Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Θέσεις και αιτήματα συλλόγου εστιατoρικών και συναφών επαγγελμάτων Ιτέας - Κίρρας << Ο Ποσειδών>>








7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ Η ΦΩΦΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ??? ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ???

Ανώνυμος είπε...

Κ χωρίς νοίκια κ χωρίς φόρους κ χωρίς ασφάλειες πάλι θα τα κλείσετε τα μαγαζιά εφόσον θα μείνετε από πελάτες...κ το πρόβλημα βέβαια δεν είναι της Ιτιουλας,ούτε του Ελλαδισταν.Το μοντελλο,πάρτε ψεύτικο παρα κ καταναλωστε ελεύθερα τελείωσε κ όλοι αυτοί στους οποίους κοινοποιητε τα αιτήματα σας δεν θα έχουν σε λίγο τίποτα να διαχειριστούν.

Ανώνυμος είπε...

Και οι δύο προηγούμενοι περιέργως φαίνεται να απολαμβάνουν τα προβλήματα που έχει ο κλάδος, ενώ η κατάσταση πανελλαδικώς με τα καταστήματα εστίασης ΔΕΝ είναι ευχάριστη σε κανέναν. Ή καλώς ή κακώς είμαστε του "έξω" σαν λαός και λογικά υποφέρουμε από αυτή την κατάσταση, περισσότερο απ' ότι υποφέρει πχ ένας βορειοευρωπαιος.

Έιμαι εργάτης σε βαριά βιομηχανία η οποία καθόλου δεν επηρεάζεται από τον κοροναϊό, άρα ας πούμε με μισθό ψιλόεξασφαλισμένο, όσο μπορεί κάτι να είναι εξασφαλισμένο αυτήν την εποχή.

Και τι να το κάνω; Που να βγω να τον χαλάσω; Ούτε άμα κλείσουν τα καταστήματα που τα έχει ένας φίλος ή συγγενής κτλ κτλ και τα πάρουν οι πολυεθνικές θα μου είναι ευχάριστο.

Τι εννοούν οι δύο προηγούμενοι ανώνυμοι και για ποιο πράγμα επιχαιρουν;

Καλά ο πρώτος που μπλέκει την Φώφη μ' αυτόν που έχει μια μικροεπιχειρηση η οποία πάει ολαταχως για φούντο, άρα τίθεται θέμα επιβίωσης της οικογένειας, τι να πει κανείς;

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.....

Ανώνυμος είπε...

Βρε κατακαημενε ανωνυμε 2 αν κλεισουν τα μαγαζια στην ιτιουλα που θα πας βρεεεε εκτος κ αν εισαι απο τους τσιπιδες που τον πινουν στο μπαλκονι.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρος ότι οι δύο αρνητικοί σχολιαστές δεν γνωρίζουν τι σημαίνει επιβίωση ενός επιχειρηματία στον κλάδο της εστίασης, ο οποίος κλάδος επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, σε μία περιοχή η οποία είναι τουριστικώς εγκαταλελειμμένη από τους άρχοντες. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζονται άνισα ως προς την φορολόγηση του εισοδήματός τους σε σχέση με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Είστε παιδιά της γυάλας, εξασφαλισμένα από μισθούς δημοσίων υπαλλήλων διορισθέντων βάσει φωτογραφικών διατάξεων και διαγωνισμών.

Ανώνυμος είπε...

Πώς κατάλαβες ότι το απαλαμβάνουν? Και αν ναι σκέφτηκες γιατί? Μήπως έχουν χρεωθεί για κάτι που δεν έπρεπε?

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον όλοι ειναι βαθιά νυχτωμένοι.
1. το τελος 19 αρχές 20 η αγορα ήταν σε επίπεδα προ κρίσης.
Αν κάποιοι δεν πηγαιναν καλά αυτο συμαίνει ότι αργά η γρήγορα αν δεν κάνανε αλλαγές θα ερχόταν το τέλος.
2.Με αυτά που ζητάτε τι θα έπρεπε να ζητήσουν επιχειρήσεις )α. που έχουν πολύ μεγαλύτερο προσωπικό) και β) η κρίση αυτή τους δημιουργεί πολλαπλάσιες ζημιές (καταρχήν φόροι, εισφορές είαι οριακά μηδέν αυτο το διάστημα αφου δεν υπάρχει τζήρος και το προσωπικό ειναι σε αναστολή) γ) τεράστιες πάγιες εγκαταστάσεις δεδομένου ότι οι πάγιες επενδύσεις ειναι πολύ κοστοβόρες..

καλώς ζητάτε αλλά άλλη φορά να ζητάτε πράγματα πιό ρεαλιστικά για να μπορέσουν να γίνουν αντικείμενο συζήτησης