Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Παναγιώτης Ψεβεδούρος (ΦΩΚΙΔΑ): Οι διμοιρίες πηγαίνουν στον Έβρο, αλλά...


Κείμενο του Παναγιώτη Ψεβεδούρου, συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ: Τελευταία βλέπω πολλούς συναδέλφους που ζητωκραυγάζουν γιατί οι διμοιρίες πάνε στον Έβρο για να προστατέψουν τα πάτρια εδάφη. Πολύ καλά κάνουν, αλλά...
Οι διμοιρίες πάνε στον Έβρο αλλά για το επίδομα γαργάρα. Οι διμοιρίες πάνε στον Έβρο αλλά αποδεκατίστηκαν όλες οι υπηρεσίες της επαρχίας. Οι διμοιρίες πάνε στον Έβρο αλλά ο αριθμός των μεταθέσεων για την επαρχία ΜΗΔΕΝ. 
Οι διμοιρίες πάνε στον Έβρο αλλά για το επικινδυνότητας τηρείται σιγή ιχθύος. Οι διμοιρίες πάνε στον Έβρο αλλά για το βαθμολόγιο επιτροπές και παρά επιτροπές. 
Τέλος οι διμοιρίες πάνε στον Έβρο και για το μισθολόγιο για το οποίο υπάρχει απόφαση ανώτατου δικαστηρίου να γυρίσει στα επίπεδα του 2012 φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Υπάρχει ΠΟΑΣΥ; Αναμένουμε το SMS για τις ευχαριστίες .

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η δουλειά που κάνετε έχει ιδιαιτερότητες. Τι να κάνουμε δηλαδή ;

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που ζούνε με 400 και λιγότερα τον μήνα με 8ωρο και τους βγαίνει η ψυχή και χωρίς ένσημα , τι να πούνε;
Τα επιδόματα που προσαυξάνουν τον μισθό, έστω και με βάση το 2012 πόσα είναι;
Υπάρχουν αστυνομικοί που αξίζουν πολλά περισσότερα από αυτά που παίρνουν αλλά όπως σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, υπάρχουν και πολλοί που παίρνουν περισσότερα απ' ότι προσφέρουν. Κάτι που δεν ισχύει στον ιδιωτικό τομέα. Εκεί δουλεύεις για χ ποσό και εισπράττεις χ μείον ψ.
Αν δεν προσφέρεις φεύγεις .Έτσι απλά.Πόσοι άραγε από τους παραπάνω, θα παρακαλούσαν να είχαν την μονιμότητα και τον μισθό σας;
Οι αγώνες και ο συνδικαλισμός βεβαίως χρειάζονται , αλλά για την διεκδίκηση όχι μόνο καλύτερων αποδοχών αλλά και παροχών - διευκολύνσεων σε άλλους τομείς. Κάτι που συνήθως δεν βλέπω.... Επίσης οι αγώνες αυτοί πρέπει να απευθύνονται στους καθ' ύλην αρμόδιους και όχι σε ευρύτερο αναγνωστικό κοινό αποσκοπώντας, ίσως , επαναλαμβάνω ίσως, στην συμπάθεια των πολιτών.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά κάνει ο συνδικαλιστής και διεκδικεί. Αυτό οφείλει και το ίδιο πρέπει να κανουν όλοι όσοι συνδικαλιζονται, σε κάθε τομέα, είτε ιδιωτικό είτε δημόσιο. .και ακόμα καλύτερα που μας απευθύνεται δημόσια, γιατί κι εγώ μέχρι χθες είχα την εντύπωση ότι οι αστυνομικοί μας ανήκουν στα επικυνδινα επαγγέλματα. Και πλέον οι περισσότεροι αστυνομικοί έχουν μπει μέσω πανελληνίων και όχι με ένα τενεκε τυρί.. Όλοι πρέπει να παίρνουν αυτό που τους αντιστοιχεί. Και οι αστυνομικοί μας είναι αδιανόητο να μην ανήκουν στα επικυνδινα επαγγέλματα. Όσο για αυτούς που είναι στον ιδιωτικό τομέα, δε φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι κυβερνήσεις φταίνε που τους πετσοκοψανε και δώσανε στους εργοδότες το δικαίωμα να δουλεύουν οι εργαζόμενοι με εξευτελιστικους μισθούς. Και αν θέλουν να δούμε τι προσφέρει και τι παίρνει ο καθένας, ας κάνουν αξιολόγηση. Έχει γεμίσει ο τοπος από ανίδεους όντως που καταλαμβανουν θέσεις υψηλές λόγω πολιτικών φρόνηματων και μόνο..δώστε σε όλους πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια τους. Ο καθένας να πάρει αυτό που του αξίζει. Και τα σωματεία πρέπει να φωνάξουν. Ας μας πούνε οι πολιτικοί μας, πόσα χρήματα χάσανε από το 10 και μετά... Αυτοί φταίνε για τους εξευτελιστικους μισθούς στον ιδιωτικό και τις μειώσεις στο δημόσιο. Μη στρεφετε τη μία κοινωνική ομάδα εναντιον της άλλης. Αρκετά με τους διαχωρισμούς. Πολύ καλά τα είπε ο αστυνομικός μας..

