Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Από την κομβική Φωκίδα με έλλειμμα 50 Αστυνομικών, αναχωρούν την Δευτέρα 17 μάχιμοι για τον Έβρο... τα σύνορά μας δεν φυλάσσονται από τον Στρατό, όπως "απέναντι"...;;





* Από την κομβική Φωκίδα των Δελφών, των Φυλακών Μαλανδρίνου, του ταμιευτήρα του Μόρνου, του Χιονοδρομικού Παρνασσού, όπου το έλλειμμα των ανδρών στην Αστυνομική Δ/νση  ξεπερνάει το 50% ... την Δευτέρα παίρνουν 17 άνδρες στον Έβρο!!!  
  Αναχωρεί για Ορεστιάδα Διμοιρία Υποστήριξης 17 μάχιμων Αστυνομικών...
... και μεις που νομίζαμε τόσα χρόνια ότι τα σύνορα φυλάσσονται από τον Στρατό, όπως γίνεται με τους τούρκους... 
Και τί θα γίνει πίσω;;; προφανώς οι πολίτες να ετοιμάζονται για "περιπολίες"...                                                                                    Αναδημοσίευση: 
 " Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ με την απόφαση για έκτακτη ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο. 
 




 Ειδικότερα, οι απειλές της Τουρκικής πλευράς για το νέο κύμα μεταναστών στον Έβρο πρόκαλεσαν την ενίσχηση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή. 



  Σε σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε η μεταφορά επιπλέον 400 αστυνομικών στα σύνορα απο διάφορες υπηρεσίες. Πρόκειται για δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και συνοριοφύλακες. 



  Επισημαίνεται πως ήδη στον Έβρο βρίσκονται 100 άτομα της Frontex οι οποίοι θα έπρεπε να φύγουν στις 6 Ιουλίου αλλά θα υπάρξει αίτημα παραμονής τους και όπως λένε αρμόδιες πηγές, θα μείνουν όλο το καλοκαίρι. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε τουλάχιστον 3 σημεία: Στις Φέρες, στον Άρδα και στο Τυχερό. Παράλληλα, σημειώνεται πως στον Έβρο βρίσκονται ήδη 400 αστυνομικοί μόνιμοι μόνιμη δύναμη, 200 ακόμη εθελοντές αστυνομικοί βρίσκονται εκεί με δικά τους έξοδα, 150 ένστολοι ενισχυτική δύναμη απο το σχέδιο Ασπίδα και επιπλέον 400, 1100 στο σύνολο. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ ήδη έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα. 



από 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ότι υπάρχουν ελλείψεις και κίνδυνος αύξησης της παραβατικότητας κλπ, με την αποδυνάμωση των τμημάτων συμφωνώ. Αλλά ας διαβαστεί και απόσπασμα του άρθρου 1.Συγκεκριμένα παραγρ. 1 και 2.
"
Άρθρο 01: Αποστολή

1. Η Ελληνική Αστυνομία είναι Σώμα Ασφάλειας, με τοπική αρμοδιότητα σε όλη την επικράτεια, εκτός από τους χώρους για τους οποίους ειδικές διατάξεις προβλέπουν αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος και έχει ως αποστολή:

α. την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών, που περιλαμβάνει την άσκηση της αστυνομίας γενικής αστυνόμευσης και τροχαίας,

β. την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και την προστασία του Κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος, στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης, που περιλαμβάνει την άσκηση της αστυνομίας δημόσιας και κρατικής ασφάλειας,

γ. την αποτροπή παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα και την προστασία της χώρας από την παράνομη μετανάστευση, που περιλαμβάνει την άσκηση της αστυνομίας αλλοδαπών και μετανάστευσης.

2. Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στην αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης που προκύπτει από θεομηνίες και ατυχήματα ή άλλες καταστροφές σε περίοδο ειρήνης ή πολέμου, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες αρχές και Υπηρεσίες, καθώς και σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις στην εξασφάλιση της εθνικής άμυνας. "

Ανώνυμος είπε...

Η καραμέλα της λειψανδριας πρέπει κάποτε να τελειώσει.Στα νησιά απσπαστε με δική σας θέληση γιατί είναι διπλός μισθός. Και διμοιρία όταν πάτε πάλι εκτός έδρας αποζημίωση λαβαινετε. Οπότε προς τι οι διαμαρτυρίες???

Ανώνυμος είπε...

Η λειψανδρία...αυτή σας έφαγε..

Αν ήταν ιδιωτική η ΕΛ.ΑΣ τότε θα περίσσευαν οι μισοί.

Ο κόσμος έχει βαρεθεί να προτείνετε το ατομικό σας συμφέρον μπροστά στο δημόσιο.

Η "παθητική αντίσταση" που κάνετε γιατί η "δημοκρατία του κ....' σας το επέτρεψε...σε βαθμό να "σαμποτάρετε" την χώρα.
Το σχόλιο αφορά ίσως στην πλειονότητα του σώματος που μεγάλωσε στα χρόνια της "απάθειας" και της διαφθοράς της πολιτικής.


ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.
ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΔΙΑΛΕΓΑΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΛΟΠΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΩΣ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ» ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΩΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ. ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΛΑ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ; OTAN ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΨΗΦΟ ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΝΗΘΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Πόσοι στρατιώτες υπηρέτησαν την θητεία τους στον Έβρο,με συνθήκες "κατάμαυρες" και χωρίς αμοιβή!
Τουλάχιστον οι αστυνομικοί αμοίβονται έξτρα εκεί!
Δεν είναι εύκολος ο Έβρος.Αν δεν ζήσεις εκεί δεν καταλαβαίνεις!
Υπομονή........