθενείς με κορονοϊό, να νοσηλεύονται χωρίς να υπάρχει γιατρός να τους παρακολουθεί;» διερωτάται ο κ. Γιαννάκος.

«Από τους 4 αναισθησιολόγους, οι δύο είναι σε αναστολή εργασίας χωρίς να αναπληρωθούν με αποτέλεσμα πολλές ημέρες το μήνα να μην υπάρχει γιατρός να διασωληνώσει έκτακτα περιστατικά. Ο ένας εκ των δύο καρδιολόγων είναι σε αναστολή χωρίς να έχει αναπληρωθεί. Έτσι, δεν υπάρχει καρδιολογική κάλυψη στο νοσοκομείο πολλές ημέρες το μήνα. Δίπλα είναι η Αράχωβα μαζί με τους χιλιάδες μόνιμους κατοίκους. Γι’ αυτό, παραμονές Χριστουγέννων, το Σωματείο και οι αγροτικοί ιατροί κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.


πηγη

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Δεν γινεται λογος για τετοιου ειδους προβληματα απο τα καναλια εθνικης εμβελειας.Επομενως ολα καλα.......Εξαλλου και στη βουλη,μονοι τους ρωτουν ,μονοι τους απαντουν.Ντροπη τους.Τοσα χρονια οι φορολογουμενοι πληρωναν τα ταμεια τους...