Ανώνυμος είπε...

Συνδικαλιστές στον καθαρά ιδιωτικό τομέα δεν γνωρίζω .Σίγουρα είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με αυτούς του δημοσίου. Οι λόγοι ευνόητοι. Ποιός θα κρίνει τι αντιστοιχεί στον κάθε εργαζόμενο του δημοσίου και με ποιά αντικειμενικά κριτήρια; Και ποιά κυβέρνηση θα τα εφαρμόσει;
Για ρωτήστε τους δημοσίους υπαλλήλους αν θα ήταν πρόθυμοι να αξιολογηθούν αντικειμενικά ; Το πώς λειτουργεί το δημόσιο όλοι το ξέρουμε.
Οι πολιτικοί δεν χάσανε ούτε από το 2010 και μετά , ούτε πριν , και δυστυχώς δεν θα χάνουν και στο μέλλον. Για να χάσεις κάτι πρέπει να το έχεις αποκτήσει Όταν κερδίζω π.χ. σε μια λοταρία το β' έπαθλο και όχι το α΄, δεν σημαίνει ότι έχω χάσει....Ίσως να πήρανε λιγότερα απ' ότι υπολόγιζαν.... Δεν έχω κάτι με τους αστυνομικούς ή τους δημοσίους υπαλλήλους γενικότερα. Καλός ο συνδικαλισμός αλλά όσο οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται την αφέλεια - κουτοπονηριά των πολιτών και όσο οι δ. υπάλληλοι (σίγουρα όχι όλοι) εκμεταλλεύονται την μην σωστή αξιολόγηση και έλεγχο ,μονιμότητα, πολιτικές γνωριμίες κλπ, δεν υπάρχει σωτηρία.
Δεν είδα όμως και αρκετούς συνδικαλιστές ή σωματεία να διαμαρτυρηθούν - διαδηλώσουν - απαιτήσουν καλύτερες συνθήκες (οικονομικές και όχι μόνο) σε άλλους, ιδιωτικούς κυρίως κλάδους.
Ξέρετε πόσες φορές έχω δει δ. υπαλλήλους να παραπονιούνται ότι κουράζονται, ότι παίρνουν λίγα, παίζουν πασιέντζα στον υπολογιστή, κτλ. Στο κάτω κάτω αν δεν σου αρέσει και είσαι δυσαρεστημένος φύγε και πήγαινε να δουλέψεις στον ιδιωτικό τομέα.
Σίγουρα υπάρχουν ικανότατοι αστυνομικοί όπως και οποιουδήποτε τομέα δ. υπάλληλοι. Και αυτούς προσπαθούν οι υπόλοιποι (μη ικανοί) να τους μεταδώσουν την δική τους νοοτροπία προκειμένου να μην είναι τόση ορατή η διαφορά προσφοράς - ικανότητας μεταξύ τους. Ίσως να χρησιμοποιούν και άλλους τρόπους. Και πιστεύω ότι ισχύει το : "Αν δεν κλάψει το μωρό η μάνα δεν το ταίζει"
Οι "κοινωνικές ομάδες " είναι αποτέλεσμα της πολιτικής δεκαετιών, συμπεριφοράς- νοοτροπίας των οικονομικά ευνοουμένων και της πορείας κάποιων, επαναλαμβάνω κάποιων, "εργατοπατέρων" .